Amerikai futball: újabb liga ment csődbe a tengerentúlon

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.11.28. 12:33
A tulajdonosok hivatalos bejelentése szerint lehúzza rólóit a tengerentúlon több mint 30 éven át működő Aréna Futball-liga (AFL).

Az Aréna Futball-ligát 1986-ban alapították (az első mérkőzést később, 1987-ben játszották), s az Amerikában közkedvelt amerikai futballtól eltérően ezt egy sokkal kisebb, „palánkkal” felszerelt fedett pályán játszották, némileg más szabályokkal.

A liga üzemeltetői most azonban közleményben tudatták, hogy megszűnik a szervezet, mivel az AFL csődbe ment, s mindennemű tevékenységét beszünteti.

„Egyszerűen nem tudtuk összegyűjteni a liga üzemeltetéséhez szükséges tőkét, megoldani a kötelezettségeket, egyúttal nem tudtuk biztosítani, hogy pénzügyi szempontból életképes legyen” – mondta el Randall Boe, a bajnokság főkomisszárja.

Az elmúlt évben az AFL már a második szervezet, amely csődöt jelent: idén áprilisban az AAF dobta be a törölközőt, miután hiába várt segítséget az NFL-től, az eredetileg „nyári testvérligának” szánt kezdeményezés nem talált végső befektetőre, elegendő pénz híján pedig megszűnt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik