Gasol megérkezett és sikerre vezette a Lakerst

Vágólapra másolva!
2009.11.20. 08:04
Címkék
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 24. játéknapján a Los Angeles Lakers hazai pályán bizonyult jobbnak a Chicago Bullsnál. A győztes együttes legjobbja a spanyol légiós, Pau Gasol volt, aki egymaga 24 pontot és 13 lepattanót tett hozzá a sikerhez.

 

Gasol visszatérése remekül sikerült, ezt Bryant is elismeri (Fotó: Reuters)
Gasol visszatérése remekül sikerült, ezt Bryant is elismeri (Fotó: Reuters)

Los Angelesben nem volt látványosan nagy különbség a házigazda Lakers és a  Chicago Bulls között. A kaliforniaiak azonban negyedeként gyűjtögették szorgosan az előnyüket, így a záró részhez érve már tizenhét ponttal vezettek. Kapaszkodott kicsit a vendégsereg, de már nem tudta érdemben befolyásolni a találkozó végkimenetelét.

A szezonban ezen a találkozón bemutatkozó spanyol Pau Gasol volt a győztes csapat és a mezőny legjobbja: 24 pontja (övéi első 13 pontjából tízet szerzett) és 13 lepattanója kiemelte őt a parketten lévők közül. Kobe Bryant  (21 pont, 9 lepattanó és 8 gólpassz) ezúttal csupán asszisztálói szerepre kényszerült spanyol társa mellett. Tizenkettedik fellépésén kilencedszer nyert a Lakers, ezen belül LA-ben 7/2-nél tart. A Bulls az ötödik vereségét szenvedte el, hatodik idegenbeli fellépésén azonban már a negyediket.

Igen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a Hornets és a Suns is, hiszen miközben előbbi csapat három negyeden át 26, addig az utóbbi 27 pontot termelt. Döntőnek bizonyult, hogy míg a Phoenix az első felvonásban mindössze 22 pontig jutott, a New Orleans a hajrában 32 ponttal megrázta magát. A győztes gárda játékosai közül többen átlag felettit nyújtottak, de külön ki kell emelni Peja Sztojakovicsot, aki 25 pontot és 13 lepattanót könyvelt el, s tizenegy triplakísérlete közül hét (!) volt sikeres.

A Hornets az ötödik győzelmét aratta, de hazai környezetben elég tisztességesen szerepel: a hatodik mérkőzésén negyedszer nyert. Csak idegenben ne kelljen mennie, lévén ott 1/6-os a mutatója... A Nyugati főcsoportban első helyen álló Phoenix a 13. fellépésén csupán harmadszor kapott ki, s az első két alkalomhoz hasonlóan idegenben.

A Spurs–Jazz találkozó negyedik felvonása előtt még döntetlent mutatott az eredményjelző, a hajrá azonban a vendégeknek sikerült jobban. Másfél perccel a vége előtt a 21 pontig jutó Tim Duncan két sikeres büntetőjével még egy pontra csökkentette hátrányát a San Antonio (83–84), ám után már csak a utah-iak voltak eredményesek: mezőnyből és büntetőből is kétszer-kétszer találtak a kosárba.

Régóta tartó átoknak tett a végére pontot ezzel a diadallal a Jazz, hiszen tíz éve nem tudott nyerni a Spurs otthonában, pedig húsz alkalommal is próbálkozott vele: legutóbb 1999. február 28-án jött ez össze neki. Ebben a szezonban hatodszor győzött, negyedszer látogatóként, míg a San Antonio a hatodik vereségét szenvedte el, s a másodikat hazai pályán.

 NBA
ALAPSZAKASZ, 24. JÁTÉKNAP
San Antonio Spurs–Utah Jazz 83–90
New Orleans Hornets–Phoenix Suns 110–103
Los Angeles Lakers–Chicago Bulls 108–93

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik