LeBron James és a Mavs is történelmet írt, bukott a Raptors és a Bucks

Vágólapra másolva!
2018.11.15. 09:47
null
LeBron James történelmet írt, a Lakers győzött (Fotó: Getty Images)
LeBron James 44 ponttal vezette győzelemre a Los Angeles Lakerst a Portland elleni rangadón, ezzel az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) örökpontlistájának ötödik helyére lépett fel, megelőzve Wilt Chamberlaint. A Dallas Mavericks kereken 50 ponttal győzte le a Utah Jazzt, simán kikapott Phoenixben a Spurs, otthon bukott a Toronto és a Milwaukee, nyerni tudott a Boston, Jimmy Butler viszont vereséggel debütált a Philadelphiánál.

Orlando Magic–Philadelphia 76ers 111–106

Nagy futással nyert a Magic. Az első félidő szorosan alakult, a nagyszünetben egy ponttal vezettek a hazaiak, aztán a harmadik negyedben kézbe vette az irányítást a Sixers, és 16 pontos előnyt épített ki – úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés. Nem így történt, a záró etapban ugyanis kicsit a semmiből érkezett egy 21–0-s (!) orlandói futás, majdnem négy percig nem dobtak kosarat a vendégek, miközben a hazaiak támadásban is remekeltek, s ezzel fordítani tudtak. Az utolsó 50 másodperc 106–106-ról indult, mindkét csapat eladta egyszer-egyszer a labdát, a döntő szót Terrence Ross mondta ki, aki nyolc másodperccel az órán bevert egy clutch triplát – a Sixers erre megint eladta a labdát, így Nik Vucsevics két büntetővel végleg eldöntötte a küzdelmet. Nagy csatában, óriási hajrával és egy clutch dobással nyert a Magic, amely az elmúlt hét mérkőzéséből az ötödiket húzta be, és amelyben főleg Vucsevics (30 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz) és Aaron Gordon (17 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) villogott, de öten is tíz pont fölé jutottak.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Butler vereséggel debütált. Első meccsét játszotta nagyjából érdemi edzés nélkül a Sixers mezében a frissen megszerzett Jimmy Butler, aki rögtön a kezdőben kapott helyet Simmons, Redick, Chandler és Embiid mellett – nem volt még csúcsformában, de azért 14 pontot hozzátett 6/12-es mezőnymutatóval, nem mozgott rosszul. Joel Embiid dobásai most nagyon nem ültek, bár sokat dolgozott (6/20 mezőnyből, 19 pont, 13 lepattanó, 10 gólpassz, 2 blokk), Ben Simmons nagyon visszafogott volt és egyedül JJ Redick (22 pont, 6 gólpassz, 4/7 tripla) játszott igazán jól – csak éppen az utolsó fél percben ő vétett két eladott labdát, amelyek miatt vereséget szenvedett a gárda. Összességében a 0–21-es összeomlás okozta a vesztüket, de a hajrában megvolt a lehetőségük arra, hogy ennek ellenére nyerjenek, csak nem tudtak élni vele – 2–7-re állnak idegenben, ezen majd jelentősen javítaniuk kell.

A Magic legjobb dobói: Vucsevics 30/9, Gordon 17/3, Ross 15/9
A 76ers legjobb dobói: Redick 22/12, Embiid 19/12, Chandler 14/6, Butler 14

Washington Wizards–Cleveland Cavaliers 119–95

Ujjgyakorlat. Könnyedén szedte szét fáradtabb ellenfelét a Washington, amely 41 pontot szórt az első negyedben és fokozatosan növelte előnyét, így a nagyszünetben már 20 pont felett járt a különbség – ennyi idő alatt el is döntötte a meccset a fővárosi alakulat, a fordulás után már pihentetni is tudott Scott Brooks. A hazaiak a jó védekezéseikből, labdaszerzéseikből könnyedén szerezték a kosarakat, megvolt a ritmusuk, megvolt az önbizalmuk, úgyhogy ez a mérkőzés most egy percig sem volt izgalmas – megvan a kötelező győzelem John Wallék számára, egymás után harmadszor nyertek, úgyhogy lassan kijelenthető, hogy magukra találtak.

Érezhető volt a back-to-back. Az amúgy is nagyon tartalékos Cleveland előző este szerezte idei második győzelmét, a back-to-back azonban meglátszott a csapat játékán és főleg a mozgósított energiákon – nagyon rozsdásan kezdtek és később már nem tudtak visszajönni a meccsbe. A második negyedben kapott 0–15 el is döntötte az estét, a fordulás után ugyan a 20 pont feletti hátrányukat átmenetileg nagyjából megfelezték, de ezúttal ennyi volt tőlük a maximum – Collin Sexton 24 ponttal karriercsúcsot szerzett, ezen felül másnak nem nagyon örülhetnek.

A Wizards legjobb dobói: Beal 20/9, Porter 15/3, Rivers 12/9
A Cavaliers legjobb dobói: Sexton 24/6, Nwaba 11, Nance Jr. 10/3, Hood 10, Harrison 10/3

Boston Celtics–Chicago Bulls 111–82

A második negyedtől kézben tartotta a Boston. Az 1–4-re hozott idegenbeli túra után otthon is lassan kezdett a Celtics, az első negyedet öt ponttal még a Bulls nyerte, aztán a kisszünetet követően felpörgött Brad Stevens alakulata, és onnantól már nem adott esélyt ellenfelének: a nagyszünetben már a hazaiak vezettek 16 ponttal és ezt követően végig 20 pont körüli, vagy feletti előnyben voltak. A második negyedben több mint öt percig nem engedtek pontot a Chicagónak, ami döntőnek bizonyult, sok eladott labdába kergették bele ellenfelüket, és ezúttal támadásban is hozták, amit kellett – a szezoncsúcsot jelentő 12 labdaszerzés mondjuk ebben is sokat segített, de azért 44 százalékkal tripláztak és hatan is elérték a tízpontos határt úgy, hogy senki sem játszott többet 30 percnél. Stevens elégedetten értékelt a találkozó után, fontos volt nekik ez a győzelem, most viszont a Torontót fogadják hazai pályán, igazi keleti rangadón.

Nem volt esélye a Bullsnak. Ugyan Jabari Parker az első negyedben egymaga 14 pontot szórt és ezzel meccsben tartotta, sőt, előnyhöz juttatta csapatát, innentől egyszer sem talált már a gyűrűbe és más sem tudott fellépni, hogy megtolja a Chicago szekerét – Zach LaVine is megállt most tíz pontnál, enervált, pontatlan játékot mutattak a vendégek. A 22 eladott labda és a 40 százalék alatti mezőnymutató is jelzi, hogy ezúttal eléggé erőlködtek, ebből pedig egyáltalán nem tudtak kiszakadni a meccs folyamán, nem voltak egy súlycsoportban a Bostonnal – ez volt a papírforma, most pedig mennek tovább Milwaukee-ba, ahol szintén ez lesz…

A Celtics legjobb dobói: Brown 18/6, Irving 17/3, Tatum 14/12
A Bulls legjobb dobói: Harrison 16, Parker 14/6, Carter Jr. 11

Brooklyn Nets–Miami Heat 107–120

Eredményes volt a megbeszélés. A Heat erőssége tavaly is a védekezés volt és az idén is ennek kell lennie, voltak meccseik, amikor ezt meg is mutatták, az előző három találkozón viszont 116.7 pontot kaptak átlagban, és természetesen mind a hármat el is veszítették. Ezek után volt egy megbeszélésük, hogy mire is kell figyelniük, mi nem férhet már bele, s ez – úgy fest – eredményre vezetett. Az első negyedben nagyon határozott és agresszív védekezést mutatott be a gárda, ami megadta az alaphangot és megadta a ritmust támadásban is, a játékrész végére már 16 ponttal (!) vezetett az együttes és innentől gyakorlatilag lemenedzselte a hátralévő három negyedet. Tyler Johnson 24 ponttal lett a gárda legeredményesebb játékosa, de hatan dobtak legalább 10-et és csak a záró etap ellazázása miatt kaptak 100 felett, egyébként most megvolt az a stabilitás, amire szükségük van – Erik Spoelstra is úgy fogalmazott, hogy ezen az úton kell maradniuk mindig és akkor jók lehetnek.

Fejben nem volt elég erős a Nets. Caris LeVert és Jarrett Allen nélkül most nem nagyon találták a játékukat a hazaiak, D'Angelo Russell csak erőlködött (12 pont 18 mezőnykísérletből), Allen Crabbe 26 játékperc alatt kipontozódott és hiába szálltak be jól a padról többen is, ez most semmire sem volt elég. A mérkőzés elején egyáltalán nem voltak koncentráltak és fegyelmezettek, nem jó döntéseket hoztak, a hamar beszedett nagy hátrány pedig szintén rányomta a bélyegét arra, ami utána történt – három negyeden keresztül 35 százalékkal dobtak mezőnyből, így pedig nem lehetett ledolgozni a lemaradásukat. Harrisék így idei kilencedik vereségüket húzták be és most elutaznak Washingtonba, de érdekesség, hogy a felek jövő kedden újra találkoznak Miamiban.

A Nets legjobb dobói: Dinwiddie 18/3, Hollis-Jefferson 14, Russell 12
A Heat legjobb dobói: T. Johnson 24/6, Dragic 21/3, Richardson 15/6

Toronto Raptors–Detroit Pistons 104–106

Casey elégtétele. Torontóban most már évek óta bravúr nyerni szinte mindenkinek, de idén eddig ráadásul ligaelső is a gárda, úgyhogy még nagyobb szó, ha ebben a csarnokban győzni tud valaki – márpedig most a Pelicans után a Pistons is megcsinálta ezt. Pedig a vendégek tíz pont feletti hátrányból álltak fel a negyedik negyedben és az első félidőben még úgy tűnt, hogy nem lesz különösebb gondja a Raptorsnak, aztán a meccs vége mégis elég drámai lett: 38 másodperccel az órán Kawhi Leonard egyenlített, majd Blake Griffin hibázott dobást, így maradt még egy lövése a Torontónak, hogy nyerjen. Leonard azonban két másodperccel a vége előtt a győztes dobás helyett elvesztette a labdát, a bedobásnál Siakam egyszer még blokkolta Robinsont, de a második bedobásnál Jose Calderon már megtalálta Reggie Bullockot, aki a dudaszó pillanatában elsüllyesztette a mindent eldöntő kettest. Ezzel Dwane Casey elégtételt vehetett a Raptorson, amelynél hosszú évekig dolgozott, mielőtt a nyáron elzavarták onnan – visszatért egy jóval gyengébb csapattal és elvitte a győzelmet. A trénert egyébként nagy szeretet övezte ezen az estén, a publikum felállva köszöntötte a bemutatásnál és mindkét csapat felállva tapsolta – nem véletlenül, hiszen ő a Toronto történetének legeredményesebb edzője.

Akadozik a Raptors. A kanadaiak sorozatban másodszor kaptak ki és mindkétszer hazai pályán, ez azért nem megszokott jelenség náluk, ráadásul Serge Ibaka pályára sem tudott lépni térdsérülés miatt, Danny Green pedig a harmadik negyedben dőlt ki derékfájdalmakkal – két kezdőjátékos (és a korábban megsérült CJ Miles) nélkül voltak ilyen gyengék a negyedik játékrészben, de ez még nem magyarázat azokra a hibákra, amiket elkövettek. Leonard hiába hozott jó számokat (26 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz), a két másodperccel a vége előtt eladott labdája konkrétan a meccsbe került számukra és egyébként is két negatívumot kell velük kapcsolatban kiemelni: hogy húsz alkalommal elszórták a játékszert és hogy csapatszinten 4/20-at dobtak kintről, végül egyik sem fért bele.

A Raptors legjobb dobói: Leonard 26, Siakam 17/3, Monroe 17
A Pistons legjobb dobói: Griffin 30/9, Jackson 13/3, Galloway 13/6

Milwaukee Bucks–Memphis Grizzlies 113–116

Újabb skalp. Idegenben is megvillant az eddig felülteljesítő Grizzlies és óriási győzelmet aratott az otthon eddig veretlen Milwaukee pályáján – J.B. Bickerstaff szerint ez ismét a „grit&grind” diadala volt, hiába kaptak 113 pontot. Összességében ugyanis elvették a Bucks legnagyobb fegyverét, a tripladobást és bár voltak időszakok, amikor rohanni tudtak a hazaiak, mégis inkább a Memphis akarata érvényesült – az első félidőben már tíz pont feletti előnyben voltak, majd egy hullámvölgy után a harmadik negyedben ismét 15 egységgel léptek meg, hogy aztán a záró etapban megint kiélezett legyen a küzdelem. A végén azonban ismét úgy védekeztek, hogy az győzelmet ért, folyamatosan megállították a Milwaukee-t, támadásban pedig Mike Conley-nak (26 pont, 9/16 mezőnyből) voltak clutch dobásai ebben az időszakban – a Bucksnak végül egy utolsó esélye még maradt Shelvin Mack kimaradt büntetője miatt, de két védő rontott ki Khris Middletonra, aki így nem tudta a gyűrűbe küldeni a labdát. A Grizzlies ezzel újabb nagy sikert könyvelhetett el és ismét jelezte, hogy komolyan számolni kell vele, így fogadja majd a Sacramentót.

Megtört a széria. 6–0-s hazai mérleggel érkezett meg erre a mérkőzésre a Milwaukee, azonban hiába játszott jól Giannis Antetokounmpo (31 pont, 10/14 mezőnyből, 11/12 büntető, 9 lepattanó, 4 gólpassz), hiába volt eredményes Khris Middleton (25 pont, 8/16 mezőnyből), hiába dobták jól a ketteseket, ez most mégsem volt elég a győzelemhez. A legnagyobb gond természetesen a 25 százalékos triplázás volt, de emellett védekezésben sem tudtak mit kezdeni a Memphis játékával, Conley mellett Marc Gasol (29 pont, 6/12 tripla) is megbüntette őket, nem értek oda a kinti dobásokra, ráadásul hiába voltak olyan időszakok, amikor pörögtek és ők diktálták a ritmust, a Grizzlies mindig válaszolni tudott. Mike Budenholzert egyébként a negyedik negyedben két technikaival kiállították, a végén ő sem tudott segíteni, úgyhogy megvan az első hazai vereségük és 10–4-ről folytathatják majd.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 31, Middleton 25/6, Connaughton 16/6
A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 29/18, Conley 26/6, Mack 15/9

Minnesota Timberwolves–New Orleans Pelicans 107–100

Butler nélkül jobban megy. Második meccsét is megnyerte a Wolves azóta, hogy elcserélte Jimmy Butlert, ráadásul most már bemutatkozhatott a cserében érkező két új játékos: Robert Covington a kezdőben kapott helyett, 13 ponttal és 7 lepattanóval debütált, Dario Saric pedig a padról beszállva tett hozzá kilenc pontot. A vezér leginkább Karl-Anthony Towns (25 pont, 16 lepattanó, 2 blokk) és Jeff Teague (14 pont, 14 gólpassz) volt, de Andrew Wiggins is 20 pont fölé jutott, remekül dobtak kintről és a korábbiakhoz képest nagyszerűen védekeztek – az első negyedet rögtön megnyerték tíz ponttal és vezettek 21-gyel is még a nagyszünet előtt. A fordulás után kicsit csökkent a lendületük, visszajött a Pelicans, de a végjátékot megoldották a Minny fiataljai: Wiggins bevert egy triplát, majd egy 2 plusz 1-et, Towns pedig blokkolta Davist és ő is hozzátett egy 2 plusz 1-es játékot, így bár a nagy előnyük eltűnt, sőt, hátrányba kerültek, végül mégis kiharcolták a győzelmet. Ezúttal olyan erényeket csillogtattak, amiket sokszor és sokan hiányoltak náluk tavaly és idén is, ráadásul legközelebb a hírek szerint már a most hiányzó Derrick Rose is bevethető lesz.

Kispad nélkül nem lehet. Gyakorlatilag érdemi cseresor nélkül hozta le ezt a meccset a New Orleans, hiszen a kispadról összesen öt (!) pont érkezett, ami főleg úgy nagyon gyér, hogy a kezdők közül Elfrid Payton még nem is játszhatott – ilyen gyenge kispaddal nem nagyon lehet mérkőzést nyerni, bár a kezdeti hatalmas hátrány ellenére nem állt messze ettől a Pelicans. Anthony Davis (41 perc, 29 pont, 11 lepattanó, 4 blokk, 9/25 mezőnyből) és főleg Jrue Holiday (39 perc, 14 pont, 10 gólpassz, 7/18 mezőnyből, 6 eladott labda) azonban eléggé elkészült az erejével, így hiába E'Twaun Moore 31 pontja és a visszatérő Nikola Mirotic dupla-duplája, hiába vették át a vezetést a negyedik negyedben, a végjátékot nem bírták szuflával – három győzelem után ismét kikaptak, következőleg otthon fogadják a New Yorkot.

A Timberwolves legjobb dobói: Towns 25/6, Wiggins 23/12, Teague 14/3
A Pelicans legjobb dobói: Moore 31/12, Davis 29/6, Mirotic 16/6

Oklahoma City Thunder–New York Knicks 128–103

Tovább robog az OKC. Ellenállhatatlanul zakatol előre a Thunder, Russell Westbrook hiánya fel sem tűnik az együttesnél és egy újabb kötelező meccset húzott be teljesen simán ezen az estén – 15 ponttal nyerték meg a hazaiak az első negyedet és onnantól kényelmesen irányították a találkozót. Paul George lubickolt (35 pont, 5/11 tripla, 7 lepattanó, 5 gólpassz), Dennis Schröder tökéletesen hozta a másodhegedűs szerepet (15 pont, 12 gólpassz, 3/5 tripla), Steven Adams is élvezte a játékot (19 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 9/13 mezőnyből) és még Jerian Grant is hozzátett 15 pontot – az 53.7 százalékos mezőnymutató, a 16/33 tripla és a 32 gólpassz is jelzi, hogy mennyire olajozottan működött most a gépezet. A gárda ezzel az utóbbi tíz meccsén 9–1-et hozott és már a nyugati harmadik-negyedik helyen áll, egyetlen mérkőzéssel lemaradva a második Portlandtől.

Kantert köszöntötték a Thundernél. Hangos ovációval üdvözölte a publikum a csapat korábbi játékosát, Enes Kantert, Steven Adams, Kanter itteni legjobb barátja pedig sajátos módon mutatta ki szeretetét: végig, az egész meccs folyamán nyomta a trash talkot a Knicks centerének, még Dave Fizdale-nek is odaszólt, hogy le kellene már vinnie játékosát. Kanter ezt persze nem vette zokon, főleg mert egyébként teljesen esélytelennek bizonyultak, semmiben sem tudták felvenni a kesztyűt az OKC-vel, úgyhogy egy újabb nagyon sima vereséget szenvedtek – voltak meccseik, amikor stabilnak tűntek, de az elmúlt időszakban megint szétcsúszott náluk valami.

A Thunder legjobb dobói: George 35/15, Adams 19, Grant 15/9, Schröder 15/9
A Knicks legjobb dobói: Hardaway Jr. 20/9, Kanter 19/3, Knox 15/6

Dallas Mavericks–Utah Jazz 118–68

Megtört a Jazz. 1979-es Utahba költözése óta legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el a Jazz, Quin Snyder vezetőedző el is mondta, hogy a mérkőzés egy bizonyos pontján egész egyszerűen feladták a játékosai, a második félidőben összesen 22 pontot szereztek. Nem is erőltette a kezdőket, de a cserék sem váltották meg ma a világot, Rudy Gobert szerint bárki került a pályára, a szembenálló jobb volt nála. A Jazznek nincs sok ideje nyalogatni a sebeket, folytatják idegenbeli túrájukat és a Sixers ellen megpróbálhatnak visszaülni a lóra.

Dübörgött a Dallas. Zsinórban harmadik győzelmével továbbra is kapaszkodik felfelé a tabellán a Mavs, a mai pedig egy történelmi este volt, hiszen a 22, egy félidőben kapott pont új csapatrekord, ráadásul az 50 pontos sikernél is csak egy nagyobb volt a gárda történelmében – Rick Carlisle szerint az ő 11 éves regnálása alatt ilyen jól még nem védekezett a Mavs. A Harrison Barnes vezette kezdők megalapozták a győzelmet, amit aztán a kispad tett kiütésessé – a második sor 66 pontot termelt, majdnem annyit, mint a komplett Utah... Az örömbe azért némi üröm is vegyült, a kezdőben hiába tért vissza nagyszerű játékkal a combhajlító-húzódásból felépült Wes Matthews, a harmadik negyedben hasonló problémával ki is szállt.

A Mavericks legjobb dobói: Barnes 19/9, Barea 14, Doncic 13/6, Powell 13/3.
A Jazz legjobb dobói: Rubio 11/9, Mitchell 10/3, Gobert 10.

Phoenix Suns–San Antonio Spurs 116–96

50 pontot javult a Suns. Igor Kokoskov vezetőedző elmondta, hogy a két héttel ezelőtti összecsapásukat 30-cal nyerte a Spurs, úgyhogy elégedett a látottakkal, és egyébként büszke is lehet a csapatára. A személyes okok miatt távol lévő Trevor Ariza helyén az újonc Mikal Bridges kezdett, aki óriási energiát tett bele a védekezésbe, TJ Warren folytatta ponterős játékát (27 pont, 10/17 mezőnyből), Ayton elöl-hátul helytállt Aldridge ellen (17 pont, 10 pattanó), Canaan pedig öt triplát szórt be. Josh Jackson a padról adott nagy pluszt, a veterán Jamal Crawford pedig csak a harmadik negyedben 10 pontot tett a közösbe, remekül működött a Suns. Rutinos NBA-követőknek feltűnhetett, hogy nem Devin Bookerrel kezdődött a felsorolás, és ez talán a Phoenix fejlődésének biztató jele: az elsősorban dobásairól ismert hátvéd mindössze 13 pontot szerzett, viszont 12 gólpasszt osztott ki, remekül összefogta csapata játékát.

Elveszett a Spurs. A vendégeknél a hosszabb időre kidőlt Murray-Walker duó mellett Gasol negyedik meccsét hagyta ki zsinórban, és a remek szezont futó veterán Rudy Gay is pihenőt kapott, így nem csoda, hogy a felforgatott kezdővel felálló vendégek rögtön 15 pontos hátrányba kerültek. Ahogy jöttek be a friss emberek, ennek jó részét eltüntették, de a harmadik negyedben kapott újabb nagy ütésből már nem bírtak felállni. DeRozan megint jól dolgozott támadásban, de a White-Forbes duón kívül senki nem tudott huzamosabb ideig előlépni – Aldridge teljesen elveszett (6 pont, 3/12 mezőnyből), a kispadról pedig többen hasznosan szálltak ugyan be, de ennél több kellett volna. A Spurs újabb vereségével már nincs playoff-helyen.

A Suns legjobb dobói: Warren 27/9, Canaan 19/15, Ayton 17.
A Spurs legjobb dobói: DeRozan 24, White 16/3, Forbes 13/9.

Los Angeles Lakers–Portland Trail Blazers 126–117

LeBron James stílusosan előzött. Nem indult jól a hazaiak meccse, a vendégek kerültek előnybe, de a második negyedben a hosszabb cserepadról érkező védőspecialisták elkezdték lebontani a Portland játékát, a Lakers pedig át is vette a vezetést. A második félidőben aztán jött az addig is jól játszó LeBron James, aki 28 pontot termelt a nagyszünet után, összességében 44 pontig, 10 pattanóig és 9 gólpasszig jutott 3 blokkal fűszerezve, messze megerősebb meccsét játszotta eddig aranysárga-lila mezben, és a meccs végén meg is előzte Wilt Chamberlaint és fellépett a pont-örökranglista 5. helyére. Mellette ismét ki kell emelnünk JaVale McGee-t, aki 9/12-es mezőnnyel vert be 20 pontot és védekezésben is remekelt, illetve Lonzo Ballt és Caldwell-Pope-ot, akik 3-3 triplával kinyitották a pályát. A Los Angeles a gyenge start után már nem hogy a PO-vonal fölé került, de egyetlen meccsnyire van a harmadik-negyedik Denver-OKC duótól. Most hárommeccses túrára indulnak, közte James hazalátogatásával – viszont sajnos Rajon Rondo nélkül, aki kéztörést szenvedett és hetekre kidőlt…

Elég lesz már a Lakersből. A két gárda már harmadszor találkozott négy hét alatt, és az oregoniak most kicsit örülhetnek, hogy legközelebb áprilisban futnak majd össze, mert mindössze négy vereségükből kettőt is Luke Walton csapata ellen szedtek össze. Ma is jobban kezdtek a Damian Lillard (31 pont, 11 gólpassz, 8 pattanó) vezette vendégek, az irányítón kívül CJ McCollum (23 pont), Jusuf Nurkic (21 pont, 14 pattanó, 3 szerzett labda, 4 blokk) és Al-Farouq Aminu (18 pont, 3 blokk) is remekelt, a padról viszont csak Evan Turner és Meyers Leonard tudott érdemben hozzátenni, ez pedig az első félidőben az előnyükbe, a másodikban a győzelmükbe került. Különösebb gond azért nincs Portlandben, így is másodikak Nyugaton és két nap múlva Minnesotában javíthatnak.

A Lakers legjobb dobói: James 44/15, McGee 20, Ingram 17/3.
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 31/9, McCollum 23/9, Nurkic 21.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik