Mínusz 15-nél nyomta meg a Heat a pánikgombot

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2014.05.25. 09:31
null
Már vezet a Miami az Indiana elleni párharcban (Fotó: Reuters)
Két nap szünet után a Keleti főcsoport döntőjének harmadik összecsapásával folytatódott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszása. Bár remekül kezdett az Indiana Pacers és Roy Hibbert, fokozatosan elfogyott az előnyük, az utolsó másfél negyedben pedig Ray Allen vezérletével lejátszotta őket a Miami Heat, amely így végül parádés dobóformájával megfordította a meccset és a párharcot is.

 

Miami Heat–Indiana Pacers 99–87

Nagyot fordult a meccs. 2/10-es mezőnymutatóval nyitott a Heat, az első negyedben bő három perccel a vége előtt még csak négy pontnál tartottak, a másodikban 15-tel is vezetett az Indiana. Fokozatosan magukra találtak aztán a hazaiak, a félidő végén Wade és James négy pontig húzták őket, majd a harmadik negyed elején a vezetést is átvették. Wade két triplájával a záró etap első percében már tíz ponttal ellépett a címvédő és bár George révén visszajött a meccsbe a Pacers, Ray Allenre nem volt válaszuk. A gyenge kezdés után végül 54 százalékkal zártak mezőnyből a floridaiak, 55 százalékkal a triplavonalon túlról és a lepattanózást is megnyerték a második játékrészben.

A nagyfiúk játszótere az utolsó negyed. Wade eddig is két remek negyedik etapot produkált, ma ezt már a harmadik negyed utolsó másodperceiben megkezdte, amikor bepörkölt egy hármast és ezt folytatta utána is. Az igazi gyilkos azonban ma Ray Allen volt, a veterán triplavetőnek a harmadik negyed vége előtt nem sokkal még nem volt pontja és csupán egyetlen dobást vállalt, aztán bevert három büntetőt, a záró játékrészben pedig négy hármassal 13 pontot – folyamatosan keresték a labdával, aminek meg is lett az eredménye. Az Indiana részéről is a nagyfiú villant, az addig nagyon csendes Paul George 17 pontjából 11-et szórt be a negyedik negyedben.

A palánk alatt is meccsben volt a Heat. Roy Hibbert ugyan beszórt 16 pontot (tízet az első negyedben), de mindössze két lepattanót szerzett meg – ez pedig elég volt ahhoz, hogy összességében egálra hozza legnagyobb gyengeségét a Miami. Ráadásul a center jelenléte ezúttal nem számított annyit, 40 pont érkezett a festékből mellette, illetve most először dobhatott húsz büntetőt a bajnok – működött a spacing, hiszen emellett tíz hármast is értékesítettek. Ezzel szemben az Indiana kinti dobásai nem ültek, George és Stephenson együtt 1/10-el céloztak a vonalon túlról, de az igazi gondot (az első negyedet leszámítva) a palánk alatti dominancia elvesztése jelentette számukra.

Megszakadt egy sorozat. Zsinórban 13 mérkőzésen keresztül változott a győztes kiléte eddig, most zsinórban kettőt tudott nyerni a Heat. Az Indiana az első két kör után harmadszor is vesztésre áll pályahátrányból és kulcsfontosságú negyedik mérkőzés következik: ha egyenlít a Pacers, újra lépéselőnybe kerül, ha nem, a kiesés szélére sodródik.

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, HARMADIK MÉRKŐZÉS

Miami Heat
–Indiana Pacers 99–87
A Heat legjobb dobói: James 26/3, Wade 23/6, Allen 16/12
A Pacers legjobb dobói: George 17/3, Hibbert 16, West 13

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Miami javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik