Jobb volt a Milwaukee, jöhet a hetedik meccs Bostonban

Vágólapra másolva!
2018.04.27. 08:06
null
Gyorsabbnak és agresszívebbnek bizonyult a Bostonnál a Milwaukee (Fotó: Twitter)
Gyorsabbnak és agresszívebbnek bizonyult a Bostonnál a Milwaukee az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában ma hajnalban, így hazai pályán elkerülte a kiesést és kiharcolta a párharc hetedik mérkőzését.

 

Milwaukee Bucks–Boston Celtics 97–86

Hetedik meccs lesz. Jobb volt ezen a mérkőzésen a Milwaukee, ugyan ezúttal sem született sok pont, de ebből most a hazaiak jöttek ki jobban, inkább ők erőltették rá akaratukat a vendégekre – annak ellenére, hogy a találkozó elején még kilenc ponttal a Boston vezetett. Összességében viszont sokkal agresszívebbek voltak Bledsoe-ék, 48–39-re megnyerték a lepattanózást, ami náluk nagyon nagy szó, 50–36-ra győztek a festékben és 25–4-re (!) húzták be a leindításból szerzett pontok csatáját – eközben nem csak a palánk alatt voltak váratlanul jobbak, de a triplákat is remekül védték, kiválóan védekeztek. Támadásban pedig elég volt a fent említetteken kívül egy nagyon elszánt Jannisz Antetokunmpo (31 pont, 14 lepattanó, 4 gólpassz), aki egymaga húsz pontot szerzett a második félidőben és aki sorra hozta a fontos játékokat ebben az időszakban – hiába kapart a Celtics, a görögnek köszönhetően tartotta előnyét a hazai alakulat. Az utolsó percekben már nem volt miért izgulni, kézben volt a meccs a Milwaukee számára, ezzel 3–3-ra módosult a párharc állása, a hetedik, mindent eldöntő összecsapásra pedig szombat este kerül sor Bostonban.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Gyengén dobtak a vendégek. „Gyorsabbak és atletikusabbak voltak, mi pedig statikusak és nem jók” – foglalta össze a mérkőzést bostoni szempontból a Celtics vezetőedzője, Brad Stevens. Al Horford még azt is hozzátette, hogy szerinte jó tapasztalat ez a fiatal játékosaik számára, mindenesetre ő maga sem tudott igazán érvényesülni támadásban (10 pont, 4/8 mezőnyből, 10 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk) és a többiek közül is egyedül Jayson Tatum (22 pont, 6/14 mezőnyből, 8/9 büntető) tudott viszonylag hatékonyan pontokat szerezni – Rozier (16 pont, 5/17), Brown (14 pont, 6/15) és Morris (14 pont, 5/14) viszont egyáltalán nem, maximum felvillanásaik voltak. Ezúttal Marcus Smart sem tudott segíteni, egyáltalán nem ment neki a játék, a 37 százalékos mezőnymutató, a 30 százalék alatt triplázás, a gyenge lepattanózás és a leindításból engedett rengeteg pont pedig megbosszulta magát, hiába tudott szoros meccset játszani a Boston, lezárni egyelőre nem tudta a párharcot.

A Bucks legjobb dobói: Antetokunmpo 31, Middleton 16/6, Brogdon 16/3
A Celtics legjobb dobói: Tatum 22/6, Rozier 16/12, Brown 14/3, Morris 14/3

KELETI FŐCSOPORT, FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
Milwaukee Bucks–Boston Celtics 97–86 (22–24, 26–15, 26–26, 23–21)

A párharc állása: 3–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik