Bosh is megrázta magát, előnyben a Miami

Vágólapra másolva!
2011.05.23. 08:34
null
Chris Bosh nagyot alakított a Chicago elleni harmadik mérkőzésen(fotó: Action Images)
Címkék
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának keleti főcsoportdöntőjében a Miami Heat hazai pályán 96–85-re legyőzte a Chicago Bullst, így 2–1-re vezet a négy győzelemig tartó párharcban. A találkozó legeredményesebb játékosa Chris Bosh volt, aki 34 ponttal terhelte meg a Bulls kosarát.



A Miami–Chicago párharc harmadik mérkőzése inkább a másodikat idézte, mint az elsőt, így hiába alakult sokáig szorosan a találkozó, a hajrában ismét a Heat kosarasainak idegei bizonyultak erősebbnek, ezzel megfordították a párharcot.

A floridaiak az első negyedben 18–15-ös előnyt harcoltak ki és a mérkőzés nagy részében meg is tartották vezetésüket. A Bulls a záró játékrész elején feljött négy pontra, de a Heat „nagy hármasa” ellen nem tudott mit kitalálni – LeBron James, Dwyane Wade és Chris Bosh együttesen 73 ponttal zárt – és a hazai kezek a büntetővonalról sem remegtek meg, a Miami így 96–85-re behúzta a harmadik meccset is.

A meccs hőse kétségkívül Bosh volt, aki elrontott első három dobása ellenére 34 ponttal zárt, és nyerő embernek bizonyult a hajrában is. James 22 pontja mellett a lepattanózásból is kivette a szerepét, 10 labdaleszedésével dupla-duplát könyvelhetett el, miközben Wade-nek csak egy labda hiányzott ehhez (17, 9).

„Nagyon agresszív hozzáállással jött ki. Próbáltuk segíteni őt, hogy minél több változatosságot adjon a támadójátékunknak, de végülis erről szól a játék olvasása” – mondta a találkozó után Bosh kapcsán Erik Spoelstra, a Miami edzője.

A chicagóiaknál Carlos Boozer volt a legeredményesebb 26 ponttal, Derrick Rose 20, Luol Deng 14 egységnél állt meg, de mindannyian ötven százalék alatti hatékonysággal céloztak, ami sokba került a Bullsnak.

A következő mérkőzést magyar idő szerint szerda hajnalban rendezik.

MIAMI HEAT–CHICAGO BULLS 96–85

NBA RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Miami Heat (2.)–Chicago Bulls (1.) 96–85 (18–15, 25–25, 25–25, 28–20)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Miami javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik