Durant és Westbrook show-jával egyenlített az Oklahoma

TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2014.05.28. 09:02
null
A Spurs nem bírta sokáig az Oklahoma ellen (Fotó: Reuters)
A negyedik mérkőzésen is hazai siker született az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati főcsoportjának döntőjében. Az Oklahoma City Thunder 105–92-re győzte le a San Antonio Spurst, így 2–2-re módosította az állást.

 

Oklahoma City Thunder–San Antonio Spurs 105–92

4 percig volt meccsben a Spurs. Kawhi Leonard két triplájával, valamint Parker és Duncan pontjaival, gólpasszaival 8–0-ra, majd 12–4-re vezetett a San Antonio, utána viszont a vendégek teljesen elvesztették a fonalat támadásban és védekezésben is. Mindössze 43 egységet kapartak össze az első félidőben, miközben 58-at engedélyeztek az OKC-nek. A harmadik negyed elején próbáltak még robbantani, de a Thunder visszaverte a próbálkozásukat, így a negyed közepén előbb Parkert, Greent és Splittert, majd 74–49-es állásnál Duncant és Leonardot is lecserélte Gregg Popovich, nem látta értelmét, hogy fenntartsa a kezdőjét, akik közül senki nem játszott 26 percet sem.

Problémák a Spursnél. A párharc elején úgy tűnt, hogy a Thundernek lesznek gondjai, ám most a Spursnek akadnak. Manu Ginóbili nem teljesen egészséges, így a kispad legjobb játékosa csak 11 percet tudott a pályán tölteni különösebb hatékonyság nélkül. Tony Parkert teljesen limitálni tudja a Westbrook, Reggie Jackson duó, ráadásul ma még Popovich és Duncan is kicsit összevitatkozott egy időkérésnél.

71 a nagy duótól. Kevin Durant 31 pontját, 5-5 pattanóját és gólpasszát, valamint 3 labdalopását is elhomályosította Russell Westbrook, aki kerek 50 százalékos hatékonysággal rámolt be 40 pontot, harcolt ki és értékesített 14 büntetőt, valamint szerzett 5 labdát és adott 10 gólpasszt. A hátvéd gyakorlatilag tarthatatlan volt, szinte nem volt rossz megoldása, így ma arra sem volt szükség, hogy a nagy pároson kívül más is megdobja a 10 pontot az OKC-ben. Westbrook már az első félidőben 17 pontnál és 8 gólpassznál járt, a harmadik negyed után kerek 30-nál, míg KD-nek a félidő előtt volt egy pusztító 62 másodperce, amely idő alatt két hármast és egy duplát küldött a helyére, megrogyasztva ezzel az ellenfelet.

A védekezés volt a siker kulcsa. A Thunder eddig sem nagyon dobott ennél többet a párharcban, viszont immár a második meccsen tudta kikapcsolni a Tony Parker mozgatta Spurs-támadójátékot. 13 labdaeladásba kényszerítették bele a San Antoniót, miközben ők nagyon vigyáztak a játékszerre (7), a Spurs játékosai mindössze 17 gólpasszt osztottak ki és ismét 40 százalék alatt dobtak mezőnyből. A legnagyobb differencia azonban a palánk alatti védekezésben volt: Serge Ibaka 3, Kendrick Perkins két blokkot osztott ki, összesen nyolc alkalommal szereltek a levegőben az OKC-kosarasok.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 40/6, Durant 31/6, Ibaka 9.
A Spurs legjobb dobói: Diaw 14/6, Parker 14, Joseph 11.

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Oklahoma City Thunder–San Antonio Spurs 105–92
(26–20, 32–23, 25–24, 22–25)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik