Hihetetlen fordítás Miamiban, James és Wade leblokkolt

Vágólapra másolva!
2011.03.04. 08:42
null
LeBron Jamest (fehérben) a záró negyedben lenullázták az orlandóiak (Fotó: Reuters)
Címkék
Rémesen sikerült Mike Bibby bemutatkozása a Miami Heat együttesében az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján: a csütörtökön szerződtetett irányító csak három pontot szerzett az Orlando ellen, de ami még elszomorítóbb a dél-floridai csapat szurkolóinak: kedvenceik annak ellenére nem tudták legyőzni a Magicet, hogy a harmadik negyedben 24 pontos előnyük volt. LeBron James és Dwyane Wade a negyedik negyedben nem dobott mezőnykosarat.

A washingtoni szerződéséből magát kivásárló Mike Bibby nagy estéje is lehetett volna a csütörtöki az NBA-ben, hiszen a rutinos irányító először játszott az erre az idényre „felturbózott" Miamiban. Ám a három pontot szerző játékosról senki sem beszélt a meccs után, az Orlando ugyanis csodát tett Miamiban.

A floridai derbi harmadik negyedének negyedik percében a Heat 73–49-re vezetett, és úgy tűnt, sétagalopp lesz a hátralévő bő húsz perc. Csakhogy a Magic története legnagyobb fordításába kezdett, a következő 15 percet 40–9-re megnyerte, és a záró játékrész hajráját 89–82-es vezetéssel várhatta.

A Miami a Utah ellen már elszórakozott ekkora előnyt, de nem tanult idény eleji hibájából, és most ismét beleesett a csapdába. A Magic feltámadását Jason Richardson vezérelte, az említett 40 pontból az első 11-et egymaga szerezte. Végül 24 ponttal zárt, társai közül Jameer Nelson 16, Ryan Anderson 15, Dwight Howard 14, Gilbert Arenas 11 ponttal fejezte be a találkozót.

„Sohasem voltam még részese ilyen nagy tettnek – mondta Stan van Gundy, az Orlando vezetőedzője a 99–96-os győzelem után. – Nehéz magyarázatot találni a történtekre, főleg azért, mert mindezt idegenben hajtottuk végre."

A vesztes csapat tagjai közül LeBron James 29, Dwyane Wade 28 pontig jutott, a negyedik negyedben egyikük sem dobott mezőnykosarat, de a lepattanók tekintetében is gyengélkedett a Miami, Howard egyedül több lepattanót szedett a záró 12 percben, mint az egész Heat (10:9).

A Magic sorozatban négy meccset nyert meg, s közelít a Délkeleti csoport élén álló Heathez.

A nap másik mérkőzésén a denveri Aaron Afflalo fájó bokája ellenére 19 pontot szerzett Salt Lake Cityben, és 11 másodperccel a vége előtt dobott hárompontosával nagyban hozzájárult csapata 103–101-es győzelméhez. A Nuggets hat találkozójából ötöt megnyert azóta, hogy Chauncey Billupsot és Carmelo Anthonyt elcserélte a New York Knicksszel.

MIAMI HEAT–ORLANDO MAGIC 96–99
NBA
ALAPSZAKASZ, 125. JÁTÉKNAP
Miami Heat–Orlando Magic 96–99
Utah Jazz–Denver Nuggets 101–103
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik