Chicagóban brillírozott a Vancouver

Vágólapra másolva!
2010.05.02. 10:16
null
A Vancouver Chicagóban szomorította a Blackhawks-híveket (fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásában a Vancouver Canucks idegenben ütötte ki a Chicago Blackhawkst, így 1–0-s vezetésre tett szert a Nyugati Főcsoport elődöntőjének első mérkőzése után. A Boston a Philadelphia ellen szerzett előnyt hazai pályán.
A Vancouver az első harmad utolsó percében, majd a második harmad első minutumában is betalált, a Chicago pedig nem tudta feldolgozni a lélektanilag legrosszabbkor bekapott gólokat, és a Canucks gyakorlatilag már a második játékrész végére megnyerte a találkozót, ekkor már 5–0-ra vezettek a vendégek.

Robert Luongo, a Canucks kapusa 36 védést mutatott be a találkozón, és ezzel együttese egyik legjobbja volt, a Blackhawks erejéből – a rájátszásban ötödik találatát jegyző Patrick Kane révén – csak annyira tellett, hogy a záró harmad elején lőtt góllal belerondítson a kapus lőlapjába.

A kanadai csapatban Ryan Kesler két gólpasszt is kiosztott, míg Mason Raymond neve mellé gól plusz gólpassz került a jegyzőkönyvbe. „Nagy különbség volt ma, hogy nekünk sikerült befejezni a támadásainkat, míg nekik nem” – mondta a mérkőzés után visszafogottan a vendégek edzője, Alain Vigneault, s aligha véletlenül: a Blackhawks kilenccel többször lőtt kapura (összesen 37-szer), s a nagy nyomásra a folytatásban ügyelnie kell a Vancouvernek.

A Boston Bruins izgalmas találkozón, Marc Savard ráadásban lőtt góljával verte meg a Philadelphia Flyerst. A látványos mérkőzés hosszabbításában mindkét csapat előtt rengeteg lehetőség adódott, a győztes találatot végül a hazaiak szerezték meg a 74. percben.

A két csapat 1978-ban találkozott legutóbb egymással a rájátszásban. Az 1974 és 1978 közötti időszakban azonban négyszer csaptak össze egymással. Kétszer a Boston, kétszer a Philly jutott tovább.

Mostani találkájukat nem sokan jósolták volna meg, ugyanis a Bruins a 6., míg a Flyers csak a 7. helyen zárta az alapszakaszt keleten, ám mindketten továbbjutottak a playoff első köréből a magasabban rangsorolt riválisuk ellen.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Boston Bruins (6.)–Philadelphia Flyers (7.) 5–4 – h. u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Boston javára
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Chicago Blackhawks (2.)–Vancouver Canucks (3.) 1–5
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Vancouver javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik