Letiltották Wade szemüvegét, Bryant kapta a legtöbb voksot

Vágólapra másolva!
2011.01.28. 07:53
null
Dwyane Wade (balra) és Kobe Bryant egyaránt kétmilliónál több All Star-voksot kapott (Fotó: Action Images)
Címkék
A New York Knicks otthonában is folytatódott a Miami mélyrepülése az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA): a magyar idő szerint péntek hajnalban játszott mérkőzésük utolsó negyedében a floridaiak összeomlottak, és a legutóbbi hat mérkőzésükön már az ötödik vereségüket szenvedték el. A Heat kudarca a keleti első Boston Celtics portlandi győzelme fényében igazán kínos. Nyugaton a Dallas nagy előnyét elherdálva is megnyerte a Houston elleni texasi derbit.

Noha a liga végül nem engedélyezte Dwyane Wade-nek, hogy a migrénnel folytatott csatája megnyerése érdekében olyan sötét üvegű szemüvegben játsszon, amilyenben szeretett volna – „hátrányosan érinti az ellenfelet, ha nem látja a vele szemben álló kosaras tekintetét", érveltek az illetékesek –, a Miami hátvédje az átlátszó okuláréban is nagyszerűen kosárlabdázott.

BRYANT: 2.3 MILLIÓ VOKS
 

Magyar idő szerint péntekre virradóra megnevezték azokat a játékosokat, akik a kezdő ötösöket alkotják az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) február 20-i Los Angeles-i All Star-mérkőzésén. A legtöbb voksot a Los Angeles Lakers csillaga, Kobe Bryant kapta.

A szurkolói szavazáson 2 380 016 voksot elkönyvelő Bryantnek ez sorozatban a 13. beválogatása az All Star-gálára. Csupán három játékos, az egyaránt 14-szer jelölt Jerry West, Karl Malone és Shaquille O'Neal előzi őt meg.

A 60. All Star-gálán a keleti ötöst Dwight Howard, az Orlando Magic centere vezeti majd; a rá adott szavazatok száma is meghaladja a kétmilliót (2 099 204) – miként a két miami csillag, LeBron James és Dwyane Wade voksaié is.

A cserejátékosok névsorát február 3-án jelentik be, és később derül ki az is, kire esett David Stern NBA-komisszárius választása, azaz ki helyettesíti a nyugati kezdő ötösben az oda beválasztott, ám sérült Jao Minget.

A február 6-i csoportállás dönti el, melyik csapat edzője lesz a keleti szakvezető; a nyugatiaknál Gregg Popovichot illeti a megtisztelő megbízatás, hiszen az ő csapatát, a San Antoniót addig már senki sem taszíthatja le a Nyugati főcsoport éléről.

 

A kezdő ötösök összeállítását itt találja.

Három negyeden keresztül... A negyedikben ugyanis megzabolázták őt a New York-iak: az addigi 15 dobásából 14-et célba juttató D-Wade mind a hét mezőnykísérletét elhibázta, ami végül kulcsfontosságúnak bizonyult. Az addig jobbára hátrányban lévő Knicks 29–15-re hozta a negyedik játékrészt, és vele együtt a meccset is.

Wade-re lehet ugyanakkor a legkevesebb panasz, hiszen 34 ponttal és 16 lepattanóval messze ő volt a látogatók legeredményesebb játékosa. A Madison Square Gardenben amúgy hagyományosan jól teljesítő LeBron James 7/24-es mezőnymutatóval hozta össze a maga 24 pontját, ami különösen annak fényében mondható luxusnak, hogy a nagy hármas bokasérüléssel kínlódó tagja, Chris Bosh ezt a mérkőzést is kénytelen volt kihagyni.

Bosh távollétében James erőcsatárt játszott, ami nem igazán ízlett neki – a végén így is ő tartotta a lelket a vendégcsapatban, de hiába ért el nyolc pontot az utolsó percekben, a Knicks megtáltosodó hadsegédei ellensúlyozták.

A New York-iak három negyeden át a végül 24 ponttal záró Amare Stoudemire erőfeszítéseire hagyatkoztak, ám a finisben nagyon résen voltak a többiek is.

A Heat 84–83-as vezetésénél – már az utolsó másfél percen belül – előbb Danilo Gallinari (20 pont), majd Landry Fields (19 pont, 13 lepattanó) suvasztott be egy triplát, Raymond Felton pedig négy büntető helyére küldésével tartotta távol az ellent. A Knicks a hatos vereségsorozata után a második diadalát könyvelte el.

A Dallasnak is megvolt a maga hatos kudarcszériája a közelmúltban, ám ezt öt meccsen már negyedszer „öblítette le” győzelemmel.

A magyar idő szerint péntek hajnali texasi presztízsmeccsen a vendég Houston idénye leggyatrább első negyedével rukkolt ki (15 pont), így a 17–2-es rohammal kiváló hangulatot teremtő dallasiak 25 ponttal is elhúztak az első félidőben. Ehhez képest 51 másodperccel a vége előtt, a 30 pontos Luis Scola találata után már csak egy ponttal vezettek a hazaiak.

Ekkor azonban visszaállt a meccs első szakaszára jellemző tendencia: miközben a houstoniak el-elhibázgatták a dobásaikat, J.J. Barea (19 pont) bevert egy duplát, a rutinos Dirk Nowitzki (18) és Jason Terry (15) pedig elsüllyesztett annyi büntetőt, hogy az elég legyen a győzelemhez.

A dallasi pontlistát Tyson Chandler vezette 21 ponttal (beállította az idénycsúcsát), míg a houstoniaknál az említett Scola mellett Kevin Martin (27) is megbízhatóan termelt. A Mavs még nem vetette be a nemrégiben igazolt veterán szerbet, Predrag Sztojakovicsot. A két csapat legutóbbi 21 találkozójának mérlege 16–5 a dallasiaknak.

A játéknap legkésőbb véget érő mérkőzésén a Portland sokáig jól tartotta magát a Boston ellen, ám végül a minden szakaszban – kis különbséggel,de – jobbnak bizonyuló keleti rangelső akarata érvényesült. A legutóbbi nyolc fellépéséből már a hetediket megnyerő, négyes nyugati túrát kezdő Celtics soraiban Ray Allen 18, Paul Pierce 17 pontot ért el, Kevin Garnett tripla dupla közelébe settenkedett (10 pont, 9-9 lepattanó és assziszt), míg az ötös győzelmi szériája után másodszor veszítő Portlandben LaMarcus Aldridge (17 pont, 16 lepattanó) volt a legeredményesebb.

NBA 
ALAPSZAKASZ, 94. JÁTÉKNAP
New York Knicks–Miami Heat 93–88
Dallas Mavericks–Houston Rockets 111–106
Portland Trail Blazers–Boston Celtics 78–88

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik