Előnyhöz jutott a Miami a Boston elleni rangadón

Vágólapra másolva!
2011.05.02. 08:15
null
Garnett (Boston, jobbra) megy James (Miami) torkára, hogy meg ne sántuljon (Fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának második fordulójában, a Keleti főcsoport elődöntőjében – a sorozat negyeddöntőjében – az első mérkőzésen a Miami Heat hazai pályán nyerte a Boston Celtics elleni első összecsapást. Ugyanakkor a Nyugati főcsoportban idegenben szerzett előnyt magának a Memphis Grizzlies az Oklahoma City Thunder ellen. A siker fő részese Zach Randolph volt, aki egymaga 34 pontot termelt. A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

A Heat a 38 pontot szóró, ráadásul igen jó százalékkal célzó Dwyane Wade és a kispadról beállva óriásit játszó (25 pont) James Jones vezérletével 99–90-re győzte le egyik nagy keleti riválisát.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri az NBA 2010–2011-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

LeBron James 22 ponttal, 6 lepattanóval és 5 assziszttal zárt, a Bostonban Ray Allen 25, a két technikaival a hajrában kiállított Paul Pierce 19 pontig jutott. A Miami sikerében nagy szerepet játszott, hogy igen jól meg tudták fogni a Rajon Rondo, Kevin Garnett duót a bostoni kulcsemberek közül: a két klasszis együttvéve 14 pontot szerzett.

„Most az a legfontosabb feladatunk, hogy a lehető leggyorsabban felejtsük el ezt az egészet, és próbáljuk meg kitalálni azt, hogyan tudunk ennél jobban játszani” – nyilatkozta Erik Spoelstra, a győztes Heat vezetőedzője.

„Elképesztő intenzitással játszottak" – utalt a riválisra a vesztes oldal vezére, Doc Rivers. – Amikor pedig lefordultak, mindig kosárral tudták befejezni az akciójukat. Ez garantált kosarat jelentett, mint amikor LeBron James egymaga volt a Cleveland, és Dwyane Wade egymaga volt a Miami. Legalább huszonöt pontot ajándékoztunk az ellenfelünknek.”

A Memphis végig kézben tartotta az Oklahoma City elleni mérkőzést, a házigazdáknak az jutott osztályrészül, hogy üldözzék ellenfelüket. A védekezéssel egyik oldalon sem pepecseltek túl sokat a felek – 23 pontot minimum minden játékrészben elértek a játékosok negyedenként –, minden negyedben záporoztak a kosarak – a záró felvonásban összesen hatvan esett –, ebből az adok-kapokból aztán a vendégek jöttek ki jobban, megérdemelten. Kevin Durant (33 pont) és Russel Westbrook (29) hiába szorgoskodott, a Thunder nem kerülhette el a sorsát, a lényegesen egységesebb csapat benyomását keltő Grizzlies ellen.

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Oklahoma City Thunder (4.)–Memphis Grizzlies (8.) 101–114
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Memphisnek
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Miami Heat (2.)–Boston Celtics (3.) 99–90
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Miaminak
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik