Joe Johnson lemaradt a gáláról, nagy meccsel „állt bosszút”

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.02.20. 11:00
null
Johnson óriásit játszott, fontos kosarakkal hozta a Nets meccsét (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában az All-Star hétvége utáni egynapos szünetet követően újra hivatalos alapszakasz-mérkőzéseket rendeztek, méghozzá rögtön kilencet, így igazi meccsdömpinggel indult el a szezon „második fele”.
A nap rangadóját a Brooklyn és a Milwaukee játszotta, melyen végül hosszabbítás döntött, Joe Johnson, a Nets sztárja pedig ritkán látható módon kétszer ment mennybe. A Boston Celtics nem tudott újabb bravúrt végrehajtani, ugyanis a Denver hazai környezetben ellenállhatatlan volt a végjátékban, a Golden State pedig tovább csúszik a lejtőn, most a Utah Jazz verte el Steph Curry-éket Salt Lake Cityben. Tayshaun Prince győztesen tért vissza ellenfélként Detroitba, a Portland pedig óriási lépéshátrányba került, ami a playoffért folytatott küzdelmet illeti. Nézzük a részleteket!

 

Washington Wizards–Toronto Raptors 88–96

A 24-et szóró Rudy Gay mellett az ugyaneddig jutó DeMar DeRozan, valamint a dupla duplázó Kyle Lowry (11 pont, 10 gólpassz) főszereplésével újabb értékes idegenbeli sikert gyűjtött be a Toronto, mely óriási tempóban halad előre, de még mindig hatalmas szakadék tátong közte és az 50 százalékos küszöb között. A hazaiaknál a 25-öt dobó újoncon, Bradley Bealen kívül mindenki gyengébb napot fogott ki.

A Wizards legjobb dobói: Beal 25, Webster 16, Okafor 12
A Raptors legjobb dobói: DeRozan, Gay 24-24, Lowry 11

Orlando Magic–Charlotte Bobcats 92–105

Itt a „vég” a Magic számára, a teljes „tankolásba” kezdő floridaiak otthon kaptak ki meglehetősen simán a ligautolsó Charlotte-tól, mely 63 pontot szórt az első félidőben – nem először esett meg mostanában, hogy az Orlando mindenféle ellenállás kifejtése nélkül „védekezett”. A 24 pontos, 10 lepattanós Gerald Henderson újra csúcsformában van hányattatott szezonja után, a kezdőcsapatba sérülése után nemrég visszakerülő Byron Mullens pedig 20 pontos, 12 lepattanós dupla duplát szállított, amit Kemba Walker (24 pont, 7 gólpassz) minőségi irányítójátékkal „asszisztált” végig.

A Magic legjobb dobói: Vucsevics, Afflelo 18-18, Harless 15
A Bobcats legjobb dobói: Henderson, Walker 24-24, Mullens 20

PLUSZ-MÍNUSZ
A nap hőse: Joe Johnsont láthatóan feltüzelte, hogy lemaradt idén az All-Star Gáláról, s két elképesztő kosárral mentette meg hazai pályán a Brooklynt a vereségtől. Előbb a rendes játékidő végén egalizált egy emberes triplával, majd a hosszabbítást zárta le tevékenységét győztes duplájával.
A nap lúzere: Az Orlando Magic, mely a Charlotte-tól képes volt hazai környezetben 63 pontot kapni az első félidőben és mindenféle ellenállás kifejtése nélkül verette meg magát saját közönsége előtt.

Brooklyn Nets–Milwaukee Bucks 113–111 - hosszabbítás után

Óriási meccset vívott egymással a két keleti rájátszására pályázó gárda, s itt most tényleg igaz volt, hogy a feleknek jót tett a szünet, főként igaz ez az két oldalon felsorakozó alulteljesítő sztárokra. Brandon Jennings a maga 34 pontjával abszolút vezére volt a Milwaukee-nak, Larry Sanders pedig egy 14 pontos, 8 lepattanós, 6 blokkos teljesítménnyel tért vissza, Deron Williams pedig 19-et szórt két mérkőzésnyi kihagyás után és 9 gólpasszával remekül mozgatta a társakat is. A hajrában hatalmas hirig volt a pályán, amit Joe Johnson egy óriási, kapott labdás triplával zárt le, egál után pedig jöhetett a hosszabbítás! A túlórában is jobban kezdett a Bucks, de a Netsnek sikerült egyenlíteni Keith Bogans révén, majd megint jött Johnson, aki a dudaszó pillanatában beverte a duplát, ezzel diadalmaskodott a Brooklyn!

A Nets legjobb dobói: Joe Johnson 24, Deron Williams, B. Lopez 19-19
A Bucks legjobb dobói: Jennings 34, Ilyasova 21, Ellis 18

Detroit Pistons–Memphis Grizzlies 91–105

A két, egymással pár hete játékostranzakciót lebonyolító gárda először találkozott egymással Tayshaun Prince és Austin Daye Memphisbe cserélése óta. A korábbi bajnokcsapat egyik vezére, Prince egyébként csupán 4 ponttal járult hozzá új klubja nagyon sima győzelméhez, Daye pedig 6-ot szórt a volt társaknak. A vendégeknél egyébként is szépen megoszlottak a terhek, a 15 pontos, 10 lepattanós dupla duplát szállító Zach Randolph és a 19-et dobó Mike Conley a vártnál is könnyedebben kormányozták győzelemre a Grizzlies-t.

A Pistons legjobb dobói: Jerebko, Knight 13-13, Calderon 10
A Grizzlies legjobb dobói: Conley 19, Z. Randolph 15, Ed Davis 14

New Orleans Hornets–Chicago Bulls 87–96

A Kirk Hinrichet is visszakapó, már csak Derrick Rose-t nélkülöző Bulls szerencsésen megúszta a sok csapat számára rázós New Orleans-i kirándulást, amihez a Deng, Boozer, Noah trió nagyon masszív teljesítménye kellett elsősorban. A hazaiaknál hiába dobott 20 pontot Eric Gordon és dupla duplázott Greivis Vasquez (11 pont, 10 gólpassz), valamint Anthony Davis (15 pont, 10 lepattanó), a 15 egysége mellé 17 lepattanót is begyűjtő Joakim Noah, valamint a szintén az All-Star Gáláról érkező Luol Deng (20 pont, 5 lepattanó) az említett Carlos Boozerrel (17 pont, 10 lepattanó) kiegészülve egyszerűen szétszedték a festékben a hazaiakat.

A Hornets legjobb dobói: E. Gordon 20, A. Davis 15, Vasquez 11
A Bulls legjobb dobói: Deng 20, Boozer 17, Noah 15

Denver Nuggets-Boston Celtics 97–90

Két hete nagy meccset játszott egymással a két fél Bostonban, amit túlóra után nyertek csak meg Kevin Garnették, most pedig jöhetett a denveri visszavágó, melyre a Nuggets három vereség után nagyon készült, pláne, hogy a kisebb sérüléseket kúráló Andre Iguodala, Danilo Gallinari páros is újra a fedélzeten lehetett a coloradóiaknál. A 20 pontos Jeff Green húzta Celtics hiába uralta az első félidőt, nem tudott, csak egy pontos előnyre szert tenni, a lélektani előnyben lévő és a hajrában már jobban is pörgő Denver pedig célba ért, így továbbra is csak három veresége van hazai környezetben ebben a szezonban. A vendéglátók nyerő embere a 26-26 pontot szóró Gallinari, Lawson duó mellett a nagy védekezést bemutató, s 16 lepattanót szerző Kenneth Faried volt ezen az estén.

A Nuggets legjobb dobói: Gallinari, Lawson 26-26, A. Miller, Koufos 11-11
A Celtics legjobb dobói: J. Green 20, Bradley 17, C. Lee 15

Utah Jazz–Golden State Warriors 115–101

A Jazz már csak Mo Williams szolgálataira nem számíthat, mindenki más ott volt a fedélzeten ezen a rendkívül fontos derbin a hazaiaknál, a Warriors pedig hiába állt fel teljes kerettel, megint elbukott és ezzel a kudarccal pozíciót is vesztett a Corbin-legénységgel szemben. A Utaj hét játékosa jutott el legalább 11 egységig, míg a vendégeknél a 29 pontos Steph Curry vitte a prímet, s az ő cseréje, Jarrett Jack (19 pont, 9 gólpassz) is kitett magáért, ám a GSW védekezése ma is csődöt mondott, így nem lehetett a hajrában már reális sansza a fordításra Mark Jackson tanítványainak.

A Jazz legjobb dobói: Al Jefferson 24, Hayward 17, Foye 15
A Warriors legjobb dobói: Curry 29, Jack 19, D. Lee 18

Sacramento Kings–San Antonio Spurs 102–108

A 30 pontos, 11 lepattanós dupla duplát összehozó Tony Parker vezette Spurs sokáig uralta a mérkőzést Sacramentóban, ám a hajrában lett volna esélye szorongatni a Kingsnek, ám egy Cousins-féle buta védekezés után eldőlt a csata és folytatta idegenbeli győzelmi sorozatát a Rodeo Road Tripjén eddig igencsak sikeres San Antonio. A hazaiak hátvédpárosa ugyan 42 pontot termelt, de erre a texasiak „kicsijei” egy 51-es performansszal válaszoltak.

A Kings legjobb dobói: I. Thomas 22, T. Evans 20, M. Thornton 16
A Spurs legjobb dobói: Parker 30, D. Green 21, K. Leonard 15

Portland Trail Blazers–Phoenix Suns 98–102

A csupán a második 12 percben 10 asszisztot kiosztó Goran Dragic élete mérkőzését játszotta, s az ő 16 pontjával, valamint 18 gólpasszával szép és eredményes játékkal verte el a Suns a Blazerst Portlandben, ami egyben azt is jelenti, hogy a 24 pontos Lillard húzta oregoniak lassan lemondhatnak a reális playoff-reményeikről, hiszen már négy győzelemnyire vannak az 50 százalékos küszöbtől. A Wesley Matthews-t kényszerből jegelő portlandiek egyébként nem bírták el, hogy egy kezdőemberük hiányzik, ugyanis a Lillard, Batum, Aldridge, Hickson négyesfogat elképesztő hatásfokkal termelt ezen az estén is, de a többiektől semmi érdemi segítség nem érkezett.

A Blazers legjobb dobói: Hickson 25, Lillard 24, Aldridge 23
A Suns legjobb dobói: Scola 18, Dragic 16, W. Johnson 14

NBA
ALAPSZAKASZ, 104. JÁTÉKNAP

Washington Wizards–Toronto Raptors 88–96
Orlando Magic–Charlotte Bobcats 92–105
Brooklyn Nets–Milwaukee Bucks 113–111 – h. u.
Detroit Pistons–Memphis Grizzlies 91–105
New Orleans Hornets–Chicago Bulls 87–96
Denver Nuggets–Boston Celtics 97–90
Utah Jazz–Golden State Warriors 115–101
Sacramento Kings–San Antonio Spurs 102–108
Portland Trail Blazers–Phoenix Suns 98–102

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik