Hősies fordítás a Lakerstől, a Celticstől és a Cavalierstől

Vágólapra másolva!
2013.03.07. 14:03
null
A Charlotte Bobcats erőcsatára, Bismack Biyombo hatalmasat zsákolt (Fotó: Reuters)
Mára virradóra 14 mérkőzést rendeztek meg az észak-amerikai profi kosárlabdaliga idei egyik legsűrűbb játéknapján. Az est fordítását a Los Angeles Lakers mutatta be, mely a 42 pontos, 12 gólpasszos Kobe Bryant főszereplésével 25 egységnyi hátrányból nyert New Orleansban, de nem kisebb az érdeme a Boston Celticsnek sem, hiszen a parádésan meccselő Doc Rivers legénysége Indianában diadalmaskodott kétszámjegyű különbséget ledolgozva a záró etapban. A Cleveland hasonlóképp leckéztette meg a Utah-t, a San Antonio viszont nagyon simán két vállra fektette a Chicagót. LeBron Jamesnek kellett megmentenie a sorozatban 16-odszor is győző Miami Heatet, ugyanis a liga egyik legrosszabb csapata, a lokális rivális Orlando még vezetéssel ment be az utolsó fél percbe a bajnok pályáján... Nézzük, milyen érdekességek történtek még ezen a játéknapon!

Charlotte Bobcats–Brooklyn Nets 78–99

Félidőben még érett a meglepetés, 10-zel ment a 16-ot szóró Ben Gordon húzta ligautolsó, de a fordulás után Deron Williams (20 pont, 8 gólpassz) és Joe Johnson (22 pont) kezükbe vették csapatuk sorsát és egy 28-9-es 12 percet repesztve fordítottak, majd célba is értek a Brooklynnal. A vendégeknél a 16 lepattanót begyűjtő Reggie Evans is kiemelendő, ahogy az a tény is, hogy a Charlotte két kezdő magasembere, Mullens és Biyombo összesen(!) szedtek le három pattanót...
A Bobcats legjobb dobói: Kidd-Gilchrist 17, B. Gordon 16, Henderson 11
A Nets legjobb dobói: Joe Johnson 22, Deron Williams 20, B. Lopez 16

Cleveland Cavaliers–Utah Jazz 104–101
A Cavaliers a 20 pontos, 10 gólpasszos dupla duplát összehozó Kyrie Irving vezetésével egy 14-2-es futással hagyták állva az All Jeffersont nélkülöző Utah-t a hajrában és egy újabb bravúros győzelmet arattak, pedig egyik legjobbjuk, Dion Waiters a régóta sérült Anderson Varejao mellett szintén csak civilben nézhette végig az összecsapást. A Jazznél most tért vissza az egykori clevelandi „másodhegedűs", Mo Williams, de nagyon nem ment neki a játék, a végjátékban ráadásul ő hibázta el a nyugatiak legnagyobb meccsmentő lehetőségeit is.
A Cavaliers legjobb dobói: Irving 20, T, Thompson, Ellington 16-16
A Jazz legjobb dobói: Hayward 25, Kanter 17, Millsap 16

Indiana Pacers–Boston Celtics 81–83
Elképesztően nagy taktikai csatát láthatott a nagyérdemű Indianában, ahol a Keleti Konferencia két kiemelkedően jól védekező alakulata nézett farkasszemet egymással. A Pacers nem vethette be a térdét újra fájlaló Danny Grangert, viszont Roy Hibbert (12 pont, 12 lepattanó, 6 blokk) magassági fölényére gyönyörűen épített az első percekben a vendéglátó, ám a jamaikai óriást a maradék három játékrészben nulla ponton tartotta a Boston. A Celtics még az utolsó negyednek is 10 egységnyi hátránnyal ment neki, de akkor indult csak be igazán a bostoni csapatvédekezés, s az utolsó támadásnál már egált mutatott az eredményjelző, s jöhetett a 18 pontos, 10 lepattanós Kevin Garnett fémjelezte vendég alakulat, mely egy fineszes összjáték után Jeff Greennek adott lehetőséget a kosárszerzésre a gyűrű közvetlen közelében, a tavaly szívműtéten áteső bedobó pedig meg is nyerte a derbit a Bostonnak, mely így nagy lépést tett a keleti középmezőny beérése felé.
A Pacers legjobb dobói: George 16, Ge. Hill 14, Hibbert, Stephenson 12-12
A Celtics legjobb dobói: Garnett 18, Bradley, Pierce 13-13

Atlanta Hawks–Philadelphia 76ers 107–96
Bár a philadelphiaiaknál két csereember, Wilkins és Wright nagyon megszórták magukat, s összesen 41 ponttal tolták a vendégek szekerét, mégsem érhetett el bravúrt a Sixers, ugyanis a 27 pontja mellé 11 gólpasszt is kiosztó Jeff Teague újfent meglepően jól mozgatta a társakat és ponterősen kosarazott. Al Horford 21 ponttal, 12 lepattanóval és 6 gólpasszal uralta a benti területet, a Hawks pedig három vereség után újra győzött.
A Hawks legjobb dobói: J. Teague 27, Tolliver, Horford 21-21
A 76ers legjobb dobói: Wilkins 21, D. Wright 20, T. Young 16

Miami Heat–Orlando Magic 97–96
Nikola Vucsevics egy óriási, 25 pontos, 21 lepattanós dupla duplával használta ki, hogy a Miami alacsony szerkezetben játszik, de LeBron James (26 pont) a hajrában egy ziccerrel visszavette a vezetést a végjátékba három egységnyi hátránnyal érkező Miaminak és elmaradt a címvédő nagy blamája. A Heat tovább növelte franchise rekordot jelentő győzelmi sorozatát, mely immáron 16 diadalt számlál, a 16 pontos, 14 gólpasszos Jameer Nelson és társai pedig teljes tankolás ide vagy oda, ma megmutatták, hogy tudnak eredményesen is kosárlabdázni, ha akarnak.
A Heat legjobb dobói: L. James 26, Wade 24, Bosh 17
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 25, Nelson, T. Harris 16-16

Detroit Pistons–New York Knicks 77–87
A harmadik negyed vége előtt nem sokkal még kétszámjegyű fórban volt a Greg Monroe, Andre Drummond és Charlie Villanueva személyében három fontos magasemberét nélkülöző Pistons a térdét fájlaló Carmelo Anthony-t kényszerből jegelő New York ellen, de a 22 egységig jutó Stoudemire, valamint a 26 pontos Felton begyújtották a rakétákat és az ő vezetésükkel lehajrázta a Knicks a detroitiakat. A Frank-legénység egy 10 pontos, 16 gólpasszos dupla duplát kapott nemrég megszerzett irányítójától, Jose Calderontól, de a hajrában nagyon gyenge játékkal rukkolt ki az egész hazai gárda.
A Pistons legjobb dobói: Knight 17, Maxiell 14, Singler 13
A Knicks legjobb dobói: Felton 26, Stoudemire 22, JR Smith 20

Memphis Grizzlies–Portland Trail Blazers 91–85
A Zach Randolph-ot ma sem játszató Memphis az első félidőben még nem tudta uralni az eseményeket, de a fordulás után a most is megállíthatatlan Marc Gasol (23 pont, 12 lepattanó) hatékony játékának köszönhetően győzött az erősebb, tapasztaltabb és hosszabb kispaddal rendelkező csapat. Az utolsó 13 percben 13 pontot szerző Jerryd Bayless mutatott valamit abból a formából, amiben volt pár hete, így továbbra is ott liheg a Clippers nyakában a Hollins-legénység.
A Grizzlies legjobb dobói: M. Gasol 23, Conley 20, Bayless 13
A Blazers legjobb dobói: Lillard 20, Hickson, Maynor 12-12

New Orleans Hornets–Los Angeles Lakers 102–108
nagyon ritkán látható jelenetek zajlottak le New Orleansban, ugyanis a már 25(!) ponttal is vezető Hornets a negyedik negyedben hirtelen egy rutintalan középiskolás csapatra hajazóan kezdett el kosárlabdázni és a hazaiak elképesztő hibáit kihasználva a 42 pontos, 12 gólpasszt kiosztó Kobe Bryant hatalmas tempóban hozta közelebb övéit. 20-0-ás rohanással zárta le a találkozót az újra 50 százalékon álló Lakers, mely az utolsó 6:22 percben nem engedélyezett kosarat a hét 10 pont felett termelő játékost felvonultató Hornetsnek, így az idei talán legnagyobb győzelmét aratta. A vendégeknél a 20 ponttal és 15 lepattanóval záró Dwight Howardot és a 19-et szóró Jodie Meeks-t is ildomos kiemelni, mindketten tarthatatlanok voltak a második félidőben.
A Hornets legjobb dobói: E. Gordon 18, Vasquez 15, R. Anderson 14
A Lakers legjobb dobói: Bryant 42, D. Howard 20, Meeks 19

Minnesota Timberwolves–Washington Wizards 87–82
Ha másra nem is, de arra biztosan jó ez a sérülések miatt dugába dőlt évad a Minnesota számára, hogy fiataljaik tengernyi játéklehetőséget kapva szépen kinőjék magukat. Ricky Rubio 15 ponttal, 7 lepattanóval, 11 gólpasszal, s 6 labdaszerzéssel rukkolt ki ezen az estén, Derrick Williams pedig 16 pontot és 8 lepattanót tett a közösbe, ők ketten pedig az igen jó passzban lévő Washington ellen győzelemre is tudták vezetni a hazaiakat. A fővárosaiknál hiányoztak az extra egyéni teljesítmények a végjátékban, bár John Wallra (19 pont, 7 gólpassz) és Emeka Okaforra (10 pont, 14 lepattanó) ezúttal sem lehetett panasz.
A Timberwolves legjobb dobói: Derrick Williams 16, Rubio, Ridnour 15-15
A Wizards legjobb dobói: Wall 19, Ariza 16, Nené 12

Dallas Mavericks–Houston Rockets 112–108
A Dallas vissza tudott vágni texasi riválisának a múltkori, kiütésszerű idegenbeli vereségért, az egyaránt 22-22 pontot termelő Nowitzki, Marion páros remeklése garantálta a sikert a hajrában, ahol James Harden (28 pont, 9 gólpassz) egyedül már kevés volt a Houston számára. A Rockets ugyan futott egy nagyon jó periódust a negyedik negyed zárása előtt nem sokkal, de az utolsó pillanatokra már elfogyott a szufla, a Mavericks pedig egyszerűen jobban koncentrált és célba is ért.
A Mavericks legjobb dobói: Marion, Nowitzki 22-22, Carter 16
A Rockets legjobb dobói: Harden 28, Parsons 23, Lin, Asik 12-12

San Antonio Spurs–Chicago Bulls 101–83
A ligaelső Spursnek Tony Parker nélkül sem okozott gondot a mostanság eléggé hullámzó Chicago legyűrése. Manu Ginobili 18 ponttal és 9 gólpasszal a játékszervezésből is alaposan kivette a részét, Tim Duncan pedig 18 pontosa, 10 lepattanós dupla dupláját 5 dobásblokkolással egészítette ki. A 21-et dobó Marco Belinelli húzta Bullsnak jószerivel sansza sem volt San Antonióban, így még visszább csúszott a nagy keleti pozicionálás közepette.
A Spurs legjobb dobói: Duncan, Ginobili 18-18, K. Leaonard 14
A Bulls legjobb dobói: Belinelli 21, Deng 19, M. Teague 11

Phoenix Suns–Toronto Raptors 71–98
Az arizonaiak érthetetlenül gyenge játékkal rukkoltak ki ezen a játéknapon, s a meccs mellett elvesztették kezdőcenterüket, Marcin Gortatot is. A kanadaiak egy ötös vereségszériát igyekeztek lezárni, s ez a mutatvány könnyedén össze is jött Dwayne Casey tanítványainak, pedig Rudy Gay ma megállt 5 pontnál. A korábbi Suns-játékos, Sebastian Telfair 13 ponttal és 7 gólpasszal hálálta meg új klubja bizalmát a számára igencsak ismerős csarnokban.
A Suns legjobb dobói: Marc. Morris 12, Dudley 9, Dragic, Gortat, Tucker 8-8
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 15, A. Johnson 14, Telfair 13

Los Angeles Clippers–Milwaukee Bucks 117–101
Brandon Jennings most is kiosztott 12 gólpasszt, Monta Ellis pedig nem adta 22 pontnál alább, de ezzel sem tudott igazán meccsben lenni a Bucks a tripla duplázó Blake Griffin (23 pont, 11 lepattanó, 11 gólpassz) fémjelezte Clippers otthonában. A Crawford, Barnes duó közös erővel 45 pontig jutott a Los Angeles-i kispadról beállva, erre pedig semmiféle érdemleges válasza nem volt a Milwaukee-nak, még JJ Redick (aki már ebben a csarnokban nyert idén meccset előző csapatának, az Orlandónak) is csak 3 pontot tudott összekaparni.
A Clippers legjobb dobói: Ja. Carwford 25, Griffin 23, M. Barnes 20
A Bucks legjobb dobói: Ellis 22, Ilyasova 20, Jennings 18

Golden State Warriors–Sacramento Kings 87–83
Ettől a találkozótól igazából két dolgot nem lehetett várni előzetesen: hogy szoros legyen és hogy kevés pont szülessen. Ehhez képest a Warriors csak Klay Thompson győztes kosárnak tekinthető triplájával "rázta le" a Sacramentót, mely idegenben 87 ponton tartotta a GSW-t. A hazaiaknál a 17 pontos, 10 lepattanós David Lee volt a győzelem fő letéteményese az említett Thompson mellett, aki 20-at dobott ezen az estén, a Kings végül nem bírta el DaMaruc Cousins terített betliét (5 pont, 4 lepattanó), de dicséretesen harcolt ezen a játéknapon.
A Warriors legjobb dobói: K. Thompson 20, D. Lee 17, H. Barnes 14
A Kings legjobb dobói: J. Thompson 17, Patterson 15, T. Douglas 10

A nap hőse: Kobe Bryant, akivel kapcsolatban kis túlzással azt mondhatjuk, hogy élete egyik legjobb mérkőzését játszotta a Hornets ellen, s 25 pontos hátrányból hozta vissza csapatát, méghozzá egy 42 pontos, 12 gólpasszos, 7 lepattanós produkcióval.
A nap lúzere: A New Orleans Hornets, mely nem csak, hogy 25 egységnyi fór után bukott el hazai pályán a Lakers ellen, de olyan gyermeteg hibákat vétett a végjátékban, amihez hasonlókat profi kosárlabdában sem nagyon látni, nemhogy az NBA-ben.


NBA
ALAPSZAKASZ, 117. JÁTÉKNAP

Charlotte Bobcats–Brooklyn Nets 78–99
Cleveland Cavaliers–Utah Jazz 104–101
Indiana Pacers–Boston Celtics 81–83
Atlanta Hawks–Philadelphia 76ers 107–96
Miami Heat–Orlando Magic 97–96
Detroit Pistons–New York Knicks 77–87
Memphis Grizzlies–Portland Trail Blazers 91–85
New Orleans Hornets–Los Angeles Lakers 102–108
Minnesota Timberwolves–Washington Wizards 87–82
Dallas Mavericks–Houston Rockets 112–108
San Antonio Spurs–Chicago Bulls 101–83
Phoenix Suns–Toronto Raptors 71–98
Los Angeles Clippers–Milwaukee Bucks 117–101
Golden State Warriors–Sacramento Kings 87–83

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik