Kezd nagyon kínossá válni a Los Angeles Lakers helyzete

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.01.07. 09:06
null
A Lakers újabb kínos vereséget szenvedett (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában mára virradóra öt mérkőzést rendeztek meg, melyek közül kettőn is meglepetés született - bár a Los Angeles Lakers idei vergődését elnézve nem is biztos, hogy a Denver diadala a Staples Centerben egyáltalán papírforma-borításnak titulálható... Kobe Bryanték úgy állnak jelenleg három győzelemmel 50 százalék alatt, hogy pokolian kemény januári sorsolásuk van, közben pedig az ellenfelek alaposan elhúznak. A Charlotte Bobcats az utóbbi hat hétben most nyert másodszor, Kemba Walkerék a Detroit otthonában diadalmaskodtak. Nézzük, hogyan alakultak az egyes találkozók!

 

 

Toronto Raptors–Oklahoma City Thunder 92–104

Ugyan tisztesen helyt állt a Toronto, de hiába van jó formában a Raptors, egyszerűen ez a gárda még nincs azon a szinten, hogy Oklahoma City-szintű csapatokat két vállra fektessen, pláne, hogy a hosszú idegenbeli túrára induló Thundernél tudták jól, hogy ezt a csatát mindenképp hozni kell. Ezen az estén nem nyújtott igazán extrát a Durant – Westbrook páros, ám Serge Ibakától 19 pont és 8 lepattanó érkezett, Kevin martin pedig 16-ot szórt a kispadról beállva, úgyhogy megvolt a kellő egyensúly Scott Brooks legénységénél. A kanadaiaknál a 27 pontos karriercsúcsot szállító Alan Anderson emelhető ki.

A Raptors legjobb dobói: A. Anderson 27, A. Johnson 19, DeRozan 11
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 23, Durant 22, Ibaka 19

 

Miami Heat–Washington Wizards 99–71

A bajnok Heat jól emlékezett rá, hogy egyszer idén már kikapott mai ellenfele otthonában, úgyhogy semmit sem bíztak a véletlenre Jamesék és egy 30–11-es utolsó negyeddel gyakorlatilag lemosták a pályáról a fővárosiakat. LeBron James fantasztikus sorozata még mindig él, a ma 24 pontig jutó tavalyi MVP az összes mérkőzésén elérte a 20-as küszöböt ebben az idényben. A lepattanózásban mostanában gyengélkedő Miami nagyon összeszedte magát a festékben és 50–39-re hozta ezt a külön csatát a vendégekkel szemben.

A Heat legjobb dobói: L. James 24, R. Allen 20, Bosh 17
A Wizards legjobb dobói: Seraphin 14, C. Martin 13, Webster 10

 

Detroit Pistons–Charlotte Bobcats 101–108 – hosszabbítás után

A Pistons idei szezonját nagyon jól jellemzi, hogy amikor a Frank-alakulatnak sikerülhetett volna egy ötgyőzelmes sorozatot összeraknia, akkor éppen a liga egyik, ha nem a legrosszabb csapata, a Charlotte verte el Detroitban Greg Monroe-ékat. Ben Gordon nem felejt: a tavaly még a Pistonsnál szenvedő kisember ma a padról beállva 18 pontot termelt, közte nagyon fontos kosarakkal a negyedik negyed végén és a hosszabbításban. A másik hős Kemba Walker volt, aki 20 pontja és 7 gólpassza mellett az egyenlítő kosarat tudhatta magáénak még a rendes játékidő végéről. A Bobcats egy héten belül másodszor nyert a borzasztó, 18 meccses kudarcszéria után.

PLUSZ-MÍNUSZ
A nap hőse: Ben Gordon, aki próféta lett egykori hazájában, azaz főszereplő volt a Charlotte Detroitban szerzett győzelme alkalmával, hiszen 18 pontot szerzett, közte kulcspillanatokban értékesített kosarakkal.
A nap lúzere: Mike D'Antoni, aki képtelen az „önrészt” hozzátenni a Lakers játékához, s kezd nagyon kínossá változni a helyzete, hiszen megmentőként érkezett Los Angelesbe, de jelenleg csak a szakadék széle felé tolja csapatát.

A Pistons legjobb dobói: Prince 21, Monroe, Stuckey 18-18
A Bobcats legjobb dobói: Walker 20, B. Gordon 18, T. Thomas 13

 

Phoenix Suns–Mempis Grizzlies 81–92

A Memphis le tudta győzni a saját mumusát, vagyis azt a Sunst, mely egyszer Phoenixben már elverte idén a Grizzliest, valamint Memphisben is csak hosszabbításban kapott ki Tony Allenéktől. Zach Randolph visszatért tegnapi meccskihagyása után, s félig-meddig influenzásan szállított 21 pontot és 8 lepattanót, mellette a 20 egységig jutó Rudy Gay emelhető ki leginkább a végül simán célba érő vendégeknél. Az arizonaiak mai estéjéről mindent elmond, hogy a legjobb dobójuk a 17-ig jutó PJ Tucker volt.

A Suns legjobb dobói: Tucker 17, Gortat 12, Dragic 9
A Grizzlies legjobb dobói: Z. Randolph 21, Gay 20, T. Allen 11

 

Los Angeles Lakers–Denver Nuggets 105–112

A Lakers amint eljutott az 50 százalékos mérlegig egy ötös diadalszériával, azonnal sikerült a mai vereséggel együtt zsinórban három kudarcba belefutnia, így megint látótávolságon kívülre került a playoff-szereplés Mike D'Antoni fiai számára. Még kiábrándítóbb a helyzet, ha tudjuk, hogy Bryanték következő 13 ellenfélből 9 pozitív mutatóval rendelkező csapat lesz, úgyhogy tényleg vízválasztó időszak előtt áll az aranysárga-lila-had. Ma este megint úgy ahogy működött a támadógépezet, Dwight Howard ráadásul a maga 14 pontos, 26 lepattanós dupla duplájával kitett magáért a palánk közelében, de ez is kevés volt komolyabb csapatvédekezés nélkül, úgyhogy előfordulhat, hogy a Los Angeles-i sztárcsapatnál megtörténik, ami soha korábban, azaz, hogy két „rendes" szerződéssel rendelkező edzőt is felállítsanak egy szezonon belül – persze amennyiben nem képes nagyon gyorsan javítani a gárda.

Ma este egyébként a 21 pontos, 10 gólpasszos Ty Lawson volt a nyerőember a Denvernél, a Nuggets a nehéz idénykezdet után szépen megindult fölfelé, s már másodszor verte meg idén a Lakerst, melyet ezen a játéknapon is Kobe Bryant tolt előre 29-es performanszával, de ez sem volt elég. Steve Nash 10 pontos, 13 gólpasszos dupla duplája sem ér semmit, ha a csapata képtelen védekezésbeli stopokra, márpedig ez a Lakers bebizonyította, hogy nem tud defenzív „fogásokkal" mérkőzéseket nyerni.

A Lakers legjobb dobói: Bryant 29, World Peace 16, D. Howard 14
A Nuggets legjobb dobói: Lawson 21, Gallinari 20, McGee 17

NBA
ALAPSZAKASZ, 65. JÁTÉKNAP
Miami Heat–Washington Wizards 99–71
Detroit Pistons–Charlotte Bobcats 101–108 – hosszabbítás után
Phoenix Suns–Memphis Grizzlies 81–92
Los Angeles Lakers–Denver Nuggets 105–112
Toronto Raptors–Oklahoma City Thunder
92–104

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik