Ismét remekelt a Thunder és a Celtics, rangadót nyert a Denver

Vágólapra másolva!
2018.12.11. 09:51
null
Ismét remekelt az OKC (Fotó: twitter.com/okcthunder)
A sok sérülés ellenére megnyerte a Memphis elleni ki-ki meccset az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában a Nuggets, a Thunder és a Celtics pedig kiváló játékkal aratott újabb győzelmet – nem hibázott a Warriors, a Sixers és a Bucks sem, a Clippers viszont csak hosszabbításban verte meg a Phoenixet. A Magic alig 76 pontot tudott dobni Dallasban, a Miami kis híján megfogta a Lakerst, a Bulls a második félidőben omlott össze a Kings ellen, az Indiana pedig hozta a Wizards elleni hazai meccsét.

 

Indiana Pacers–Washington Wizards 109–101

Megúszta a Pacers. A gyengébb első negyed után dominált ezen a találkozón az Indiana, Myles Turner igazi szörnyeteg volt a palánk alatt (26 pont, 12 lepattanó, 5 blokk), Darren Collison ontotta magából a gólpasszokat (10 pont, 7 lepattanó, 17 gólpassz), Bojan Bogdanovic ismét 20 pont fölé jutott, de Tyreke Evans, Thad Young és Domantas Sabonis is tíz felett termelt – uralták a lepattanózást, de közben 54 százalékkal dobtak mezőnyből és 50 százalékkal tripláztak. Mindennek köszönhetően a harmadik negyedben már 25 ponttal is vezettek és úgy tűnt, hogy kiütéses győzelmet aratnak, azonban kicsit belealudtak az összecsapásba, a Wizards pedig megérezte a vérszagot és bő négy perccel a vége előtt egyetlen pontra olvadt ez a távolság. Itt viszontTurner kiosztott egy újabb blokkot, Collison bevert egy hármast, ezzel elállították a vérzést és bár a folytatásban is jó pár alkalommal eladták a labdát, a vezetést nem adták ki a kezükből és az utolsó két percben nagyon fontos játékokat produkáltak elöl-hátul – zsinórban negyedszer nyertek, ráadásul Victor Oladipo már edzhet, hamarosan visszatér.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Wall nem játszott, Porter megsérült. John Wall nélkül is háromhátvédes kezdőcsapatot állított össze Scott Brooks, Bradley Beal mellett Tomas Satoransky és Austin Rivers is helyet kapott az első ötösben, de a tervezett rotáció elég hamar felborult, mert Otto Porter alig hét perc után kivált térdsérülése miatt és nem is tért már vissza a parkettre. Az első negyedük még így sem volt rossz, utána viszont nagyon nem vált be az elképzelés, nagyon simán elvesztették a lepattanózást az alacsonyabb szerkezettel és rohanni is csak a Pacers eladott labdáiból tudtak, felállt védelem ellen nem igazán találták a ritmust. Beal egyébként 44 percet játszott ebben a felállásban és bár dobott 30 pontot, de nem volt hatékony (10/27 mezőnyből), a többiek közül pedig egyedül Kelly Oubre Jr. (23 pont, 9/14 mezőnyből, 3 labdaszerzés) volt veszélyes a gyűrűre, ami most kevésnek bizonyult – több futást is vezettek és izgalmassá tették a végét, de ahogy bekeményített a Pacers, úgy eldőlt a találkozó.

A Pacers legjobb dobói:Turner 26/6, Bogdanovic 22/9, Evans 18/3
A Wizards legjobb dobói:Beal 30/12, Oubre Jr. 23/3, Rivers 13/6

Philadelphia 76ers–Detroit Pistons 116–102

Embiid visszatért, Butler kidőlt. Egymeccses pihenője után ismét pályára lépett a Phillynél Joel Embiid és igyekezett is azonnal csapata élére állni, erre pedig nagy szükségük is volt a hazaiaknak, mert Jimmy Butler az első negyed végén lágyéksérülés miatt kivált – nem is tért már vissza, így dobott pont nélkül zárta a találkozót. Embiidre azonban nem lehetett panasz annak ellenére, hogy rosszul érezte magát a meccs előtt, fájt a feje, de vállalta a játékot és bár az elején kicsit még pontatlan volt, fokozatosan belelendült – végül 24 ponttal (6/16 mezőnyből, 11/14 büntető), 8 lepattanóval, 3 gólpasszal, 2 labdaszerzéssel és 2 blokkal zárt, a +30-as +/- mutató sokat elárul a teljesítményéről. Mellette Ben Simmons is igyekezett (18 pont, 10 lepattanó, 7 gólpassz, 8/11 mezőnyből, 2/9 büntető), a kispadról pedig négyen is elérték a tízpontos határt, úgyhogy senkinek sem kellett megszakadni – magabiztosan, 15 ponttal vezettek már az első félidőben és bár a záró etapban feljött a Detroit, még időben reagált az Embiid-Simmons páros és végleg lezárta a küzdelmet.

Griffin pihenőn. Ezúttal a Pistons nem játszatta legjobb játékosát, Blake Griffin pihenőt kapott erre az estére a back-to-back második felén és Jon Leuer került be a helyére a kezdőbe, így kicsit eltolódtak a hangsúlyok támadásban – ezt főleg Luke Kennard (28 pont, 5/8 tripla) használta ki, de természetesen Andre Drummondot (21 pont, 17 lepattanó, 3 blokk) is etették labdával. Ennek ellenére gyakorlatilag végig hátrányban voltak és egyáltalán nem tudták irányítani a játékot, a negyedik negyedben volt egy időszakuk, amikor visszajöttek öt pontra és úgy tűnt, hogy izgalmassá teszik a hajrát, de aztán két játékkal később már ismét közte tíz volt, úgyhogy most ennyi volt tőlük a maximum – zsinórban ötödször kaptak ki, így utazhatnak el Charlotte-ba.

A 76ers legjobb dobói:Embiid 24/3, Simmons 18, Korkmaz 18/12
A Pistons legjobb dobói:Kennard 28/15, Drummond 21, Jackson 15/9

Boston Celtics–New Orleans Pelicans 113–100

Tartalékos Boston. Kyrie Irving, Gordon Hayward, Al Horford és Aron Baynes sem játszott a hazaiaknál, úgyhogy a Rozier-Smart-Tatum-Morris-Theis kezdőt rakta fel Brad Stevens, de ahogymár meccsek óta, úgy most sem számított, hogy ki van a pályán, működött a gépezet – az első negyedet rögtön megnyerték hét ponttal, innentől pedig már végig vezettek, sőt, a harmadik játékrész elejétől kezdve egyszer sem engedték kilenc pontnál közelebb ellenfelüket. Marcus Morris (31 pont, 5/8 tripla) és Jayson Tatum (21 pont, 10/16 mezőnyből) is villogott, a padról pedig 19 ponttal és 4/7 triplával szállt be Jaylen Brown, a lepattanózást gond nélkül nyerték, a védekezésük szenzációs volt a periméteren, azt pedig elfogadták, hogy Anthony Davis megszórja őket – az újonc Rob Williamst küldték rá, aki 26 percet játszott, dobott 7 pontot, leszedett 11 lepattanót és kiosztott 3 blokkot azok után, hogy eddig maximum nyolc percet kapott, azt is csak elvétve. Zsinórban hatodszor nyert már a gárda és tovább üldözi a keleti élcsapatokat, a következő ellenfele a Washington lesz.

Davis egyedül nem elég. Előző este megsérült, lassan, óvatosan mozgott, most viszont megint pályára lépett és "pusztított" Anthony Davis a New Orleansnál – az alacsonyabb szerkezetben, vagy éppen rutintalanabb magasemberekkel játszó Celtics nem tudott vele mit kezdeni. AD végül 41 pontot rámolt be 17/34-es mezőnymutatóval, mellette Julius Randle is villogott a palánk alatt (20 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz), rajtuk kívül viszont mintha bedeszkázták volna a gyűrűt a többieknek – senki nem érte el még a tíz pontot sem, Jrue Holiday teljesen elveszett Marcus Smarték szorításában, így pedig csak futottak az eredmény után, reális esélyük nem igazán volt a sikerre. Továbbra sem tudnak 50 százalék fölé jutni és csak a tizenegyedik helyen állnak Nyugaton.

A Celtics legjobb dobói:Morris 31/15, Tatum 21/3, Brown 19/12
A Pelicans legjobb dobói:Davis 41, Randle 20, Frazier 8/6

Chicago Bulls–Sacramento Kings 89–108

Ezt a meccset sem teszik ki az ablakba a Bullsnál. Botrány van házon belül Chicagóban, a játékosok feljelentették Jim Boylen vezetőedzőt a túl kemény edzések miatt, ennek fényében érdemes vizsgálni az ezen a találkozón történteket. A nagyszünetig remekül játszott a hazai alakulat, 11 ponttal vezetett is két negyedet követően, aztán a fordulás után jött a teljes összeomlás elöl-hátul, egy 8–24-es periódus és egy tükörsima vereség – a végén már annak örülhettek, hogy befértek húsz pont alá. Hogy a túl kemény edzések miatt fulladtak-e ki ennyire a végére, vagy a játékosok „egyéb okból” vettek vissza ilyen mértékben, azt sosem tudjuk meg – pedig közel kéthónapos kihagyás után újra játékra jelentkezett Bobby Portis és Kris Dunn is, lassan kiegészül a keretük.

A második félidőben dominált a Kings. A nagyszünetig gyengén dobott és nagyon nem találta a ritmust a vendégcsapat, ám ott felrázta játékosait Dave Joerger és a fordulás után sebességet váltott a társaság: De'Aaron Fox például 25 pontjából 23-at ekkor szerzett, a 0/5-ös mezőnymutatójához 8/11-et tett hozzá és az ő vezérletével szétszedte ellenfelét a Sacramento. A kezdőben a Fox-Hield-Shumpert trió 12/23 triplával, 15 gólpasszal és 9 labdaszerzéssel zárt, a padról a Bagley-Bogdanovic duó tett hozzá 32 pontot és végül ha nem is annyira simán, de a végeredményt tekintve mégis magabiztosan hozták a kötelezőt – 14–12-re állnak, a szezon ezen pontján utoljára 2005-ben álltak 50 százalék felett és azt a máig utolsó playoff-szereplésük követte.

A Bulls legjobb dobói:LaVine 19/9, Markkanen 13/3, Holiday 9/3, Portis 9/3, Dunn 9
A Kings legjobb dobói:Fox 25/12, Bagley 16/3, Bogdanovic 16/9

Milwaukee Bucks–Cleveland Cavaliers 108–92

Antetokounmpo nélkül is megy. Nyakfájdalmai miatt pihenőt kapott a back-to-back második felén a Bucks szupersztárja, Giannis Antetokounmpo, de nélküle sem adott esélyt a Clevelandnek a hazai alakulat: Eric Bledsoe (20 pont, 4/5 tripla, 12 lepattanó, 5 gólpassz) és Malcolm Brogdon (18 pont, 8/12 mezőnyből, 5-5 lepattanó és gólpassz) kreálta a helyzeteket, csapatszinten 15 triplát vertek be 40 százalék feletti hatékonysággal és könnyed győzelmet arattak. Az első negyedet 13 ponttal nyerték, a nagyszünetben 18 volt közte és később sem estek szét, Mike Budenholzer pihenőt is adhatott kulcsembereinek, a kezdőben senki nem játszott még 30 percet sem – kipipálhatták a kötelezőt, Indianában viszont komoly rangadó vár majd rájuk, de már csak két meccsre vannak a ligaelső Torontótól.

Dellavedova visszatért, Thompson megsérült. A sima vereség benne volt a pakliban a Cavsnél, ekkora különbség mindenképpen van a két csapat között, főleg, hogy a vendégek most nem tudtak kibontakozni támadásban – Sexton 5/18-at, Clarkson 4/13-at szenvedett össze mezőnyből, ehhez jött a Burks-Hood páros összesen elért hat pontja és 2/15 jó dobása, innentől nem volt miről beszélni. További negatívum, hogy a harmadik negyedben megsérült és kivált Tristan Thompson, de saját bevallása szerint nagy gond nincs, pozitívum viszont, hogy Matthew Dellavedova (újra) debütált a csapatnál, 16 perce alatt 11 ponttal és 4 gólpasszal jelentkezett – őt múlt héten szerezték vissza éppen a Buckstól. Érdekesség, hogy a cserében Milwaukee-ba kerülő George Hill is pályára került, 13 perc alatt 2 pontot és 2 gólpasszt jegyzett.

A Bucks legjobb dobói:Bledsoe 20/12, Brogdon 18/3, Middleton 16/6
A Cavaliers legjobb dobói:Nance Jr. 16, Sexton 15/6, Thompson 12

Oklahoma City Thunder–Utah Jazz 122–113

A harmadik negyedben dőlt el. Az első félidőben is gyorsabban, agresszívebben, pontosabban kosárlabdáztak a hazaiak, vezettek is 11 ponttal, de igazán a harmadik negyedben rombolták szét a Jazzt: Paul George egymaga 17 egységet szórt ebben a periódusban, az OKC pedig 42–29-re nyerte a játékrészt, innentől nem volt miről beszélni. A záró etapban ugyan jelentősen faragott a különbségből a Utah, de az már nem számított sehova, George (31 pont, 5/6 tripla), Adams (29 perc, 22 pont) és Schröder (23 pont, 6 gólpassz) vezetésével sima győzelmet aratott a Thunder, amely azt is elbírta, hogy Russell Westbrook 4/18-at erőlködött össze mezőnyből az újabb tripla-duplája (12 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz) mellett. A jó védekezés mellé most lendületes és hatékony támadójáték párosult, úgyhogy a Donovan-legénység továbbra is a nyugati első helyért áll harcban.

Ez nem az a Jazz. A Utah jelentette a végállomást az OKC számára a tavalyi playoffban, de ez a mostani csapat össze sem hasonlítható azzal a védekezést tekintve – Quin Snyder vezetőedző szerint egyszerűen nem pörögtek eléggé hátul ezen a találkozón sem, hamar hátrányba kerültek, onnantól pedig kényszerhelyzetbe kerültekés nem voltak elég jók ahhoz, hogy átvegyék az irányítást. Támadásban is csak a negyedik negyedben kozmetikáztak a dolgokon, az ott dobott 38 pont miatt lett szoros a vége, de összességében esélyük sem volt, úgyhogy a jobb szériájuk után zsinórban másodszor is kikaptak és egyértelmű, hogy gondjaik vannak – Donovan Mitchell például csak egy félpályás buzzer triplát tudott felmutatni az első negyedben azok után, hogy legutóbb pontosan ugyanígy nem talált a gyűrűbe, minden téren gyenge és ingatag most a társaság.

A Thunder legjobb dobói:George 31/15, Schröder 23/3, Adams 22
A Jazz legjobb dobói:Mitchell 19/9, Gobert 13, Crowder 13/6

Dallas Mavericks–Orlando Magic 101–76

Teljesen szétesett a Magic. Heteken keresztül beszélhettünk úgy az Orlandóról, mint stabil, minőségi csapatról, amely bárkit meg tud verni, most viszont gödörbe került a gárda és sorozatban már harmadszor kapott ki – ráadásul a 76 dobott pont teljesen értékelhetetlen, természetesen negatív szezoncsúcs. Ugyan Mo Bambát Steve Clifford vezetőedző eltiltotta egy meccsről a háziszabályok megsértése miatt, Evan Fournier pedig személyes okokból hiányzott, de ez még nem indok arra, amit bemutattak a pályán, ahogy az sem, hogy Nik Vucsevics nem 100 százalékos bokával lépett pályára és ő is messze idei leggyengébb teljesítményét nyújtotta – egy magához képest nem villogó Mavstől kaptak hatalmas pofont, úgyhogy nagyon gyorsan össze kell kapniuk magukat, mert villámgyorsan elrohannak mellettük a többiek. Szerencséjükre következőleg a Chicagót fogadják...

Oroszlánbarlang. Sorozatban tizedik alkalommal nyert hazai pályán a Mavericks, erre pedig utoljára a 2007–2008-as szezonban volt példa – márpedig az olyan régen volt, hogy akkor még nem Rick Carlisle volt a vezetőedző és az utolsó vereségüket még a Seattle SuperSonics ellen szenvedték el abban az alapszakaszban. Most nem brillíroztak, de nem is volt rá szükségük, a sérült Dennis Smith Jr. helyén kezdő újonc Jalen Brunson élvezte a bizalmat, 5/5 jó dobással és 11 ponttal zárta a félidőt, mellette még Harrison Barnes volt aktívabb, de sokat elárul a meccsről, hogy a Dallas 42 százalékos mezőnymutatóval és 29 százalékos triplázással is 25 pontos győzelmet aratott – továbbra is playoff-helyen vannak a texasiak, a 12–2-es hazai mérlegük impozáns és legközelebb a Hawks ellen tovább javíthatnak rajta.

A Mavericks legjobb dobói:Barnes 19/15, Brunson 17/3, Powell 16
A Magic legjobb dobói:Simmons 18/6, Gordon 10/6, Vucsevics 8, Birch 8

Denver Nuggets–Memphis Grizzlies 105–99

Nagy győzelem. Sok sérült alapember nélkül, két vereség után lépett pályára ezen a találkozón a Denver és a hazaiak legalább annak örülhettek, hogy a szintén nem 100 százalékos Jamal Murray végül vállalta a játékot, mert sokáig ez sem volt biztos. A pályára lépők pedig mindent kiadtak magukból ezen az estén, hatalmasat védekeztek, nagyon kevés rossz döntést hoztak, míg támadásban olyan extrákat találtak, mint Nikola Jokics (27 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz, 9/14 mezőnyből) és a padról parádézó Monte Morris (20 pont, 4/5 tripla, 6 lepattanó és 5 gólpassz), hozzájuk jött még például a dupla-duplázó Mason Plumlee, vagy az elöl-hátul hasznos (16 pont, 5 gólpassz, 4 labdaszerzés, 2 blokk) Murray. Az utolsó hét percben összesen hét pontot engedélyeztek a Memphisnek, miközben ők maguk 17-et dobtak, úgyhogy óriásit küzdve, megérdemelten nyerték meg a rangadót

A végén nem talált megoldást a Memphis. A vendégeknek az első félidőben volt egy olyan időszakuk, amikor zsinórban 11 dobást küldtek a gyűrűbe, a mérkőzés hajrájában azonban egyszerűen nem volt kihez, mihez nyúlniuk – Marc Gasolt (7 pont, 2 lepattanó, 6 gólpassz) simán lejátszotta Jokics, Jaren Jackson Jr. csak 20 percet játszott és nem találta a ritmust, Mike Conley sérült ujjal igyekezett helyzeteket kreálni, de csak a több mint 50 pontot szállító kispadnak köszönhették, hogy ilyen sokáig partiban voltak, sőt, vezettek is. Az utolsó percekre azonban teljesen elfogyott az ötlet és az átütőerő, Conley szerint nem voltak teljes összhangban a fontos játékoknál, támadásban nagyon sok volt a hiba, míg a Denver extra dobásokat hozott a hajrában – ez döntött, úgyhogy a nyugati elithez képest ők most kisebb lépéshátrányba kerültek.

A Nuggets legjobb dobói:Jokics 27/3, Morris 20/12, Murray 16/3
A Grizzlies legjobb dobói:Conley 19/6, Mack 14/6, Green 13/3

Phoenix Suns–Los Angeles Clippers 119–123

De'Anthony Meltonban is mocorog valami. Devin Booker sérülése után kezdett el komolyabb perceket kapni a második körben draftolt, Houstonból megkapott irányító, és ma volt az első meccs, amikor ténylegesen meg is kapta a karmesteri pálcát – élt vele, mert bár a dobásai nem annyira ültek (5/16 mezőnyből), kiosztott 8 gólpasszt, nagyszerűen védekezett, ráadásul a rendes játékidő végén az ő nehéz kettesével egyenlített ki a Suns. A végjátékban aztán már ő sem tudott segíteni, kijött a Clippers rutinja, illetve nagyon kellett volna a visszatérő TJ Warren, aki azonban a második negyedben kidumálta magát a meccsből. Így hiába Ayton pazar meccse (20 pont, 12 pattanó, 3 blokk), Miles Bridges jó teljesítménye, illetve a padról jövő Richaun Holmes és Josh Jackson extrája, a vége újabb vereség – a sorban a 23., amivel a Phoenix továbbra is ligautolsó.

A rutin meg az évek. Kicsit drága győzelem volt ez a Clippersnek, mert Lou Williams a második negyedben combhajlító-sérüléssel kidőlt, a szupercsere nélkül pedig improvizálnia kellett Doc Riversnek, és rendesen akadozott is a Los Angeles támadójátéka. A Harris-Gallinari páros (17/29 mezőnyből, 20/21 büntető) aztán a csapat élére állt, az újonc Gilgeous-Alexander is nagyon igyekezett, és a kispad sem zuhant össze, így ha nagy nehezen is, de ráadásban hozták a kötelező sikert. A Clippers idén egyébként négyből négy hosszabbítást nyert meg, most viszont kemény feladat jön: back-to-back érkezik a Toronto Raptors a Staples Centerbe.

A Suns legjobb dobói: Ayton 20, Bridges 19/12, Holmes 19.
A Clippers legjobb dobói: Harris 33/6, Gallinari 25/6, Gilgeous-Alexander 16.

Golden State Warriors–Minnesota Timberwolves 116–108

A Warriors felkészült a Torontóra. 11 meccses kihagyás után jó játékkal (7 pont, 10 pattanó, 7 gólpassz) tért vissza Draymond Green, újra egyszerre lehetett pályán a GSW nagy négyese. Meseszerűen is indult a meccs, 12–0-val nyitottak, utána viszont Curry kicsit túlvállalta magát, első kilenc kísérletéből hatot kihagyott, a Wolves pedig visszajött a meccsbe. A harmadik negyedben aztán Curry megtalálta a dobókezét, 14 pontot szerzett, közte a csapat utolsó kilenc egységét, majd amikor a Wolves még egyszer megpróbált visszajönni a negyedik játékrészben, két hármassal rendezte le a mérkőzést – végül 38 ponttal, 7 pattanóval és 6 gólpasszal zárt. Kevin Durant ezúttal visszafogottabb volt, Thompson sem dobott igazán pontosan, de ma nem is kellett tőlük extra, mert az Iguodala nélküli kispad is jól állt a lábán, Jerebko és McKinnie is jól szállt be. A Warriors ha nem is félgőzzel, de különösebb megerőltetés nélkül hozta a kötelezőt, és készülhet a listavezető Toronto fogadására.

Nem, nem és nem. Továbbra sem alkot túl nagyot a Minnesota idegenben, 2–10-re romlott a mérlegük, és ismét leestek az 50 százalékos szint alá. Pedig Towns nagyon igyekezett, 31 pontja mellé 11 pattanót is lekapott, a padról érkező Derrick Rose pedig elöl-hátul remekelt (21 pont, 4 gólpassz, 2-2 blokk és szerzett labda), ráadásul a szintén csere Saric is eljutott 13 pontig, illetve 8 lepattanóig. A gond az volt, hogy a többiek teljesítményében sok volt a lyuk: Wiggins nem célzott jól, Teague 11 gólpassza mellé egyetlen mezőnykosár párosult, Covingtonnak és Gibsonnak pedig tele volt a keze a védekezéssel, szinte teljesen veszélytelenek voltak a gyűrűre. A harmadik negyedben egyszer kicsit meg is roppantak, és bár onnan még egyszer visszakapaszkodtak, ennél több nem jutott nekik – mennek tovább Sacramentóba, ott se sok jó vár rájuk.

A Warriors legjobb dobói: Curry 38/21, Thompson 26/12, Durant 22/12.
A Timberwolves legjobb dobói: Towns 31/3, Rose 21/6, Wiggins 20/9.

Los Angeles Lakers–Miami Heat 108–105

Ez a páros nagyon hiányozni fog. Valószínűleg utoljára találkozott egymással LeBron James és Dwyane Wade a pályán, és a két egykori csapattárs emlékezetessé is tette a mérkőzést. James hozta a szokásosat, kis híján tripla-duplázott (28 pont, 9 pattanó, 12 gólpassz), míg a padról érkező Wade ugyan nem dobott jól, de látványos kosarakat szerzett, illetve kiosztott 10 gólpasszt, az ő lendülete nagyon kellett, hogy az utolsó pillanatokig esélye legyen a Heatnek. A meccs végén is kettejük párharca döntött, Wade 106–105-ös állásnál rontott hármast, a labdát James szerezte meg és dobott két büntetőt, majd az utolsó másodpercekben Wade kétségbeesett egyenlítési kísérleténél James védekezett rajta, majd Winslow újabb kísérlete után is mindketten mentek a lepattanóért. A labdát és a meccset végül James húzta be, de ezen az estén mindketten győztesek voltak, a mérkőzés után egymást ünnepelték, természetesen mezt cseréltek és nagyon szépeket nyilatkoztak a másikról.

LeBron James és Dwyane Wade (Fotó: twitter.com/nba)
LeBron James és Dwyane Wade (Fotó: twitter.com/nba)

Előttem az utódaim? A két veterán mellett azért a fiatalok is szóhoz jutottak, leginkább Kyle Kuzma, aki most már sorozatban szállítja a remek teljesítményeket, ma is foghatatlan volt, kintről, bentről, gyorsindulásból is eredményesnek bizonyult, 33 pontját 14/22-es mezőnymutatóval szerezte. Rajta kívül Lonzo Ball sokoldalú játékkal jelentkezett, 10 pontja mellett 7 pattanót, 3 gólpasszt, 3 szerzett labdát és 2 blokkot szállított – igazából James mellett ez a duó húzta a hazaiakat, a többiek pedig igyekeztek alájuk játszani. Ez így majdnem kevés lett, mert a túloldalon a gyenge kezdés után Wade vezetésével felpörgött a Heat, Justise Winslow hintett egy karriercsúcsot (28 pont, 6 tripla, 7 lepattanó), Kelly Olynyk 15 pontot szórt, Derrick Jones Jr. pedig 14 pattanóba kapaszkodott bele, így 90-96-nál még a Miami vezetett. A probléma ott kezdődött, hogy az eddig említett négyes mindegyike a kispadról érkezett, a kezdőben egyedül Bam Adebayo dupla-duplája érdemel említést – Dragic-nak és Richardsonnak csak felvillanásokra futotta, ezt pedig a végén nem bírta el a vendégcsapat. A gála után jönnek a szürke hétköznapok, hatmeccses túrája negyedik meccsére készülhet a Miami Utahban.

A Lakers legjobb dobói: Kuzma 33/9, James 28/12, Caldwell-Pope 11/9.
A Heat legjobb dobói: Winslow 28/18, Wade, Olynyk 15-15.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik