Mike Modano első detroiti lövéséből gól született

Vágólapra másolva!
2010.10.09. 08:55
null
Mike Modano izgult a meccs előtt, de tett róla, hogy hamar megnyugodjon (fotó: Action Images)
Az NHL második játéknapján „két és fél" idegenbeli győzelem született (a San Josétól Stockholmban kikapó Columbus csak papíron volt pályaválasztó), és a legmeglepőbb a Stanley-kupa megnyerésére is esélyesnek tartott New Jersey hazai veresége a Dallastól. Detroitban góllal mutatkozott be a Dallasból szerződtetett Mike Modano.

Loui Eriksson volt a Dallas hőse Newarkban, ahol az újjáépülő Stars hosszabbításban legyőzte a bajnoki címre is esélyes New Jerseyt. A svéd jobbszélső a ráadás második percében végigvitte a korongot a pályán, majd a jobb oldali körből Martin Brodeur ketrecébe bombázott. A kanadai játékost az sem vigasztalhatta, hogy tovább nyújtotta az NHL-rekordját, amely szerint a legtöbb idényt (immár a 16.-at) kezdte el ugyanazon csapat kezdő kapusaként.

ÖSSZEESETT A PÁLYÁN
Összeesett a pályán Ondrej Pavelec, az Atlanta kapusa csapata Washington elleni mérkőzésén. A 23 éves cseh a találkozó első perceiben zuhant össze, miután elveszítette az eszméletét. A kórházba szállítás után magához tért, az orvosok első vizsgálatai semmilyen betegségre utaló jelet nem találtak a szervezetében.

Nem volt képes hasonló bravúrra az Anaheim Detroitban, a Red Wings 4–0-val küldte haza a kaliforniai gárdát. A találkozó egyik hőse a Dallasból augusztusban Detroitba igazoló Mike Modano volt, a veterán az első lövéséből gólt szerzett új együttesében. „Nem sokat aludtam a meccs előtt, nagyon izgultam, de a gól azonnal megnyugtatott" – mondta Modano.

A játéknap két európai összecsapásán Helsinkiben a Carolina szétlövés után ismét megverte a Minnesotát (Tuomo Ruutu szerezte a Hurricanes rendes játékidőbeli gólját, míg a szétlövés során hat próbálkozóból négy is finn volt, de mind eredménytelen), míg Stockholmban a San Jose 3–2-re nyert a Columbus ellen. Csekély vigasz, hogy a vesztes csapat svéd játékosa, Kristian Huselius a saját hazájában szerzett gólt.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 2. JÁTÉKNAP
New Jersey Devils–Dallas Stars 3–4 – h.u.
Atlanta Thrashers–Washington Capitals 4–2          
Detroit Red Wings–Anaheim Ducks 4–0    
Ottawa Senators–Buffalo Sabres 1–2      
Carolina Hurricanes–Minnesota Wild 2–1 – szétlövéssel
Columbus Blue Jackets–San Jose Sharks 2–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik