Gyász: 36 évesen elhunyt a Bengals korábbi futója

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.08.18. 17:56
null
Cedric Benson 36 évet élt (Fotó: Sports Illustrated/Twitter)
Motorbalesetben elhunyt a korábban nyolc idényen át az NFL-ben szereplő futójátékos, Cedric Benson. A Chicago Bears, a Cincinnati Bengals és a Green Bay Packers korábbi játékosa 36 éves volt. 


A baleset az Egyesült Államokban, azon belül a Texas állambeli Austinban történt még szombaton (augusztus 17-én), valamivel este fél 11 előtt: egy férfi és egy harmincas éveiben járó hölgy utazott együtt, amikor egy kisteherautóval ütköztek. A jármű lángra kapott, mindketten életüket vesztették – írja a CBS Austin. Később megerősítették, hogy az elhunytak egyike a korábbi NFL-játékos volt.

A kisteherautóban utazók túlélték a balesetet, és elutasították az orvosi segítségnyújtást. A rendőrség szerint a sebesség és a rossz látási viszonyok játszották a legnagyobb szerepet a tragédiában.

Benson sikeres egyetemi karrier után negyedikként kelt el a 2005-ös drafton, a Chicago Bears választotta ki. 2008-ban viszont a Cincinnati Bengalsnál folytatta, ahol jobban érezte magát, és a teljesítménye is javult, 1000 yardos idénye is volt.

2011-ben a Bengals nem hosszabbított vele, a Green Bay Packers adott neki még egy esélyt 2012-ben, ám öt meccs után egy lábsérülés véget vetett a karrierjének. 1600 kísérletből 6017 yardot és 32 futott touchdownt szerzett profi pályafutása során.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik