Egy gól elég volt az Avalanche-nak

Vágólapra másolva!
2010.04.19. 10:25
null
Craig Anderson nem kapott gólt (Fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának legutóbbi játéknapján a Colorado Avalanche hosszabbításban győzte le az alapszakasz nyugati elsőjét, a San Jose Sharksot, ezzel 2–1-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó főcsoport-negyeddöntőben. Előnybe került keleten a Pittsburgh Penguins és a Philadelphia Flyers, nyugaton pedig a Phoenix Coyotes is. A Chicago Blackhawks megverte a Nashville Predators gárdáját.

Alig negyvennyolc órával azután, hogy a két csapat 11 gólos mérkőzést játszott egymással, egy találat döntött a Colorado–San Jose főcsoport-negyeddöntő harmadik mérkőzésén.

A 0–0-s rendes játékidő után Ryan O'Reilly találata hozott győzelmet az Avalanche-nak. A 19 éves újonc góljának köszönhetően a playoffba nyugaton nyolcadikként bejutó Colorado 2–1-re vezet a Sharks ellen az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.

A találkozón „természetesen" mindkét kapus remekül teljesített, de elsősorban Craig Anderson teljesítményét érdemes kiemelni. Az Avs játékosa 51 védést mutatott be a találkozón. A másik oldalon Jevgenyij Nabokov 16 lövést hatástalanított, mielőtt a hosszabbításban kapitulált.

A Pittsurgh Penguins 4–2-re nyert Ottawában, ezzel 2–1-re módosította saját maga javára az állást a Keleti főcsoport negyeddöntőjében. Sidney Crosby gólt ütött, és egy asszisztot jegyzett a találkozón, amely gyakorlatilag a harmadik negyed elején, Bill Guerin találatánál dőlt el. Ekkor a címvédő 4–1-re vezetett.

Még egy hibátlan kapusteljesítményt illik megemlíteni a játéknapon. A Chicago Blackhawks kapusának, Antti Nieminek 23 lövést kellett hatástalanítania a Nashville Predators elleni összecsapáson, hogy pályafutása első kapott gól nélküli mérkőzését ünnepelhesse a playoffban. Csapata Dave Bolland és Patrick Kane góljával 2–0-ra nyert.

NHL, RÁJÁTSZÁS 
KELETI FŐCSOPORT
Philadelphia Flyers (7.)–New Jersey Devils (2.) 3–2
A párharc állása: 2–1 a Philadelphia javára  
Ottawa Senators (5.)–Pittsburgh Penguins (4.) 2–4
A párharc állása: 2–1 a Pittsburgh javára  
NYUGATI FŐCSOPORT
Colorado Avalanche (8.)–San Jose Sharks (1.) 1–0 – h. u.
A párharc állása: 2–1 a Colorado javára  
Chicago Blackhawks (2.)–Nashville Predators (7.) 2–0
A párharc állása: 1–1  
Detroit Red Wings (5.)–Phoenix Coyotes (4.)
2–4
A párharc állása: 2–1 a Coyotes javára  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik