Koronavírus: félmillió dollárral segít az NBA első fertőzöttje

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.03.15. 08:07
null
Rudy Gobert (Fotó: AFP, 2019)
Félmillió dollárt ajánlott fel jótékony célra Rudy Gobert, az első olyan NBA-játékos, akinél kimutatták az új típusú koronavírus-fertőzést – jelentette be szombaton a francia kosárlabdázót foglalkoztató Utah Jazz.



A félmillió dollárból 200 000 a Utah Jazz hazai mérkőzéseinek otthont adó Vivint Smart Home Arena a fertőzés miatt átmenetileg munka nélkül maradó, mintegy 800 részmunkaidős alkalmazottjának jut, 100-100 ezer a vírusfertőzés által érintett utah-i és oklahomai családok megsegítésére, további 100 ezer a betegség ellen a hazájában, Franciaországban harcoló szervezeteknek.

Mint ismert, Rudy Gobert koronavírustesztjének pozitív eredménye közvetlenül az Oklahoma City Thunder–Utah Jazz mérkőzés kezdése előtt vált ismertté, és a liga még aznap félbe is szakította a szezont.

„Mélyen megérint az a fáradhatatlan odaadás és gondoskodás, amivel a koronavírustól megbetegített embereken igyekeznek segíteni világszerte, különösen szűkebb hazáimban, Utah-ban és Franciaországban. Szeretném kifejezni köszönetemet az oklahomaiaknak is az ott kapott körültekintő kezelésért – indokolta Gobert az adományozást. – Tudom, hogy rengetegen hoznak sok áldozatot ebben a harcban. Ezzel a jelképes hozzájárulással szeretném kifejezni a támogatásomat, egyúttal megteszem az első lépést, hogy én is pozitív szereplője legyek a betegség elleni küzdelemnek, és minél többet megtudva a vírusról a jövőben felvilágosíthassak másokat a veszélyekről.”

Mint beszámoltunk róla, Gobert már bocsánatot kért azért, hogy néhány nappal a fertőzöttsége kiderülése előtt újságírók mikrofonjainak „összefogdosásával” űzött gúnyt a betegségből.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik