James és Love rekordjával nyert a Cleveland

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2015.02.25. 08:58
null
Devin Harris (Dallas, fehérben) és Amir Johnson (Toronto, jobbra) sokkezese, némi külső segítséggel (Fotó: Reuters)
A Cavaliers Kevin Love nagyszerű kinti dobásaival, illetve LeBron James gólpasszaival győzte le az igen masszív Detroitot az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali összecsapásán. Steph Curry visszatérését a Wizards bánta, Russell Westbrook újabb statisztikai bravúrjával győzött az OKC, a Dallasnak pedig még Rajon Rondo csapaton belüli megfegyelmezése is belefért a Toronto ellen.




Washington Wizards–Golden State Warriors 107–114


Curry visszatért. A Warriors irányítója kihagyta a legutóbbi mérkőzést és ma sem volt még teljesen egészséges, ennek ellenére elképesztő kosarakkal húzta csapatát. Már az első negyedben 13 egységet rámolt be, a harmadik játékrész végén ő szerezte csapata utolsó kilenc pontját és a hajrában is lehetett rá számítani – végül 32 ponttal (11/18 mezőnyből, 5/9 tripla) és 8 gólpasszal zárt. Mellé elsősorban Thompson és a padról beszálló Speights tudott fellépni pontszerzésben, de a hajrában egy nagyon fontos kettessel és egy triplával jelentkezett Iguodala is.

Pierce remekelt, majd megsérült. Paul Pierce 25 pontjával húzta a két komoly verésből érkező Washingtont és ez elég is volt arra, hogy szoros legyen a találkozó – a harmadik negyedben egymaga 14 egységet szórt be, ekkor vezetett is csapata. Az utolsó percben is közel volt még a fővárosi alakulat, de a legvégén Pierce ütközött Draymond Greennel és le kellett segíteni a pályáról – a találkozó után azt mondta, bízik benne, hogy némi jég elég lesz a térdének. Ugyan előrelépett ma a Washington a korábbiakhoz képest, hiába nyerték a pattanózást és hiába dobtak 53 százalékkal, ha eladtak 26 labdát (többet kritikus pillanatban) és a GSW a triplavonalon túlról szétlőtte őket.

A Wizards legjobb dobói: Pierce 25/6, Gortat 16, Wall 16
A Warriors legjobb dobói: Curry 32/15, Thompson 17/3, Speights 16

Detroit Pistons–Cleveland Cavaliers 93–102

Egyszerű volt a recept: James kipasszolja, Love bedobja. Kevin Love nem sokat járt a gyűrű közelében, de ma tökéletesen elég volt a triplavonalon álldogálnia is – 14 hármast vállalt el, amiből nyolc „szottyant" (karriercsúcs-beállítás), így 24 ponttal zárt. A legtöbbször LeBron James labdái találták üresen, a kiscsatár tizenegy gólpasszt osztott ki 19 pontja mellett és megelőzte Scottie Pippent – immár ő a legtöbb gólpasszal rendelkező csatár az NBA történetében.

A negyedik negyed elejéig bírta a Pistons. Végig szoros volt a találkozó, jól játszott a Detroit – Reggie Jackson majdnem tripla-duplázott (22 pont, 8 pattanó, 9 gólpassz), de Caldwell-Pope és Drummond is hozta, amit kellett. Az első félidőben lejátszották Irvingéket a hazai hátvédek, de a harmadik negyedben bekeményített a Cavs, 12 ponton és 22 százalékon tartották a Detroitot és fordítottak – a negyedik negyed elején James folyamatos betöréseivel nem tudtak mihez kezdeni Prince-ék, a hajrában pedig nem tudták ledolgozni az összeszedett hátrányt.

A Pistons legjobb dobói: Jackson 22/3, Caldwell-Pope 21/15, Drummond 17
A Cavaliers legjobb dobói: Love 24/24, James 19/3, Irving 18

Oklahoma City Thunder–Indiana Pacers 105–92

Westbrook megalapozta, a kinti dobók eldöntötték. A Thunder irányítója ismét remekül kezdett, hamar megmutatta, mire számíthat az Indiana – végül tripla-duplával zárt (20 pont, 11 pattanó, 10 gólpassz) úgy, hogy a negyedik negyedet már a padon töltötte. A hazaiak szempontjából remek első félidőt követően CJ Miles vezérletével felzárkózott a Pacers, de a játékrész végén előbb Westbrook villant, majd Augustin, Waiters és Morrow is betalált kintről – Waiters ráadásul háromszor is, így villámgyorsan újra húszpontosra nőtt a különbség, ez pedig kitartott a végéig.

Egy Miles-futás kevés volt a Pacersnek. A dobógép csak a harmadik negyedben 15 pontot rámolt be, végül 21-gyel zárt, de ezt az etapot leszámítva senki nem tudott igazán a vendégcsapat élére állni. Az előző két meccsen parádézó Stuckey mindössze öt egységig jutott és stabilan senkire nem tudtak számítani, ráadásul védekezésben sem tudtak mit kezdeni sem Westbrookkal, sem a triplavetőkkel, de még a pattanózást is elbukták. Összességében mindent egy kicsivel jobban csinált az OKC, hiányzott az átütőerő és a vezér az Indianából.

A Thunder legjobb dobói: Ibaka 23/3, Westbrook 20/3, Kanter 15
A Pacers legjobb dobói: Miles 21/6, G. Hill 13/3, West 11, S. Hill 11/6

Dallas Mavericks–Toronto Raptors 99–92

Rondo nélkül is ment. Kilencpontos Toronto-vezetésnél trükközött az irányító a félpályánál, Carlisle pedig ezt zokon vette – időt kért, Rondót lehozta, jól leteremtette és a találkozó végéig a kispadon hagyta. Azonban annak ellenére, hogy kezdő karmesterük csak tizenhét percet töltött a parketten, remekül működött a támadójáték: a húsz pontot szóró Ellis mellett pazarul szállt be a padról Devin Harris (14 pont, 5 gólpassz) és Barea (13 pont, 3/4 tripla) is.

Megint csak egy félidőt bírt a Toronto. Ismét remekül kezdtek a vendégek, ahogy az utóbbi mérkőzéseiken mindig – azonban most már az is megszokott, hogy leeresztettek a találkozó második felében. A nagyszünet előtt 13 ponttal is vezettek és bár a harmadik negyedben már a három hátvéddel felálló Mavs dominált, a záró etapnak is a Raptors futott neki előnyből. Itt azonban teljesen összeomlott a védekezésük, a támadójátékuk pedig tele volt hibával, a rossz dobások mellett sorozatosan eladták a labdákat – ezeket kihasználva hozta a meccset a Dallas.

A Mavericks legjobb dobói: Ellis 20/3, Nowitzki 18/6, Harris 14/3
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 18, Vasquez 14/9, Patterson 12
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik