Gyász: „Nem tudtam felfogni, nem akartam elhinni” – Hosszú Bryant tragédiájáról

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.02.01. 09:13
Az egész világot megrázta, sokkolta a vasárnapi tragédia: a Los Angeles Lakers legendája, Kobe Bryant 41 évesen helikopter-balesetben életét vesztette. A Ferencváros magyar válogatott kézilabdázóját, Nagy Bencét, a háromszoros olimpiai bajnok úszót, Hosszú Katinkát, illetve a tavaly visszavonult kiváló kézilabdázót, Nagy Lászlót kérdeztük arról, számukra mit jelentett a kosárlabdázás extraklasszisa.

A Ferencváros kézilabdázója, Nagy Bence nehezen találta a szavakat.

„Nehéz róla beszélni, nagyon nagy veszteség. Tényleg olyan példaképet veszített el az egész világ, aki igazából mindenkit megérintett. Akár sportolóról, akár átlagemberről beszélünk. Ha valakinek a munkahelyére egy apró motivációra volt szüksége, akkor Kobe Bryant személye megadta a mindennapokra azt a pluszlöketet.”

A 3-szoros olimpiai bajnok úszót, Hosszú Katinkát is sokkolta a hír.

„Ahogy a világon rengeteg embert. Amikor először hallottam, nem tudtam felfogni, nem is akartam elhinni, hogy ez lehetséges. Valószínűleg azért, mert a Kobe a mi szemünkben egy hős, aki olyan magasan van, mintha érintethetetlen lenne. Elképesztően szomorú hír.”

A korábbi kiváló kézilabdázó, Nagy László arról beszélt: Kobe Bryant sokak példaképe volt.

„Ez a jövőben is így lesz, függetlenül a halálától. Mély nyomot hagyott a sporttörténelemben, nem csak a kosárlabdában. Megrázta az egész világot a halálhíre, tragikus körülmények között búcsúzott fiatalon. Példakép volt, sok sportolónak mentora, úgyhogy megható üzeneteket olvasott vissza az ember.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik