Kosár: menekülteken segít az NBA-sztár a Földközi-tengeren

Vágólapra másolva!
2018.07.18. 09:37
null
Marc Gasol a POA hajójának fedélzetén (Fotó: AFP)
Marc Gasol, a Memphis Grizzlies világ- és Európa-bajnok kosárlabdázója is részt vett egy Afrikából menekülő asszony hétfői kimentésében a Földközi-tengeren.

 

A kosaras egy menekülteket segítő szervezet, a Proactiva Open Arms (POA) aktivistáihoz csatlakozva vett részt az akcióban.

A líbiai parti őrség korábban beszámolt egy 158 menekülttel telezsúfolt hajó feltartóztatásáról; a menekülteket felvették, a hajót elsüllyesztették – azonban voltak, akiket a roncsok között hagytak.

Őket találták meg Gasolék: egy nőn és egy kisgyermeken már nem tudtak segíteni, egy asszonyt viszont sikerült kimenteniük.

A POA a líbiai parti őrséget kárhoztatta a tragédia miatt – mondván, azokat, akik nem akartak átszállni, az elsüllyesztendő hajón hagyták –, az észak-afrikai ország illetékesei válaszukban minden, a Földközi-tengeren történő humanitárius katasztrófáért az embercsempészekre és a menekülteket segítő nem kormányzati szervezetekre hárították a felelősséget.

„Frusztráció, düh, tehetetlenség. Hihetetlen, milyen sok kiszolgáltatott embert hagynak sorsára a tengeren, a halál torkában. Minden csodálatom mostani csapattársaimé az openarms alapítványnál” – írta Twitter-üzenetében a háromszoros NBA All-Star-kosárlabdázó.

 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik