Hatalmas bravúr: a Montreal kiverte a Capitalst

Vágólapra másolva!
2010.04.29. 07:39
null
Halák kapus kapuja szinte bevehetetlen volt (Fotó: Action Images)
Címkék
A Montreal Canadiens fantasztikus bravúrt hajtott végre: a párharc utolsó három mérkőzését megnyerve búcsúztatta az alapszakaszt a Keleti főcsoport élén záró Washington Capitals együttesét az NHL rájátszásának negyeddöntőjében, és utolsó csapatként bejutott az elődöntőbe. A magyar idő szerint szerda éjjel az amerikai fővárosban rendezett meccsen a vendégek Jaroslav Halák kapus nagyszerű védéseinek köszönhetően győztek 2–1-re.

Hatalmas meglepetés történt a Washington és a Montreal párharcában: a Canadiens az utolsó három mérkőzést megnyerve továbbjutott az alapszakaszt a Keleti főcsoportban az első helyen záró Capitals ellen.

A mindent eldöntő hetedik mérkőzés hőse a szlovák Jaroslav Halák kapus volt a fővárosban, aki 41 alkalommal védte a washingtoniak próbálkozásait, és csak egy gólt kapott, azt is a meccs utolsó perceiben, kétgólos előnynél Brooks Laichtól.

A Canadiens ezzel a kilencedik csapat az NHL lebonyolításának 1994-es változása óta, amelyik a nyolcadik helyen a rájátszásba jutva kiütötte az első helyen továbblépőt, és az első, amelyik 3–1-es hátrányból nyert párharcot.

„A párharc előtt senki sem gondolta, hogy van esélyünk győzni, még egyetlen meccset sem. Bizonyítottuk, hogy tévedtek" – mondta a találkozó hőse, Halák.

A Montreal védője, Marc-André Bergeron már az első harmadban megszerezte a vezetést a vendégeknek, majd három és fél perccel a meccs vége előtt Dominic Moore kétgólosra növelte az előnyt. A Washington erejéből csak a szépítésre futotta két perccel a vége előtt.

„Le vagyunk taglózva. Nem tudom, mit mondjak. Nagyszerű volt, hogy három egyre vezettünk a párharcban, de még hátravolt egy lépés. Nem tudtuk megtenni…" – mondta rendkívül csalódottan Alekszandr Ovecskin.

A Canadiens továbbjutásával kialakult a két főcsoport elődöntőjének mezőnye: a montrealiakra ismét nehéz feladat vár, a Pittsburgh Penguinsszel csapnak össze.

 NHL
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Washington Capitals (1.)–Montreal Canadiens (8.) 1–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, a Montreal javára

 

 A TOVÁBBI PROGRAM
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Pittsburgh Penguins (4.)–Montreal Canadiens (8.)
Boston Bruins (6.)–Philadelphia Flyers (7.)
 
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
San Jose Sharks (1.)–Detroit Red Wings (5.)
Chicago Blackhawks (2.)–Vancouver Canucks (3.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik