Hosszabbítás után, söpréssel jutott újra döntőbe a Warriors

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2019.05.21. 08:29
null
Stephen Curry és Draymond Green közösen 55 pontot szállított a meccsen (Fotó: NBA Twitter)
A rendes játékidőben nem bírtak egymással a felek, a hosszabbításban aztán Draymond Green döntött, így 119–117-es győzelemmel, 4–0-s összesítéssel a címvédő Golden State Warriors lezárta a Portland Trail Blazers elleni nyugati finálét, és bejutott az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nagydöntőjébe.

 

Portland Trail Blazers–Golden State Warriors 117–119 – hosszabbítás után

Harmadszor sem ért végig a Blazers. A simán elvesztett első mérkőzés óta sorozatban harmadszor került tetemes előnybe a Portland, a 17 és 18 pontos fórok után ezen az estén is meglépett 17 egységgel Terry Stotts alakulata, de ahogy a korábbi meccseken, úgy most sem tudta ezt győzelemre váltani. Igaz, ezúttal minden eddiginél közelebb álltak hozzá a hazaiak, csak bő négy perccel a vége előtt érte utol őket a Warriors, majd a rendes játékidő végén oda-vissza volt két-két dobásuk a feleknek, ám mindegyik kimaradt, úgyhogy hosszabbítás következett. Itt viszont már egyik csapat sem tudott stabilan pontokat szerezni, a küszködés jellemezte a játékot, a végén pedig elöl-hátul belehibázott a Blazers, így újfent vereséget szenvedett - pedig most jobban játszott Damian Lillard (28 pont, 12 gólpassz, 11/24 mezőnyből) és CJ McCollum (26 pont, 7 gólpassz, 10/22 mezőnyből) is, ráadásul Meyers Leonard (30 pont, 12 lepattanó, 12/16 mezőnyből, 5/8 tripla) révén egy óriási extrát is találtak, főleg az első félidőben. Hiába, a negyedik negyedben megint elérte őket egy hullámvölgy támadásban, amit a Warriors kihasznált. Az utolsó játékoknál Lillard kihagyott két clutch dobást, a túlórában pedig nem tudták kiharcolni a becsületgyőzelmet, így söpréssel fejezték be a szezont – persze szégyenkezniük így sincs miért, a nyugati döntővel bőven felülteljesítették az elvárásokat.

Újra döntős a Warriors. DeMarcus Cousins és Kevin Durant után most már Andre Iguodala sem játszott a Golden State-nél, de ez sem számított a címvédőnek – az igazi problémát tulajdonképpen csak Meyers Leonard jelentette a vendégek számára, aki elképesztő formában tüzelt, 25 pontot szórt egy félidő alatt, a Moda Center skandálta a nevét, és rá építve vezetett a Blazers. Ahogy azonban már megszokhattuk, jött a harmadik negyed, és ha nem is robbantott akkorát a GSW, mint korábban, de azért csak futott egy 12–0-t, amellyel a 17 pontos hátrányból visszajött ötre. A záró etapban már szorosan alakult a küzdelem – a végjátékban Steph Curry hibázott kettőt (pontosabban az egyiket bedobta, de lépéshibát fújtak rá), a hosszabbításban viszont már sikerült ellenfelük fölé nőni. A döntő faktor Draymond Green lett, aki az utolsó percben előbb bevert egy clutch hármast, amellyel tulajdonképpen biztos vezetéshez juttatta csapatát, majd a legvégén ő blokkolta Lillard kísérletét, amellyel ténylegesen is lezárta a párharcot. Curry (37 pont, 11/25 mezőnyből, 13 lepattanó, 11 gólpassz) és Green (18 pont, 14 lepattanó, 11 gólpassz, 3 labdaszerzés, 2 blokk) is szenzációsan játszott egyébként, az ő párosuk vitte be a döntőbe (sorozatban ötödször) a Warriorst, és bár 40+ perceket játszottak, most lesz idejük pihenni, hiszen a döntő 10 nap múlva, magyar idő szerint május 31-én pénteken hajnalban kezdődik.

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Portland Trail Blazers–Golden State Warriors 117–119
(35–36, 34–29, 26–22, 16–24, 6–8) – hosszabbítás után
A Trail Blazers legjobb dobói: Leonard 30/15, Lillard 28/12, McCollum 26/15
A Warriors legjobb dobói: Curry 37/21, Green 18/3, Thompson 17/9
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye:
4–0 a Golden State javára

Az összesített állás a keleti döntőben: Milwaukee Bucks–Toronto Raptors 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik