Durantnak nem ment, Randolphnak igen - egyenlített a Memphis

Vágólapra másolva!
2011.05.14. 07:59
null
Durant és Randolph (jobbra) közül ezúttal az utóbbi örülhetett (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában a Memphis a 30 pontot és 13 lepattanót szerző Zach Randolph vezérletével 95–83-ra győzött az Oklahoma ellen, s ezzel összesítésben 3–3-ra alakította az állást, vagyis következhet a mindent eldöntő hetedik összecsapás.

A Memphis a Nyugati főcsoport élén végző, az alapszakaszban nagyon sokáig az egész ligát vezető San Antonio kiverésével már biztosította magának a kitüntetett figyelmet a rájátszásban, és most azért dolgozik kőkeményen, hogy sikere ne legyen tiszavirág-életű.

A Grizzlyk az Oklahoma elleni párharcot is az esélytelen(ebb)ek nyugalmával kezdhették, és a rivális Thundernek 3–2 után most megvolt az esélye arra, hogy a hatodik meccsen idegenben be is fejezze az egyik csapat negyedik győzelméig tartó csatát.

Csakhogy a hazaiak a tét hatására sem váltak görcsössé, és a nagy menetelés ellenére fáradtnak sem tűntek a találkozón. Már az első negyedben magukhoz ragadták a kezdeményezést, az első szünetben 23–21-re vezettek. A folytatásban nagyon változatosan alakult a mérkőzés, de az utolsó negyedben a Memphis fokozatosan meglépett, s végül 95–83-ra győzött.

A hazaiaknál Zach Randolph játszott kimondottan jól, 30 pontja mellett begyűjtött még 13 lepattanót, de voltak segítői is. O. J. Mayo például 16 ponttal, Mike Conley pedig többek között 12 assziszttal járult hozzá a diadalhoz.

Az összecsapást az Oklahoma oldaláról nézve megállapítható: a Thundernek akkor lehet esélye bárki ellen a győzelemre, ha Kevin Durant és Russell Westbrook egyszerre kosarazik jól. Nos, ez ezúttal nem teljesült. Westbrook 27 pontjával hozta, ami tőle elvárható, ám Durant 11 pontja nagyon kevésnek bizonyult.

„Frusztrált, hogy hiába készültem keményen erre a meccsre, nem úgy ment a játék, ahogy szerettem volna, de pozitívnak kell maradnom. A társaim bátorítanak, ami nagyon jólesik. Dolgoznunk kell tovább, a hetedik felvonás nálunk lesz, már alig várom" – nyilatkozta a memphisi erőpróbát követően Durant.

A párharc utolsó mérkőzését vasárnap rendezik Oklahomában. A győztes a Lakerst már korábban, 4–0-val búcsúztató Dallasszal találkozik majd a Nyugati főcsoport döntőjében.

NBA
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, HATODIK MÉRKŐZÉS
Memphis Grizzlies (8.)Oklahoma City Thunder (4.) 95–83
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik