Megint kikapott a Heat és a Lakers is

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.01.09. 10:23
null
A Heat játékosai csak néztek (a háttérben), az Indiana meg győzött (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában mára virradóra csupán öt mérkőzést rendeztek meg, de hullottak a csillagok rendesen, hiszen a címvédő Miami Indianában kapott ki, míg a Los Angeles Lakers Howard és Gasol nélkül jó kezdés után is kevésnek bizonyult Houstonban. A Philadelphiánál egyre nagyobb a baj, most a Brooklyn verte el Doug Collins fiait idegenben, végtelenül simán, a Minnesota pedig Kevin Love nélkül, de már Ricky Rubióval a fedélzeten nyert rangadót az Atlanta ellen. Nézzük, hogyan alakult a játéknap!

Philadelphia 76ers–Brooklyn Nets 89–109

Szinte mindenki úgy gondolta, hogy a kemény nyugati túráról hazatérő Philadelphia otthon majd elkezdi a felzárkózást, de ez egyelőre várat magára, ugyanis az egyre stabilabb Brooklyn nagyon csúnyán móresre tanította a 19 pontos Jrue Holiday vezette hazaiakat. A harmadik negyedet 21 ponttal nyerte a karriercsúcsot jelentő 23 lepattanót szerző Reggie Evans húzta Nets, s ezzel a sikerrel az immáron PJ Carlesimo edzette New York-iak öt meccsel járnak 50 százalék felett, míg a Sixers már 6 mérkőzéssel ezen küszöb alatt...

A 76ers legjobb dobói: Holiday 19, Hawes 14, N. Young 11

A Nets legjobb dobói: Deron Williams 22, Blatche 20, Joe Johnson 15

Indiana Pacers–Miami Heat 87–77

A két gárda igen fordulatos playoff-párharcot vívott az előző szezonban, úgyhogy hiába Danny Granger távolléte, lehetett rá számítani, hogy ez nem lesz egy könnyű menet a címvédőnek, illetve, hogy jó kis meccset lát majd a nagyérdemű Indianában. A Heat a 30-at szóró Dwyane Wade főszereplésével eleinte vezetett, majd "csak" jól tartotta magát, de a 29 pontos, 11 lepattanós Paul George és a lepattanó-harcot 55-36-ra hozó Pacers egyszerre már sok volt a szezon legkevésbé termelékeny Miamijának (77 pont, negatív idénycsúcs). A Heat még így is vezeti a Keleti Főcsoportot, de nincsen jó szériában Karácsony óta, hiszen mérkőzései felét elbukta ebben a periódusban. Legalább a 22 egységig jutó LeBron James sorozata nem szakadt meg, immáron 38 fellépésen ért el zsinórban legalább 20 egységnyit a regnáló MVP.

A Pacers legjobb dobói: George 29, Da. West 14, Stephenson 13

A Heat legjobb dobói: Wade 30, L. James 22, Bosh 14

Milwaukee Bucks–Phoenix Suns 108–99

A Bucks immáron a menesztett Scott Skiles nélkül, Jim Boylannel a vezetőedzői székben vette fel a harcot, s győztesen is mutatkozott be az eddigi segédedző, hiszen a Suns jó kezdés után megint elfogyott. A 29-et szóró Jennings fémjelezte Milwaukee-nál nyolc ember is eljutott legalább kilenc egységig, közülük még a 10 pontos, 8 lepattanós, 6 blokkot kiosztó Larry Sanderst érdemes elsősorban kiemelni.

A Bucks legjobb dobói: Jennings 29, Ellis 13, Henson, Ilyasova 12-12

A Suns legjobb dobói: Dragic 21, Dudley 18, Gortat 16

 

PLUSZ-MÍNUSZ
A nap hőse: Paul George, aki lassan igazi all-star kandidáló játékos lesz, hiszen a fontosabb meccseken rendre a Pacers legjobbja. Ma az ő 29 pontjával és 11 lepattanójával verte el az Indiana a címvédő Miamit.
A nap lúzere: Kobe Bryant, aki nagyon szépen segített bevonni a társakat a pontszerzésbe a mérkőzés kétharmadában, majd a maradék egyharmadban fontosabb volt számára, hogy mindenáron hozza a pontjait, így a Lakersnek esélye sem lehetett a végjátékban, s lassan kilátástalan helyzetbe kerül a bombaerős nyugati középmezőny miatt.

Houston Rockets–Los Angeles Lakers 125–112

A Dwight Howard, Pau Gasol, Jordan Hill centertrió nélkül Houstonba érkező Lakers érdekes módon előre akart menekülni az egyébként is rengeteg pontot átlagoló Rockets ellen, de ez a taktika csak addig jött be, míg Kobe Bryant relatíve passzív játék után úgy nem gondolta, hogy innentől neki kell megnyernie a mérkőzést. Steve Nash időközben kiosztotta karrierje 10 ezredik gólpasszát is, Metta World Peace pedig 24 pontos idénycsúcsot dobott, ám a 19 egységig jutó Carlos Delfino extra triplái, illetve James Harden 31 pontja garantálták, hogy a texasi gárda felülkerekedjen a védekezésben megint borzasztóan produkáló Los Angeles-iekkel szemben. Zsinórban negyedszer kapott ki a D'Antoni-legénység, s négy győzelemnyire van az 50 százalékos küszöbtől.

A Lakers legjobb dobói: World Peace 24, Bryant 20, Nash 16

A Rockets legjobb dobói: Harden 31, Parsons 20, Lin, Delfino 19-19

Minnesota Timberwolves–Atlanta Hawks 108–103

Ugyan Kevin Love-ot egy időre újra elvesztette a Minnesota, de Ricky Rubio újra ott lehetett társaival, s ennek bizony elég pozitív hatása volt a hazai alakulatra még úgy is, hogy a kis spanyol nem dobott mezőnykosarat sem. A kispadról beállva szépen felpörgette a Timberwolves játékát, s nyolc gólpasszal, valamint négy labdaszerzéssel tolta meg csapata szekerét. A 25 pontos, 18 lepattanós Nikola Pekovics és a 21-et szóró Kirilenko igencsak kitettek magukért, Derrick Williams pedig egyszerűen minden egyes alkalommal újjászületik Rubio mellett, ma 17 pontot szállított. Ennek ellenére a Hawks masszív csapatjátékának köszönhetően feljött a hajrában, de Cunningham kosara, illetve jó védekezése megmentette a ma este Terry Porterrel a vezetőedzői székben meccselő Minnesotát.

A Timberwolves legjobb dobói: Pekovics 25, Kirilenko 21, Derrick Williams 17

A Hawks legjobb dobói: L. Williams, Josh Smith 21-21, Horford 19

NBA
ALAPSZAKASZ, 67. JÁTÉKNAP
Philadelphia 76ers–Brooklyn Nets 89–109
Indiana Pacers–Miami Heat 87–77
Milwaukee Bucks–Phoenix Suns 108–99
Houston Rockets–Los Angeles Lakers 125–112
Minnesota Timberwolves–Atlanta Hawks 108–103

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik