Crosby elöl és hátul is hasznos volt

Vágólapra másolva!
2010.04.17. 08:38
null
Sidney Crosby (balra) a védekezésből is kivette a részét (Fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában a New Jersey, a San Jose, a Detroit és a címvédő Pittsburgh is egyenlíteni tudott főcsoport-negyeddöntős párharcában, míg a Nashville meglepetésre sima idegenbeli győzelemmel került előnybe a Chicagóval szemben.

Kris Letang szerezte ugyan a Pittsburgh győztes gólját, ám a címvédő leginkább Sidney Crosbynak köszönheti, hogy egyenlíteni tudott az Ottawa elleni párharcban. A kanadai csapat az első meccsen 5–4-re győzni tudott a Penguins otthonában, a második találkozón pedig már a 18. másodpercben megszerezte a vezetést Peter Regin révén. Crosby azonban ezt követően még az első harmadban egyenlített, a harmadikban pedig bebizonyította, hogy nem csak az ellenfél kapuja előtt tud hasznos lenni.

Előbb ugyanis hason csúszva hárította a gólvonal előtt Anton Volcsenkov lövését, amely Marc-André Fleuryn már túljutott, majd alig több mint négy perccel a mérkőzés vége előtt előkészítette Letang győztes gólját. Folytatás két nap múlva Ottawában.

Ugyancsak egyenlített a New Jersey, amely a második hazai meccsét már megnyerte a rájátszásba az utolsó pillanatban bekerülő Philadelphia ellen. Két harmad után 3–3-ra álltak a felek, a sorsdöntő találatot pedig Dainius Zubrus révén a Devils szerezte meg, végül Ilja Kovalcsuk egy üres kapus góllal biztosította be a hazaiak sikerét.

Egy 11 gólt hozó, nem akármilyen találkozón alakította 1–1-re a Detroit a Phoenix elleni párharcát. A Red Wings vezére Henrik Zetterberg volt, aki egymaga hármat vállalt a vendégek hét találatából.

A Colorado közel állt hozzá, hogy a Nyugati főcsoportot megnyerő San Jose ellen a második idegenbeli mérkőzését is megnyerje, hiszen a rendes játékidő utolsó percében még 5–4-re vezetett. Joe Pavelski azonban 31.3 másodperccel a vége előtt egyenlített, Devin Setoguchi pedig a hosszabbításban egy emberelőnyt gólra váltva megnyerte a Sharksnak a meccset.

Utolsóként a Chicago és a Nashville is bemutatkozott az idei rájátszásban, és meglepetésre az alapszakaszban a Nyugati főcsoport második helyén végző chicagóiak hazai pályán 4–1-re alulmaradtak a Predatorsszal szemben, amely története során először diadalmaskodott otthonától távol a rájátszásban – 11. próbálkozásra jött ez össze a Ragadozóknak. A záró harmadot 4–0-ra megnyerő Nashville sikeréből a korábban a Chicagót erősítő  J.P. Dumont két góllal vette ki a részét.

NHL, RÁJÁTSZÁS 
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Pittsburgh Penguins–Ottawa Senators 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
New Jersey Devils–Philadelphia Flyers 5–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
   
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Phoenix Coyotes–Detroit Red Wings 4–7
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
San Jose Sharks–Colorado Avalanche 6–5 – h.u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
   
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Chicago Blackhawks–Nashville Predators 1–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Nashville javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik