Milwaukee-ban is nyert, a nagydöntő kapujában a Toronto

GOBODICS TAMÁS (kezdo5.hu)GOBODICS TAMÁS (kezdo5.hu)
Vágólapra másolva!
2019.05.24. 08:22
null
Egy győzelem kell a Torontónak a nagydöntőhöz (Fotó: Twitter)
Null kettőről fordította meg a párharcot a Toronto Raptors, újabb parádés védekezéssel és Kawhi Leonard nagy estéjével idegenben is győzött, így 3–2-re vezet a Milwaukee Bucks elleni keleti döntőben az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában.

 

Milwaukee Bucks–Toronto Raptors 99–105

Megfordította a Raptors. Igaz ez a mérkőzésre és az egész párharcra is, hiszen ezen az estén a találkozó nagy részében a hazai Milwaukee vezetett, a Toronto pedig kapaszkodott és futott az eredmény után – hamar belecsúszott Nick Nurse együttese egy tíz pont körüli hátrányba, de onnantól végig tapadni tudott ellenfelére, a második negyedben egyszer előnybe is került, igaz, végül csak a záró etapban tudta átbillenteni az összecsapást. Ennek oka elsősorban az újfent szenzációs védekezésnél keresendő, sorozatban harmadszor tudták száz pont körül tartani és (főleg felállt védelem ellen) erősen limitálni a Bucks támadógépezetet, ami megadta nekik a stabil alapot, támadásban pedig az igazi vezérként oktató Kawhi Leonard (35 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz) mellé ezúttal a legutóbb felébredő VanVleet hozott komoly extrát (21 pont, 7/9 tripla), ami elég volt a fordításhoz. Mellettük azért Kyle Lowry, vagy Pascal Siakam is hozzátette, amit kellett, a végjátékban pedig Marc Gasol is bevert egy clutch triplát, majd fél perccel az órán leszedett egy döntő jelentőségű támadópattanót – kiélezett hajrában, nagyon akarva, jó döntéseket hozva, a szükséges játékokat végrehajtva érvényesítette akaratát a Raptors, ezzel 0–2 után sorozatban harmadszor verte meg ellenfelét és a kezébe vette a szériát.

Elrontotta a végjátékot a Milwaukee. Mike Budenholzer megvariálta a kezdőt, kitette onnan, sőt, szinte a rotációból is száműzte (0 pont, 9 perc) Nikola Miroticot és betette az első ötösbe Malcolm Brogdont, akivel gyorsabbá tette csapatát és egy plusz playmakert pakolt fel az eddigi kezdők mellé – ez jól is nézett ki, 18–4-gyel kezdett a gárda és a harmadik negyed elején is akkor tudtak meglépni, amikor ez az ötös volt fent. Hiába játszott azonban jól Brogdon (18 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz), hiába hozta első jó meccsét Eric Bledsoe (20 pont), összességében eléggé szenvedtek támadásban megint, Jannisz Antetokunbo nem tudott dominálni (24 pont, 6-6 lepattanó és gólpassz), Khris Middleton összesen hat pontot tett hozzá, a kispad pedig minden olyan előnyt lenullázott, amit a kezdők így is felépítettek. A záró etapra aztán már elöl-hátul felőrölte őket a Toronto, többször is kapkodtak, fejjel mentek a falnak, a vezetésből hátrány lett és bár a hét-nyolc pontos deficitből visszajöttek még 93–93-ra, a végét nem tudták megoldani. Az utolsó két és fél percben igazából két érdemi támadást vezettek, közben viszont kaptak triplát VanVleettől, engedtek két clutch támadópattanót és döntő szituációban eladták a labdát, ezekkel tulajdonképpen tálcán nyújtották át a győzelmet – így most óriási bajban vannak, sorozatban három vereség után, mentálisan a padlón kellene nyerniük idegenben ahhoz, hogy ne érjen keserű véget a szezonjuk.

A Bucks legjobb dobói: Antetokunbo 24/6, Bledsoe 20/6, Brogdon 18/6
A Raptors legjobb dobói: Leonard 35/15, VanVleet 21/21, Lowry 17/6

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Milwaukee Bucks–Toronto Raptors 99–105
(32–22, 17–24, 26–26, 24–33)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Toronto Raptors javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik