Kikapott a Boston, az OKC ellen bukott a Warriors

Vágólapra másolva!
2017.11.23. 11:52
null
Russell Westbrooknak fantasztikus estéje volt a Golden State ellen (Fotó: Twitter)
Szenzációs meccseket hozott az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának ma hajnali játéknapja: az élcsapatok közül megszakadt a Boston 16 mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata, a Warriorst alaposan megfogta Russell Westbrook és a Thunder, a Houston viszont könyörtelenül szétdobta a Denvert is. LeBron James parádés utolsó negyedével nyert a Cavs, egy 28–0-s rohammal verte a Torontót a Knicks, Harrison Barnes hatalmas dudaszós triplájával győzött a Mavs, hosszabbításban kerekedett felül a Hornets és az Antetokounmpót nélkülöző Bucks, míg a New Orleans lejátszotta a pályáról a San Antoniót.

Charlotte Hornets–Washington Wizards 129–124 – hosszabbítás után

Visszatáncolt a Hornets. Bő három perccel a rendes játékidő vége előtt még kilenc pontos hátrányban volt a Charlotte, de aztán előlépett Kemba Walker (24 pont, 5 pattanó, 4 gólpassz) és hosszabbításra mentett: 17 másodperccel az órán dobott egy duplát, majd két másodperccel a vége előtt két büntetővel kiegyenlített. A hosszabbításban ezzel a lendülettel már a hazaiak voltak felül, Walker mellé fellépett Jeremy Lamb (24 pont, 7 pattanó, 5 gólpassz, 3 blokk), illetve a több clutch játékot is bemutató Dwight Howard (26 pont, 13 lepattanó), így végül győzelmet arattak – gondot jelent viszont az, hogy Nic Batum könyöke megint megsérült, a második negyedben dőlt ki és nem tért már vissza.

Már megnyertük". John Wall szerint ez a találkozó a kezükben volt, mégis elrontották, amihez gratulált a Charlotte-nak – hiába léptek meg a legjobbkor a vendégek a végig szorosan alakuló összecsapáson, nem tudták megőrizni az előnyt. Maga Wall rengeteget vállalt (31 pont, 11 gólpassz, 13/26 mezőnyből), de a fő gond a védekezéssel volt, az előző hét meccsükön csak egyszer engedtek száz pontot az aktuális ellenfélnek, most viszont túl gyors és agresszív volt nekik a Hornets – ez a dobópárbaj nem igazán ízlett nekik, a végén alul is maradtak. Következőleg a Portlandet fogadják egy hosszabb szünetet követően.

A Hornets legjobb dobói: Howard 26, Walker 24/9, Lamb 24/9
A Wizards legjobb dobói: Wall 31, Beal 22/9, Morris 14/4

Cleveland Cavaliers–Brooklyn Nets 119–109

LeBron felpörgött a végén. Nem igazán tudott fölénybe kerülni ezen a találkozón a Cleveland, sőt, három negyed után döntetlen volt az állás, mielőtt LeBron James kézbe vette volna a dolgokat. A Cavs sztárja nagyon szenvedett és csak nyolc pontnál járt a harmadik negyedben, amikor ütközött Zellerrel, be kellett mennie az öltözőbe és az orvosi stáb összevarrta a sebét. Aztán visszatért és „rombolt" a negyedik negyedben: egymaga 23 pontot (7/8 mezőnyből) szórt ebben a játékrészben, ebből 18-at zsinórban, gyakorlatilag ő szállította a győzelmet a hazaiaknak. Az utolsó perc elején elsüllyesztett egy hátralépős triplát, ez volt az utolsó szó, így a gárda sorozatban hatodszor is nyerni tudott – érdemes megemlíteni a James nélkül szervező (18 pont, 8/13 mezőnyből, 5 gólpassz) Wade-et, valamint a dupla-duplázó Love-ot, ők is sokat tettek a sikerért.

Tehetetlenül. Megint kiválóan tartotta magát a Brooklyn, támadásban 50 százalék felett dobtak a vendégek, bevertek 14 triplát, Hollis-Jefferson és Harris is extra hatékonysággal célzott, a záró etapban azonban nem tudtak mást tenni, mint fejet hajtani James előtt. Kenny Atkinson szerint minden eshetőséget kipróbáltak ellene a csapdázást leszámítva, mert nem akartak ebből üres triplákat kapni, de semmi sem működött – becsülettel helytálltak, de egyszerűen nem tudták tartani a lépést. Szombat hajnalban a Portland ellen, otthon javíthatnak.

A Cavaliers legjobb dobói: James 33/12, Love 18, Wade 18/3
A Nets legjobb dobói: Hollis-Jefferson 20, Harris 18/12, Crabbe 15/9

Philadelphia 76ers–Portland Trail Blazers 101–81

Végig uralta a meccset a Philly. Egy 16–0-s rohammal nyitotta a találkozót a hazai alakulat, ez pedig alapjaiban határozta meg a mérkőzés képét – innentől végig magabiztos előnyben volt az együttes, a Portland pedig rohant az eredmény után. A Sixers viszont egyszer sem torpant meg, végig kontrollálta az összecsapást, majd amikor a harmadik negyed végén közelítettek a vendégek, jött Joel Embiid: egy kosár után kiosztott egy blokkot, zsákolt, tempót dobott, majd irgalmatlanul betakarta Damian Lillardot, ezt követően többször nem volt reális esélye a Blazersnek közelebb zárkózni. Embiid (28 pont, 12 lepattanó) mellett a dobással szenvedő, de mezőnyben nagyon hasznos (16 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz, 3 labdaszerzés, 2 blokk) Ben Simmonst is érdemes kiemelni, bár Brett Brown vezetőedző szerint a támadójátékuk maximum átlagos volt és a védekezésüknek köszönhették a sikert.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Erőtlen volt a Blazers. Nagyon beragadtak a rajtnál a vendégek, de később sem találtak megoldást támadásban, gyengén, enerváltan kosárlabdáztak, ráadásul sokat is hibáztak – nem nagyon volt benne a meccsben, hogy ki tudnak egyenlíteni. Lillard (30 pont, 11/27 mezőnyből) rengeteget vállalt, mert CJ McCollum (5 pont, 1/14 mezőnyből) teljesen használhatatlannak bizonyult, nélküle viszont nem volt meg az egyensúly, a lendület és a kellő tűzerő sem a csapatnál – támadásban egyébként is vannak gondjak idén, nem bírták el egyik kulcsemberük gyenge napját. Ezzel negatív szezoncsúcsot döntöttek az idei szezont tekintve, szombat hajnalban Brooklynban próbálhatnak meg javítani.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 28/3, Simmons 16, McConnell 13/3
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 30/18, Nurkic 14, Napier 13/3

Atlanta Hawks–Los Angeles Clippers 103–116

Felállt a padlóról a Clippers. Sorozatban kilenc vereség után tudott nyerni a Los Angeles, méghozzá azt követően, hogy tegnap kiderült: a nyáron érkezett Patrick Beverley valószínűleg kihagyja a teljes hátralévő idényt. Ezen a meccsen extra energiákat mozgósított a társaság és az extra egyéni teljesítmények is megvoltak: Blake Griffin tripla-duplázott (26 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz), Wesley Johnson 6/7 triplát szórt be, Lou Williams 20 ponttal és 8 gólpasszal jelentkezett, de DeAndre Jordan és Austin Rivers is remekelt – a kezdőötösre építve fölénybe kerültek a vendégek a harmadik negyed vége felé, onnantól pedig már nem is adták ki a kezükből a vezetést. Doc Riversnek természetesen tetszett a harminc gólpassz és az 57.9 százalékos mezőnymutató is, sikerült megtörni a jeget, de a nagy kérdés az, hogy sikerül-e tartósan is elindulni felfelé – hétvégén Sacramentóba látogatnak.

Védekezésben túl puha volt a Hawks. Mike Budenholzer szerint egyáltalán nem nehezítették meg a Clippers dolgát, sőt, védekezésben asszisztáltak ahhoz, amit a vendégek akartak, így pedig nem lehet mérkőzést nyerni – ráadásul Dennis Schröder nem is dobott jól, így főleg nem tudták tartani a lépést a negyedik negyedben. Az utolsó öt percben már nem volt reális esélyük a győzelemre, így fájó vereséget szenvedtek hazai pályán, egyedül az újonc John Collins dupla-duplájának örülhetnek, aki először került be a kezdőbe.

A Hawks legjobb dobói: Belinelli 20/3, Schröder 19/3, Dedmon 17/9
A Clippers legjobb dobói: Griffin 26/9, Johnson 24/18, Williams 20/9

Miami Heat–Boston Celtics 104–98

Vége. Sorozatban tizenhat győzelem után kapott ki a ligaelső Boston, bár az utóbbi időben már a levegőben lógott számukra a vereség – ezúttal nem tudtak felülkerekedni a szoros végjátékban, hiába tüntették el a komoly hátrányukat. A nagy hajrá most is megvolt, a negyedik negyed közepén még 14 ponttal voltak lemaradva, de futottak egy 13–0-t és felkapaszkodtak, csakhogy a Miami nem omlott össze, hanem tudott válaszolni – az ismét harmatos bostoni támadójáték most nem bizonyult elégnek ahhoz, hogy megnyerjék a meccset. Ezúttal elmaradtak az igazán extra teljesítmények a vendégek részéről, így megszakadt a franchise történetének negyedik leghosszabb győzelmi sorozata – szégyenkezniük persze nincs miért, így is simán vezetik a ligát, szombat hajnalban az Orlandót fogadják.

Waiters megnyerte. Három és fél negyeden keresztül uralta a meccset a Miami, remekül levédekezték a Bostont a hazaiak, a húsz pontot közelítette a különbség, ám ahogy az elmúlt hetekben annyiszor, most is megérkezett a vendégek futása: 91–90-ig zárkóztak fel három perccel a vége előtt. Ekkor azonban előlépett Dion Waiters, aki bevert egy óriási hármast, majd Horford két kihagyott büntetője után még egyet, ezzel visszaszerezte a momentumot és az előnyt is csapata számára – fél perccel a vége előtt még zsákolt is egyet, innentől már „csak" büntetőzniük kellett a floridaiaknak. A Waiters-Dragic páros 53 ponttal és tíz gólpasszal húzta a Miamit, amely ugyan nem volt jó passzban a meccs előtt, de most egy óriási győzelem után indulhat meg felfelé – újabb rangadó vár a csapatra, következőleg a Minnesotát fogadja.

A Heat legjobb dobói: Dragic 27/6, Waiters 26/12, T. Johnson 16/6
A Celtics legjobb dobói: Irving 23, Tatum 18/9, Brown 14/6

New York Knicks–Toronto Raptors 108–100

Érthetetlen áramszünet. Az első félidőben még semmi nem utalt arra, hogy a Raptors elveszítheti ezt a meccset, Lowryék kézben tartották a dolgokat és a nagyszünetben tizenegy ponttal vezettek, úgy tűnt, hogy idegenben is érvényesítik akaratukat. A fordulás után azonban történt valami megmagyarázhatatlan: a kanadaiak sorozatban tizenhárom dobást rontottak el, miközben védekezésben érthetetlenül szétestek, nyolc perc alatt kaptak egy 28–0-s (!) futást, itt pedig elúszott számukra a mérkőzés. A hihetetlen széria után 41–10-re veszítették el a harmadik negyedet és bár észhez tértek a záró etapra, innen már nem lehetett esélyük - DeRozan szerint megesik az ilyesmi az NBA-ben, de szerintünk ezt azért merész ennyivel elintézni…

Élt a lehetőséggel a New York. Kristaps Porzingis dobásait ezúttal is megfelelően védte a Raptors, támadásban nem is tudott dominálni a végül azért szép dupla-duplát hozó (22 pont, 8/21 mezőnyből, 12 lepattanó, 3 blokk) magasember, de nem is kellett, megtette ezt Tim Hardaway Jr.: a hátvéd 38 pontig jutott hét gólpassz mellett, a 28–0-s futásból 12 egységgel vette ki a részét, a Knicks pedig így óriási győzelmet aratott. A végén még egyszer feljött egyébként hat pontra a Toronto, de még időben bekeményítettek a hazaiak, Porzingis csinált egy 2+1-et és lerendezték a kérdést, így 10–7-es mérleggel utaznak Atlantába, hogy végre idegenben is bizonyítsák erejüket.

A Knicks legjobb dobói: Hardaway Jr. 38/12, Porzingis 22/3, Lee 15/3
A Raptors legjobb dobói: Lowry 25, DeRozan 18/6, Miles 11/9, Powell 11/9

Houston Rockets–Denver Nuggets 125–95

Fel sem tűnt két alapember hiánya. Eric Gordon és Ryan Anderson sem lépett pályára a Houstonnál, ez a duó közel 18 triplakísérletet átlagol meccsenként, de gyakorlatilag észre sem lehetett venni, hogy nincsenek ott: Chris Paul (23 pont, 8/11 mezőnyből, 12 gólpassz) és James Harden (21 pont, 9 gólpassz) mindig megtalálták a jó megoldást, Trevor Ariza pedig 7/10 triplát vágott be, hatalmasat játszott. A gárda végül két shootere nélkül is eljutott 18 hármasig, az első negyed végén 19, félidőben 35 ponttal vezetett, brutális fölényben volt Mike D'Antoni alakulata – az újabb gálaelőadás után 14–4-gyel vezeti Nyugatot a Rockets, ismét meccselőnnyel a Warriors előtt. Egy érdekesség: Luc Mbah a Moute 26 percet játszott, ez idő alatt pedig 57 (!) ponttal múlta felül ellenfelét a Houston, ez a liga történetének legjobb +/- mutatója az elmúlt húsz évben…

Megsemmisítve. Túl sokat nem érdemes foglalkozni a Denverrel, más súlycsoportban volt az együttes ezen az estén – nem volt olyan eleme a játéknak, amelyben csak megközelítették volna a szenzációsan játszó Houstont. Ennél is nagyobb gond lehetett volna, ha Nikola Jokics komolyabban megsérül, ugyanis egyszer be kellett mennie az öltözőbe kezelésre, de vissza tudott térni, szerencsére nincs baj – Paul Millsap kidőlése után ez alighanem padlóra küldte volna a társaságot. Így „csak" a Houston küldte padlóra, de ebből fel lehet állni, szombat hajnalban a Memphis elleni hazai meccsen lehet javítani.

A Rockets legjobb dobók: Ariza 25/21, Paul 23/12, Harden 21/3
A Nuggets legjobb dobói: Barton 20/6, Jokics 17/3, Harris 13/6

Memphis Grizzlies–Dallas Mavericks 94–95

Elképesztő befejezés. Hullámzó volt a mérkőzés, hol a Mavs, hol a Grizzlies produkált futást, a hajrá éppen a hazaiaknak sikerült jobban és úgy tűnt, hogy 92–92-nél övék lehet az utolsó szó. Egyetlen másodperccel a vége előtt Evans kihagyta a közelit, de az érkező Green visszazsákolta, ezzel már-már megnyerte a meccset csapatának, miután a videózás után a játékvezetők végül megadták a kosarat. Maradt azonban még fél másodperc, az oldalbedobás után pedig ez éppen elég volt Harrison Barnesnak arra, hogy beverjen egy elképesztő hárompontost fordulásból, védővel az arcában – hihetetlen végjátékot nyert meg a Dallas. Barnes egyébként nem is látta, hogy beesett-e a labda, csak azt, hogy JJ Barea „megőrülve” rohan felé, remélte, hogy azért, mert megnyerték a meccset…

Fájdalmas. Az első félidőben 18 ponttal vezetett a komoly negatív szériában lévő Memphis, majd miután összeesett a gárda a harmadik negyedben, még egyszer fel tudott állni – az említett Green-zsákolás egy 7–0-s rohamot zárt le a meccs legvégén, amellyel úgy tűnt, hogy kiharcolták a győzelmet. Clutch játékokkal jelentkezett Gasol, a padról Evans mellett előkerült Deyonta Davis, mégsem tudták megnyerni a találkozót, drámai körülmények között kaptak ki, méghozzá zsinórban hatodszor – Dave Fizdale sem nagyon találta a szavakat a mérkőzés után, csak annyit mondott, hogy ezt most nehezen éli meg.

A Grizzlies legjobb dobói: Evans 18/6, Davis 14, Gasol 14/3
A Mavericks legjobb dobói: Barnes 22/3, Smith 17/9, Nowitzki 13/9

Minnesota Timberwolves–Orlando Magic 124–118

Kicsit korán hitte el a Wolves. Szorosan alakult az első félidő, a harmadik negyedben azonban szétszedte ellenfelét a Minnesota és a szezoncsúcsát beálíltó Jimmy Butler, valamint a szezoncsúcsot döntő Taj Gibson vezetésével húsz pont feletti előnybe került – a záró etap elején már 26 volt közte, átgázolt az Orlandón a társaság. Itt azonban megint szétestek Townsék, ahogy legutóbb a Charlotte ellen, úgy most is egészen pocsékul játszottak a meccs végén és kis híján most is ráfaragtak erre: sorozatban 14 dobást hibáztak, a Magic már csak négy pontra volt, de a végén sikerült úrrá lenniük a helyzeten, túl nagy volt most az előnyük. A győzelemnek örülhetnek, de a negyedik negyedekkel kezdeniük kell valamit, mert a saját dolgukat nehezítik meg, pihenés helyett most is vért izzadtak még a hajrában.

A harmadik negyed nem a Magicé. Frank Vogel alakulata az előző három találkozóján összesen 49 ponttal kapott ki a fordulás utáni játékrészben, most is itt ment el számukra a meccs, hiába haraptak nagyon a negyedik negyedben. A tréner szerint az akkor látott mentalitást kellene kitolniuk 48 percre és nem lenne problémájuk, de a harmadik játékrészben megint csak nézték, ahogy oktat az ellenfél, ezért tartanak sorozatban hat vereségnél – szombaton Bostonba látogatnak, az se lesz egyszerű.

A Timberwolves legjobb dobói: Butler 26/9, Gibson 24, Teague 22/3
A Magic legjobb dobói: Gordon 26/6, Ross 22/9, Fournier 19/3

New Orleans Pelicans–San Antonio Spurs 107–90

Félelmetes volt a Pelicans. Pocsékul kezdték a meccset a hazaiak és hamar tizenöt pontos hátrányba kerültek, de a második-harmadik negyedben olyan szintű kosárlabdát mutattak be, hogy megsemmisítették a San Antoniót – ebben a két játékrészben 38 pontot vertek ellenfelükre, teljesen más szintet képviseltek, mint az egyik nyugati élcsapat. A záró etap ugyan megint a Spursé volt, így a végeredmény nem lett kiütés, de akkorát védekezett a New Orleans, hogy erre mindenképpen lehet építeni a továbbiakban is – a támadójátékot intézte az 53 ponttal, 26 lepattanóval és 7 gólpasszal jelentkező Davis-Cousins páros, de az igazán nagy dolgokat ezúttal a saját térfelén produkálta a gárda. Davis egyébként már meg is előzte a franchise pontlistáján Chris Pault és fellépett a második helyre, ez 24 évesen nem hangzik rosszul…

Nem maradt más, mint a gratuláció. Gregg Popovich megdicsérte a New Orleanst a találkozó végén, LaMarcus Aldridge szerint egyszerűen lejátszották őket a hazaiak és valóban, az első negyed után közük sem volt a meccshez a vendégeknek. A kezdő hátvédpár összesen két pontot tudott hozzátenni, most Aldridge is eléggé eltűnt Davisék mellett, nem nagyon tudtak mihez nyúlni a Pelicans-védekezés szorításában – ilyenkor jönne ugye jól Kawhi Leonard, de az ő visszatérésére még várniuk kell. Jelenleg így is harmadik-negyedikek Nyugaton, csak az idegenbeli 3–5-ös mutató nem az igazi, pedig most is utaznak, méghozzá Charlotte-ba.

A Pelicans legjobb dobói: Davis 29, Cousins 24/3, Holiday 13/3
A Spurs legjobb dobói: Gay 19/6, Gasol 17/9, Aldridge 16

Oklahoma City Thunder–Golden State Warriors 108–91

Westbrook elégtétele. Amióta Kevin Durant eligazolt, nagyjából semmi nem jött össze az OKC-nek a GSW ellen, most viszont eljött Westbrookék ideje: az irányító kis híján tripla duplázott (34 pont, 10 pattanó, 9 gólpassz, 4 szerzett labda), mellette az Anthony, George duó is sziporkázott, Steven Adams dupla-duplázott (14 pont, 12 pattanó), már a nagyszünetben álló ovációval mehetett öltözőbe a 17 ponttal vezető hazai gárda. A folytatásban sem álltak le, 20 pont fölé tornázták a különbséget, a végjátékban nem is erőltette kezdőit Steve Kerr. A Thunder ezzel a sikerrel talán elindult – volt honnan, most állnak 9–9-es mérleggel…

Kevin Durant úriember volt. Bár gyakorlatilag végig pfujolták, és egyszer Westbrookkal is szócsatába keveredett a pályán, a meccs után a kiscsatár nem kertelt, szerinte szétrúgták a hátsó fertályukat és össze kell szedniük magukat. Még egyébként neki volt a legkevesebb elszámolni valója, mellette Curry is 50 százalékkal tüzelt, a többiek viszont megérezték, hogy az OKC védekezése harapós: Thompson 3/12-vel, Green 1/6-tal zárt mezőnyből, a kispadról egyedül Casspi 11 pontja említhető. Támadásban gyengék voltak, védekezésben pedig végig csak nyomozni tudták Westbrookékat, esélytelenül kaptak ki.

WESTBROOK ÉS DURANT ÖSSZEAKASZKODÁSA

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 34/3, Anthony 22/9, George 20/12
A Warriors legjobb dobói: Curry 24/9, Durant 21/9, Casspi 11/3

Phoenix Suns–Milwaukee Bucks 107–113 – hosszabbítás után

Eric Bledsoe kizárta az érzelmeket. Egy kisebb visszatérés volt Durant mellett, Bledsoe nem éppen elegánsan távozott Phoenixből pár hete, a „hazatérése” viszont parádésan sikerült, 30 pontot szerzett 6 pattanóval és 7 gólpasszal kombinálva. Azt most felejtsük el, hogy a rossz büntetői (6/13) is közrejátszottak a hosszabbításban, és a 7 eladott labda sem mutat szépen, ugyanakkor kiválóan adta a ritmust. Khris Middleton is remekelt, 40 pontot szórt, a ráadásban pedig egyszemélyes hadseregként elöl-hátul fontos játékokat csinált meg – kellett is, mivel Giannis Antetokounmpo kisebb térdsérülés miatt pihent, és a Henson, Dellavedova, Teletovics trió is hiányzott. Szerencséjükre Thon Maker és Brogdon is jól játszott, a csapat így elmozdult az 50 százalékról, a görög sztár pedig vissza is térhet a következő meccsen.

Az eladott labdák kivégezték a Phoenixet. Az sem jött jól, hogy Devin Booker gyenge napot zárt (23 pont, 8/24 mezőnyből) támadásban, de a szezonrekordot jelentő 29 elajándékozott labda már nem fért bele a hazaiaknak. Pedig a Bledsoe-cserében érkező Greg Monroe újabb remek meccset zárt (22 pont, 15 pattanó), a padról Bender is elérte a 10 pontot, a kezdőben pedig Warren dupla-duplázott. Az akarat megvolt a Sunsban, 15 pontos hátrányból jöttek vissza, sőt a rendes játékidő végén Booker óriási triplája után úgy tűnt, hogy a momentumot megragadták – aztán jött a hosszabbításban Middleton és a kijózanodás…

A Suns legjobb dobói: Booker 23/6, Monroe 22, Warren 20
A Bucks legjobb dobói: Middleton 40/9, Bledsoe 30/6, Maker 16

Utah Jazz–Chicago Bulls 110–80

Egy negyed volt a Bullsban. Nyert meccset vesztett el a Chicago 24 órával korábban a Lakers ellen, ennek összes hozománya látszódott a vendégeken: az első negyed egál játéka után a két középső negyedben 62 pontot pakolt fel ellenük a táblára a nem éppen erről híres Jazz, innentől kezdve vérmes reményeik nem lehettek. Az újonc Markkanen gyakorlatilag láthatatlan volt (3 pont, 1/9 mezőnyből), a támadójátékuk sokszor teljesen megállt, bravúrkosarakkal pedig nem lehet nyerni – ahol Robin Lopez és Bobby Portis a két legjobb pontszerző, ott látható, hogy komoly bajok vannak…

Otthon, édes otthon. Négy meccses, kevés dicsőséget hozó keleti túra után tért haza a Jazz, és rá is fért a hazaiakra egy kis sikerélmény, ezzel a győzelemmel is csak 8–11-gyel állnak. Ma viszont nem volt nehéz dolguk, csak a saját szintjüket kellett hozniuk, az is elég volt egy 30 pontos diadalhoz. a 23 pontig jutó Favors vezetésével négy kezdőjátékos érte el a két számjegyű pontot, a rosszul célzó Mitchell ezt 7 gólpasszal kompenzálta, a padról beszálló Hood-Burks duó 34 egységet termelt – ezzel a lendülettel futnak neki a Milwaukee elleni összecsapásnak.

A Jazz legjobb dobói: Favors 23, Hood 19/9, Burks 15/3
A Bulls legjobb dobói: Lopez 15, Portis 14, Holiday 12/6, Dunn 12/3

Sacramento Kings–Los Angeles Lakers 113–102

A Kings végig dominált. Az első negyedben kihasználta a back-to-backet játszó vendégek tompaságát a hazai gárda, gyorsan kiépített 12 pontos előnyt, amivel aztán végig jól sáfárkodtak. A palánk alatt szétszedték a vendégeket, Cauley-Stein alig rontott dobást, Randolph pedig régi szép napjait idézően jutott 22 pontig, 7-7 gólpasszig és pattanóig, valamint 3 szerzett labdáig. A Cauley-Stein vezette kispad egyébként parádézott: Bogdanovics, Hield és Mason is eljutott legalább 10 pontig, a második sor 67 (!) egységet tett hozzá – fura csapat a Kings, mert a kezdőötös sokszor diszfunkcionálisnak tűnik, a kispad viszont a legtöbbször extrát nyújt, ma is ezt láthattuk.

Az első negyed a győzelembe került. A rossz kezdés után összekapta magát a Lakers, Caldwell-Pope és Kuzma szerezte a pontokat, Lonzo Ball meglepően jól dobott (4/8 mezőnyből, ebből 3/5 tripla!), mellette 11 gólpasszig és 7 pattanóig jutott, Ingram is sokoldalú volt (14 pont, 6-6 pattanó és gólpassz), sőt, a kispadról Clarkson 15, Randle 14 egységet szerzett. Palánk alatt viszont végig átjáróház volt a védekezésük, Brook Lopez esélytelen volt, ezt pedig rendre okosan kihasználta Kings, így a Los Angeles nem kozmetikázta siralmas, 2-6-os idegenbeli mérlegét…

A Kings legjobb dobói: Cauley-Stein 26, Randolph 22/6, Bogdanovics 14/6
A Lakers legjobb dobói: Caldwell-Pope 20/12, Kuzma 17/9, Clarkson 15/6

NBA, ALAPSZAKASZ
Charlotte Hornets
–Washington Wizards 129–124 – hosszabbítás után
Cleveland Cavaliers–Brooklyn Nets 119–109
Philadelphia 76ers–Portland Trail Blazers 101–81
Atlanta Hawks–Los Angeles Clippers 103–116
Miami Heat–Boston Celtics 104–98
New York Knicks–Toronto Raptors 108–100
Houston Rockets–Denver Nuggets 125–95
Memphis Grizzlies–Dallas Mavericks 94–95
Minnesota Timberwolves–Orlando Magic 124–118
New Orleans Pelicans–San Antonio Spurs 107–90
Oklahoma City Thunder–Golden State Warriors 108–91
Phoenix Suns–Milwaukee Bucks 107–113 – h. u.
Utah Jazz–Chicago Bulls 110–80
Sacramento Kings–Los Angeles Lakers 113–102

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik