Favre négy TD-passzt tartogatott a Dallasnak

Vágólapra másolva!
2010.01.17. 22:57
null
Favre négy TD-passzal vezette győzelemre csapatát (Fotó: Reuters
Címkék
A Minnesota Vikings jutott az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) Nemzeti főcsoportjának fináléjába, miután az elődöntőben 34–3-ra megverte a Dallas Cowboyst.

 

MINNESOTA VIKINGS–DALLAS COWBOYS

A 2009-es szezon főcsoport-elődöntői egyelőre egyazon forgatókönyv szerint alakulnak: a várt nagy küzdelem elmarad, a hazai pályán szereplő csapat pedig rendkívül simán megveri a vendégeket.

Ezúttal is ez történt: a Minnesota Vikings 34–3-ra legyőzte a Dallas Cowboyst, és továbbjutott a Nemzeti főcsoport fináléjába, ahol a New Orleans Saints lesz az ellenfele.

A találkozón a Brett Favre-Sidney Rice tandem vitte prímet. A veterán irányító és a harmadéves elkapó három összjátéka is touchdownt eredményezett. Favre (15/24, 234 yard) negyedik hatpontos átadását Visanthe Shiancoe-nak adta. Ezen kívül Ryan Longwell két mezőnygólja és sikeres jutalomrúgásai egészítették ki a minnesotai ponttermést.

A másik oldalon a két próbálkozást is elhibázó Shaun Suisham egyetlen sikeres mezőnygóljával gyűjtött csak pontot a Dallas.

Az első nagyjelenet Favre és Rice között bő négy perccel az első negyed vége előtt született meg, amikor az irányító 47 yardos TD-passzt adott az elkapónak. Ugyanebből a fajtából egy rövidebbet, 16 yardosat kézbesített a második játékrész közepén is.

A szünetben 17–3-ra vezetett a Minnesota, a Dallas pedig a második félidőben sem tudott zárkózni riválisára. Sőt pontot sem szerzett...

Rice 45 yardos TD-elkapása a 4. negyed közepén döntötte el végérvényesen a mérkőzést, 27–3-as hátrányból már nem lehetett visszaút a Dallas számára.

De ne csak a minnesotai támadókat dicsérjük, a védelem is kitett magáért: hatalmas nyomást helyezett a Dallas irányítójára. Tony Romót hatszor nyomták le labdával (sack), és mindössze 198 passzolt yardot engedélyeztek neki a Vikings védői. A Cowboys QB-je egy interceptiont is dobott.

A Minnesota a főcsoport döntőjében a New Orleans Saints otthonába látogat.

 MINNESOTA VIKINGS-DALLAS COWBOYS 34-3
  
  

SAN DIEGO CHARGERS–NEW YORK JETS

A Minnesota Vikings után a New York Jets is megnyerte vasárnapi mérkőzését: a San Diego Chargers elleni sikerrel bejutott az Amerikai főcsoport döntőjébe, ahol az Indianapolis Coltsszal találkozik majd.

Korántsem volt biztos az idegenben pályára lépő New York-iak sikere: a második negyedben a 298 passzolt yarddal záró Philip Rivers adott TD-passzt Kris Wilsonnak, amellyel sokáig a San Diego vezetett.

A harmadik negyedben Jay Feely 46 yardos mezőnygóljával 7–3-ra módosult az állás, de az igazi izgalmakat az utolsó játékrész tartogatta.

A nagyszerűen védekező Jets a 100 passzolt yarddal záró újonc Mark Sanchez TD-passzával átvette a vezetést, majd a csapat másik újonca, Shonn Greene 53 yardot futott, és szerzett touchdownt, így már 17–7-re vezettek a vendégek.

A San Diego vezére, Philip Rivers még szerzett egy touchdownt kicsit több mint két perccel a meccs vége előtt, de ez már nem volt elég a sikerhez, így a Jets csaphat össze az Indianapolisszal a főcsoport fináléjában. Az alapszakasz 16. fordulójában már egyszer sikerült a bravúr a New York-iaknak, de akkor a Colts ászai nem játszották végig a mérkőzést.

„Meglátjuk, mire leszünk képesek azon a meccsen, amelyet valószínűleg mindenki el akart kerülni, de készen állunk. Nem tudom, hogy ezúttal sikerül-e nyernünk, de örülnék, ha Peyton Manning nem lépne pályára" – mondta Rex Ryan, a Jets edzője.

NFL 
NEMZETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Minnesota Vikings–Dallas Cowboys 34–3
AMERIKAI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
San Diego Chargers–New York Jets14–17
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik