LeBron James villogott, a Heat egyenlített a Spurs ellen

Vágólapra másolva!
2014.06.09. 09:12
null
A nagydöntő második meccse LeBron Jamesről szólt (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének drámaian záruló nyitómeccse után képes volt válaszolni a címvédő, és LeBron James nagy napját meglovagolva ellopta a pályaelőnyt. A Spurs az utolsó pillanatokban nem tudott betalálni, így a végén nyugodtabb és pontosabb Miami örülhetett – két nap múlva Floridában 1–1-ről folytatódik az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc.



ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
San Antonio Spurs–Miami Heat 96–98 (26–19, 17–24, 35–34, 18–21)
A Spurs legjobb dobói: Parker 21/6, Ginobili 19/6, Duncan 18
A Heat legjobb dobói: James 35/9, Bosh 18/3, Wade 14, Lewis 14/9
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Most a Heat volt a higgadtabb. A Spurs nagyjából úgy kezdte a meccset, ahogy az előzőt befejezte, ám ebből magához tudott térni a Miami, és a második negyedben kiegyenlített. A nagyszünet után ismét a hazaiak játszottak jobban, de a 35-öt szóró LeBron Jamesszel nem tudtak mit kezdeni. Amikor már úgy tűnt, hogy meglépett a San Antonio, egy perc alatt betermelt nyolc pontot, és visszahozta a meccsbe övéit. A záró etapban fej-fej mellett haladtak a felek, két és fél perccel a vége előtt Parker triplájával pedig a Spursnél volt a lélektani előny. Jött azonban Chris Bosh, aki James labdáját verte be a sarokból, amivel 1:18-cal az órán ismét fordított a Heat. A válasz nem sikerült, így Bosh villant még egyszer, megverte Duncant, majd Wade-del dobatott egy ziccert, így alig tíz másodperccel a vége előtt öttel vezettek a vendégek, innen pedig már nem volt visszaút.

A festék is kiegyenlítetté vált. Az első meccsen a Duncan, Splitter páros vezérletével „túlizmolta” a Spurs a címvédőt, ezúttal azonban 44–34-re a Heat nyerte a pontháborút erről a területről, ráadásul eggyel több lepattanót szedtek le és eggyel több büntetőt is dobhattak – amiket jobb százalékkal értékesítettek is. Duncan ugyan most is dupla-duplázott, de Splitter dobásait elvették (meg a játékidejét is), Diaw pedig több könnyű helyzetbe sem állt bele, így nyugodtan behúzódhattak róla.

Ezt most a Spurs bánhatja. Az első meccsen már inkább a Heat volt fölényben, amikor James kiesett és összezuhantak, most viszont a hazaiak hibáztak kulcshelyzetekben. A negyedik negyedben Parker és Duncan is elrontotta a büntetőket, majd Parker triplája után csak az utolsó másodpercekben tudtak újabb kosarat szerezni, ez pedig egy nagydöntőben nem férhet bele. Ugyanakkor James klasszisával ma nem tudtak mit kezdeni, a kezdeti bizonytalanság után gyakorlatilag nem hibázott, 3/3 triplája mellett nehéz középtávolikat is értékesített. Ma nem jött be az a taktika, hogy ő hadd dobjon, fogjuk meg a többieket – főleg, mert clutch helyzetekben a többiek is betaláltak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik