MLB: mindenki erre várt, aláírt! Ilyen még nem volt Amerikában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.19. 19:21
Mióta 2018. október 28-án lejátszották a World Series utolsó meccsét, azóta a teljes észak-amerikai profi baseball-liga (MLB), és túlzás nélkül az Egyesült Államok szinte teljes sportkedvelő része arra vár, hogy Manny Machado és Bryce Harper eldöntse, melyik csapatnál szeretne játszani 2019-ben. Egybehangzó hírek szerint egyikük, nevezetesen Machado most aláírt. És rögtön rekordot is döntött.

A ligában 2012-ben a Baltimore Oriolesnál bemutatkozó, majd 2018-ban a Los Angeles Dodgershöz cserélt Machado (karrierje során .282-es ütésátlag, 175 hazafutás és 513 RBI – ütés, amelyből pontot szereztek) pályafutása során először volt szabadügynök, amit ki is használt alaposan.(karrierje során .282-es ütésátlag, 175 hazafutás és 513 RBI – ütés, amelyből pontot szereztek) pályafutása során először volt szabadügynök, amit ki is használt alaposan.

Végül közel négy hónap várakozás és sok-sok tárgyalás után most aláírt a San Diego Padres együtteséhez annak ellenére, hogy többek közt a Philadelphia Phillies, a Chicago White Sox és a New York Yankees is vitte volna.

A szerződése egészen elképesztő, a négyszeres All Star 10 évre, 36 esztendős koráig írt alá a Padreshez, méghozzá kereken 300 millió dollárért – ez átszámolva körülbelül 84 milliárd forint.

Erre várt Amerika: az egyik „szabad” sztár végre aláírt! (Fotó: Twitter)
Erre várt Amerika: az egyik „szabad” sztár végre aláírt! (Fotó: Twitter)

Az amerikai sportok történetében szabadügynök ilyen óriási összeget tartalmazó szerződést még soha nem kapott!

Ezzel az évi 30 millió dolláros fizetéssel egyébként Machado rögtön az élmezőnybe ugrott a kereseti listán, amelyet az MLB-ben jelenleg Clayton Kershaw vezet (évi 35 millió dollár), az NFL-ben Aaron Rodgers (33.5 millió dollár), az NBA-ben Steph Curry (37 millió dollár), míg az NHL-ben John Tavares (15.9 millió dollár).



Viszonyításképpen: a legjobban kereső futballista a világon (a Forbes adatai alapján) Lionel Messi az évi 34 millió dolláros fizetésével.

Az ESPN legfrissebb rangsora szerint Manny Machado jelenleg a 14. legjobb játékos az MLB-ben.

Felkészül Bryce Harper, aki a hírek szerint 400 millióért szeretne aláírni…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik