Durant-extra és újabb GSW-siker: egy lépésre a címvédés

Vágólapra másolva!
2018.06.07. 08:35
null
Már 3–0-ra vezet a nagydöntőben a Golden State Warriors (Fotó: Twitter)
Ugyan az első félidő még a Clevelandé volt, de a második játékrészben felőrölte ellenfelét a Golden State Warriors és a 43 pontos Kevin Durant vezérletével, kiélezett végjátékban behúzta az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nagydöntőjének harmadik meccsét is, így egyetlen lépésre került a címvédéstől.

 

 

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Cleveland Cavaliers–Golden State Warriors 102–110

Durant nem bízta a véletlenre. Ezúttal nagyot kellett küzdenie a győzelemért az Andre Iguodalát visszakapó Golden State-nek, amely az első félidőben végig futott az eredmény után, és csak Kevin Durant nagy dobásainak köszönhette, hogy viszonylag közel tudott maradni – volt már tíz pont felett is a különbség, végül csak hat pont volt közte a nagyszünetben. A harmadik negyedben aztán feljebb tudtak kapcsolni a vendégek, átvették az irányítást, majd a vezetést is, de a záró etap így is rendkívül szorosan alakult, oda-vissza változott a vezető kiléte – az utolsó három percnek egálról mentek neki a felek. Itt megvillant az egyébként pocsékul dobó (3/16 mezőnyből, 1/10 tripla) Steph Curry, és előbb egy közelivel vezetést szerzett csapatának, majd bevágott egy clutch triplát is és bár erre még válaszolni tudott LeBron James, érkezett a hatalmasat játszó (43 pont, 6/9 tripla, 13 lepattanó, 7 gólpassz) Kevin Durant, és egy távoli hármassal lezárta az összecsapást az utolsó percben. Erre már nem tudott mit lépni a Cavs, így komolyabb hátrányból felállva, Durant extrájával, összességében mégis kiegyensúlyozott támadójátékkal nyerte ezt a meccset is Steve Kerr alakulata, ezzel egyetlen győzelemre kerül a címvédéstől, sőt, a söpréstől.

Nem bírta végig a Cleveland. Kiválóan, két triplával nyitotta a meccset a Cavs, ám végül ezúttal is 30 százalék alatti mutatóval zárt kintről a gárda, ezen a területen most sem tudott javulni – az első félidőben még kontrollálni tudta a tempót Tyronn Lue alakulata, jobban dobott, jobban lepattanózott, emiatt vezetett is, de a fordulás után már nem volt elég erő a társaságban ahhoz, hogy ezt végigcsinálja. Hiába LeBron James tripla-duplája (33 pont, 10 lepattanó, 11 gólpassz), Kevin Love 20 pontja, vagy Rodney Hood feltámadása (26 perc, 15 pont, 7/11 mezőnyből, 6 lepattanó, 2 blokk), ez mind kevésnek bizonyult, a szoros végjátékot ezúttal sem tudták behúzni, így gyakorlatilag annyi maradhatott a céljuk, hogy elkerüljék a söprést és valahogy megnyerjék a negyedik meccset.

A Cavaliers legjobb dobói: James 33/3, Love 20/9, Hood 15
A Warriors legjobb dobói: Durant 43/18, Curry 11/3, Green 10, McGee 10, Thompson 10/6, Bell 10

NBA, RÁJÁTSZÁS
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Cleveland Cavaliers–Golden State Warriors 102–110
(29–28, 29–24, 23–31, 21–27)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állás: 3–0 a Golden State javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik