HFL: a Fehérvár Enthroners a liga győztese

Vágólapra másolva!
2019.07.06. 20:40
null
A győztes csapat (Fotó: Dömötör Csaba)
Meglepetésre az alapszakasz harmadik és negyedik helyezettje találkozott a XIV. Hungarian Bowlban, miután a Fehérvár Enthroners a Budapest Cowbells csapatát győzte le az elődöntőben, a másik ágon pedig a Kijev Capitals diadalmaskodott a tavalyi bajnok Budapest Wolves ellen.

A 4300 néző előtt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett mérkőzés elején mindkét csapat védelme harapósan kezdett, a támadósorok pedig csak szenvedtek az első negyed nagy részében. A fehérváriak leginkább Ryan Tuiasoa futásaira építkeztek, míg az ukránok Troy Rice nagy játékaiban bíztak.

Az első negyed végén a „koronázóknál” kezdett beindulni Ryan Tuiasoa, aki két jó futással hívta fel magára a figyelmet, majd Gombos Bence irányító dobott egy nagyon szép passzt Poprádi Márknak, amellyel a magyar csapat megszerezte az mérkőzés első TD-jét (7–0).

A második negyed közepén a Kijev közel került a pontszerzéshez, Troy Rice azonban nem tudta behúzni Cserepivszkij passzát, a következő játékban pedig azonnal büntetett az Enthroners védelme. Mike Wallace amerikai safety ugyanis a levegőben szerzett labdát, majd egy fantasztikus visszahordást követően az ellenfél 40 yardjáról jöhetett a Fehérvár. Néhány játékon belül el is jutott a fehérvári támadósor az 1 yardos vonalra, ahonnan második próbálkozásra könnyed TD-t szerzett Ryan Tuiasoa (14–0).

Az első félidőben nem sikerült közelebb kerülni ellenfeléhez a Capitalsnak, így 14–0-s Enthroners előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A harmadik negyed elején Gombos hibázott óriásit, egy hosszú passzt követően nagyon csúnyán eladta a labdát, óriási esélyt adva ezzel a Kijevnek. Az interception után pedig azonnal szépítettek is az ukránok, Cserepivszkij passzát Ihor Liszenko kapta el, az extra pont azonban nem sikerült (14–6).

Ez fordulópontnak bizonyult, hiszen nagyon gyorsan leparancsolta a Capitals védelme a fehérvári támadósort, Cserepivszkij pedig egyre magabiztosabb lett, egy szép drive-ot követően már az egyenlítésért ment a Capitals a harmadik negyed végére.

Az utolsó játékrészt a 10 yardosról kezdhette meg az ukrán csapat, egyből jött is a passz Troy Rice irányába, aki azonban ezúttal sem tudta pontokra váltani a lehetőséget, mivel kilépett az elkapást követően. Második kísérletre azonban már nem hibázott az amerikai játékos, miután estében bravúrral húzta be a labdát, megszerezve ezzel első touchdownját a mérkőzésen. A két pontos kísérletnél Cserepivszkij pontatlanul passzolt, így maradt a fehérvári előny (14–12).

Ekkor nagyon a levegőben lógott, hogy akár meg is fordíthatja a mérkőzést az ukrán csapat, hiszen egy fumble után labdát szereztek az ellenfél térfelén, azonban nem sikerült elérni a célterületet. Az Enthroners ezt követően nagyon megbecsülte a labdát, Tuiasoa futásai ellen továbbra sem volt ellenszer. A mérkőzés vége előtt két perccel ugyan visszakapta a labdát a Kijev, azonban még csak first downt sem értek el, így a Fehérvár Enthroners nyerte a XIV. Hungarian Bowlt.

HFL 2019
DÖNTŐ, A XIV. HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners (3.)–Kijev Capitals (4.)
14–12 (7–0, 7–0, 0–6, 0–6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik