Időben ébredt a Blackhawks a Canucks ellen

Vágólapra másolva!
2010.05.04. 10:36
null
A Chicago és a Vancouver összecsapásából ezúttal a piros mezes hazaiak jöttek ki jobban (Fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság legutóbbi játéknapján a Boston Bruins hazai pályán 3–2-re legyőzte a Philadelphia Flyerst, ezzel 2–0-ra vezet a főcsoport-elődöntőben. A Bocsok győztes gólját Milan Lucic szerezte az 58. percben. A Nyugati Főcsoportban a Chicago Blackhawks 4–2-re nyert otthon a Vancouver Canucks ellen, így kiegyenlítette a párharcot.

Három volt a Boston igazsága a Philadelphia ellen a főcsoport-elődöntő második mérkőzésén: a Bruins háromszor szerzett vezetést a Flyers ellen, és az utolsó gólra nem maradt válasza a vendégeknek.

Johnny Boychuk és Miroslav Satan találatára az első és a második harmad hajrájában is reagálni tudott a Philly, ám Milan Lucic 2:57 perccel a vége előtt lőtt góljára már nem, így ezzel a találattal 3–2-re nyert a Boston, és a párharcban 2–0-ra vezet.

A szélső egyébként az első gólját szerezte az idei rájátszásban, ám fordulásból lőtt találata nemcsak szépre sikerült, de nagyon fontosnak is bizonyult. A Boston egyik legjobbja ezúttal is Satan volt, aki sorozatban ötödik mérkőzésén szerzett pontot, és ezeken négy gólt és négy asszisztot ért el.

A Chicago–Vancouver összecsapáson sem maradt el a kései gól, sőt a „Szeles városban” két találat is esett a hajrában. Kris Versteeg – szintén első aktuális rájátszásbeli – találatával jutott 3–2-es vezetéshez a Blackhawks másfél perccel a meccs vége előtt (a csatár támadáson belüli második lövése már eltalálta a jobb felső sarkot), Patrick Kane üreskapus gólja pedig végleg eldöntötte az összecsapást.

Pedig Robert Luongóék ezúttal is alaposan ráijesztettek a chicagói hívekre, az első mérkőzés 5–1-es győzelme után vendégként ismét vezetett a Canucks, még a második harmad után is 2–1-re, de a Blackhawks ezúttal összeszedte magát, és a záró játékrészben előbb emberhátrányból egyenlített, majd a hajrában az említett módon kiegyenlítette a párharcot.

A párharcok magyar idő szerint csütörtök hajnalban folytatódnak Philadelphiában, illetve Vancouverben.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Boston Bruins (6.)–Philadelphia Flyers (7.) 3–2
A párharc állása: 2–0, a Boston javára
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Chicago Blackhawks (2.)–Vancouver Canucks (3.) 4–2
A párharc állása: 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik