Ismét irányító az 1/1-es: Bradford a Ramsnél

Vágólapra másolva!
2010.04.23. 11:44
null
Nagy dicsőség, de nagy teher is: Bradford az 1/1-es (Fotó: Reuters)
Címkék
Az irányító Sam Bradford mellett döntött az elsőként választó St. Louis Rams az amerikaifutball-csapatok idei játékosbörzéjén, ezzel az oklahomai születésű játékos lett a 2010-es NFL-draft első választottja. A másodiknak és harmadiknak választott játékos posztja egyaránt defensive tackle, a Detroit Lions Ndamokung Suhval, míg a Tampa Bay Buccaneers Gerald McCoyjal szeretné megerősíteni a védelmét.

Az NFL idei draftja a várakozásoknak megfelelően indult. Már előzetesen sejteni lehetett, hogy az első választott az oklahomai Sam Bradford lesz. Az irányító ezzel csatlakozott az utóbbi évtized divatjához: 2001 óta csak két alkalommal fordult elő, hogy ne QB lett volna az első választott a játékosbörzén. 2006-ban Mario Williams defensive endet választotta elsőként a Houston Texans, 2008-ban pedig Jake Long offensive tackle nyerte el az akkori „egyes cetlivel" rendelkező Miami Dolphins tetszését.

„Senkinek sem lehet elképzelése arról, mennyire izgatott vagyok, hogy megkaptam a lehetőséget, hogy St. Louisba mehessek, és az NFL-ben játsszam" – mondta Bradford.

A St. Louis reménykedhet abban, hogy jó tíz évre megtalálta a csapat irányítóját. Bradfordnak ehhez minden képessége megvan, ám az előző szezon nagy részét vállsérülés miatt kihagyta az egyetemen.

Kérdés, hogy mihez kezd egy nagyon gyenge csapatban, amely csupán egy győzelmet tudott összekaparni a 2009-es idényben, és a 175 szerzett pontja sem számít túl soknak a 16 meccses alapszakaszban. Ráadásul a csapat legnagyobb sztárja, Steven Jackson futójátékos, ami előrevetíti, hogy inkább a földön próbálja előrejuttatni a labdát a csapat. Persze az is igaz, hogy az első (néhány) év a tapasztalatszerzés jegyében kell elteljen egy újonc esetében.

A drafton alapesetben az előző szezon legrosszabb csapatai kezdik meg a választást (ezen változtathatnak a különböző csereügyletek), a második és harmadik leggyengébb pedig ezúttal a védelmét próbálta megerősíteni.

A Detroit Lions Ndamukong Suht választotta, amivel „maradt" Gerald McCoy az előző szezonban az ellenfelek által „szétfutott" Tampa Baynek. Mindkettejük posztja defensive tackle, ezzel nagyban segíthetnek csapatuknak. Mindketten nagyon jó helyre kerültek, valószínűleg elég sok időt tölthetnek majd a pályán.

A New York-i Radio City Music Hallban zajló háromnapos eseményen mi, magyarok is izgulhatunk. A temesvári születésű Meskó Zoltánt (punter), aki 1998-ban, tizenkét éves korában emigrált az Egyesült Államokba, nagy valószínűséggel a negyedik kör után választja ki valamelyik csapat.

 NFL-DRAFT, 2010
1. KÖR
CSAPAT, VÁLASZTOTT POSZT EGYETEM
1. St. Louis: Sam Bradford QB Oklahoma
2. Detroit: Ndamukong Suh DT Nebraska
3. Tampa Bay: Gerald McCoy DT Oklahoma
4. Washington: Trent Williams OT Oklahoma
5. Kansas City: Eric Berry DB Tennessee
6. Seattle: Russell Okung OT Oklahoma State
7. Cleveland: Joe Haden DB Florida.
8. Oakland: Rolando McClain LB Alabama
9. Buffalo: C. J. Spiller RB Clemson.
10. Jacksonville: Tyson Alualu DT California
11. San Francisco: Anthony Davis OT Rutgers
12. San Diego: Ryan Mathews RB Fresno State
13. Philadelphia: Brandon Graham DE Michigan
14. Seattle: Earl Thomas DB Texas
15. New York Giants: Jason Pierre-Paul DE South Florida
16. Tennessee: Derrick Morgan DE Georgia Tech
17. San Francisco: Mike Iupati G Idaho
18. Pittsburgh: Maurkice Pouncey C Florida
19. Atlanta: Sean Weatherspoon LB Missouri
20. Houston: Kareem Jackson DB Alabama
21. Cincinnati: Jermaine Gresham TE Oklahoma
22. Denver: Demaryius Thomas WR Georgia Tech
23. Green Bay: Brian Bulaga OT Iowa
24. Dallas: Dez Bryant WR Oklahoma State
25. Denver: Tim Tebow QB Florida
 26. Arizona: Dan Williams DT Tennessee
27. New England: Devin McCourty DB Rutgers
28. Miami: Jared Odrick DT Penn State
29. New York Jets: Kyle Wilson DB Boise State
30. Detroit: Jahvid Best RB California
31. Indianapolis: Jerry Hughes DE TCU
32. New Orleans: Patrick Robinson DB Florida State

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik