Clevelandben már égnek a LeBron James-mezek

Vágólapra másolva!
2010.07.09. 12:26
Ohio felháborodott, a dühöngő Cleveland Cavaliers-szurkolók LeBron James-mezeket égetnek, a Cavs tulajdonosa pedig nyílt levélben dorongolta le a Miami Heathez távozó szupersztárt – a Döntés várható módon nagy vihart kavart. Jamesszel, Dwyane Wade-del és Chris Bosh-sal szupertrió állt össze Floridában, de kérdés, hogy milyen kiegészítő embereket sikerül szerződtetni melléjük. A Cavsnél mindenesetre fogadkoznak, hogy előbb nyernek bajnoki gyűrűt, mint a távozó „hűtlen". Reakciók, szerte az Egyesült Államokból.

 

Mezégetéssel reagáltak Cleveland-szerte a Cavaliers NBA-csapatának szurkolói kedvencük (nem mellesleg Ohio állam szülötte), LeBron James Miamiba igazolása után. A Cavs tulajdonosa, Dan Gilbert „nem lát a pipától", kíméletlen nyílt levélben ugrott neki a 23-asnak. James állítja, nem akarta elhagyni Clevelandet, a szíve mindig szülőföldjéé lesz –ám a szép szavak alighanem senkit sem érdekelnek a városban...

REAKCIÓK

„IGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN" – Chris Bosh a Twitteren


„Cleveland-drukkerek, ne csináljátok ezt. Hét évig rengeteget adott nektek, most pedig azt teszi, ami neki a legjobb. Ostobaság mezt égetni" – Dwight Howard, az Orlando Magic klasszisa.


„Csalódottak vagyunk, hogy nem minket választott, de tiszteletben tartjuk a döntését" – Donnie Walsh, a New York Knicks elnöke.


„Ami azt illeti, ha 25 éves lennék, erőm teljében, megpróbálnám egyedül megnyerni a bajnokságot. Nyilván nem szó szerint gondolom, de én akarnék lenni A kulcsjátékos... és LeBron sosem lesz az" – Charles Barkley az NBA TV-nek.

„Senki nem érdemel meg ilyen gyáva árulást. Eljött az elszámolás ideje James számára – írta Dan Gilbert, aki szerint az olimpiai bajnok sztár cserbenhagyta csapatát az idei rájátszásban, a Boston Celtics elleni főcsoport-elődöntőben. – Nem csupán az ötödik meccsen adta fel, a második, a negyedik és a hatodik találkozón is. Nézzék meg a felvételeket, látni fogják."

A Cavs-tulajdonos az interjúban a tavalyi rájátszásból is említett olyan meccset, amelyen James nem küzdött: szerinte az Orlando elleni csata hatodik meccsén.

„Nem az a gond, hogy elment tőlünk, hanem az, ahogy az elmúlt időszakban viselkedett. Egyetlen telefonhívásomra sem válaszolt, a döntéséről pedig csak néhány perccel az előtt értesültünk James egyik üzlettársán keresztül, hogy bejelentette nyilvánosan – dühöngött Gilbert. – Tiszteletlen volt velünk szemben. Én nem szeretném, hogy a fiatalok így nőjenek fel, ilyen emberről vegyenek példát. Személyesen garantálom, hogy a Cleveland Cavaliers megszerzi a nagybajnoki címet, méghozzá azelőtt, hogy az önjelölt királynak lenne egy gyűrűje."

„Borzasztóan érzem magam, hogy nem tudtam bajnoki címet szerezni Clevelandnek. Sosem akartam elhagyni a várost, a szívem mindig az államé. De ez új kihívás volt, és vállalnom kellett. Nagyon sokat adtam a Cavaliersnek, a tehetségemet, hét évet az életemből, megpróbáltam olyan magasságokba eljuttatni őket, ahol még nem jártak" – kommentált James.

A clevelandi drukkerek haragja ettől még csillapíthatatlan. A mezégetések mellett James egy hatalmas plakátját kövekkel rombolták, az egykori kedvenc neve pedig szitokszóvá módosult... James házát a szokott biztonsági emberek mellett a rendőrség is kiemelt figyelemmel őrzi.

„LeBron egyszerűen lúzer. Hátat fordított nekünk, mehet Isten hírével. Ennyit erről" – mondta az AP hírügynökség clevelandi tudósítónak egy helyi szurkoló, Fred Sczerpak.

James távozása Cleveland gazdaságának sem tesz jót: a Cavs meccsenként 3.7 millió dollárt hoz a városnak, ami szezononként nagyjából 150 millió (csak az alapszakaszt nézve). Az Akronban született kosaras játéka sok helyi szurkolót vonzott, akik sokkal inkább James-, mint Cavaliers-drukkerek voltak, és a szupersztár elvesztése nagyon könnyen visszaeséssel járhat – a rossz szereplés pedig sokkal kevesebb bevételt jelenthet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik