Gagné visszatérése megmentette a Flyerst

Vágólapra másolva!
2010.05.08. 08:42
null
Simon Gagne (balra) lábujjtöréséből visszatérve szerzett győztes gólt (fotó: Action Images)
Címkék
Nem dőlt még el a Philadelphia–Boston párharc a Keleti főcsoport elődöntőjében, miután a Flyers hazai pályán hosszabbítás után nyert. Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) Nyugati főcsoportjában a Chicago Vancouverben diadalmaskodott, és már csak egy sikerre van a továbbjutástól.

Nagy csatában tartotta életben továbbjutási reményeit a Philadelphia, amely a Keleti főcsoport elődöntőjében hosszabbításban győzte le a Bostont, és szépített az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.

A találkozót Simon Gagné döntötte el, aki most tért vissza lábujjtöréséből, amelyet még a New Jersey elleni párharc negyedik mérkőzésén szenvedett el. A Flyers egyébként éppen egykori játékosa, Mark Recchi miatt kényszerült ezúttal hosszabbításra, ugyanis a kétgólos Bruins-játékos 31.5 másodperccel a vége előtt egyenlített.

A Boston hétfőn hazai pályán döntheti el a párharcot, és kerülhet be 1992 óta először a főcsoportdöntőbe.

Egy győzelemre van szüksége a Chicagónak is, amely Vancouverben diadalmaskodott. A meccs hőse Jonathan Toews, aki három emberelőnyös gólja mellett kiosztott két gólpasszt is. A Blackhawks jól használta ki az emberelőnyöket, hiszen Patrick Sharp is létszámfölényes helyzetből talált be, míg Tomas Kopecky gólja akkor esett, amikor az egyik emberelőny éppen lejárt.

Az ötödik mérkőzést Chicagóban rendezik vasárnap.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGBAJNOKSÁG (NHL)
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Philadelphia Flyers–Boston Bruins 5–4 – h. u.
A párharc állása: 3–1 a Boston javára  
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Vancouver Canucks–Chicago Blackhawks 4–7
A párharc állása: 3–1 a Chicago javára  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik