A Winnipeg hősiessége felért egy átoktöréssel

Vágólapra másolva!
2011.11.15. 07:05
null
Andrew Ladd (16) szerelése is mutatja, ezúttal mennyire elsöprő volt a Winnipeg lendülete (Fotó: Reuters)
Címkék
Miközben a Keleti főcsoportot vezető Philadelphia Flyers folytatta kiváló idegenbeli szereplését, a Tampa Bay Lightning kénytelen volt befejezni az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) leghosszabb élő sorozatát: a floridaiak 12 győzelem után kikaptak a Winnipeg/Atlanta franchise-tól a magyar idő szerint keddre virradóra rendezett játéknapon.

 

Winnipegben nemcsak a Jets ötös kudarcszériája ért véget, hanem az NHL két franchise-t érintő leghosszabb élő sorozata is. A Tampa Bay egymás után 12-szer győzte le a nyáron Kanadába költöző franchise-t – 11-szer az előd Atlanta Thrasherst, majd az ősszel egyszer a Jetset –, ám ennek a tobzódásnak most vége.

A Winnipeg a második játékrészben kihúzott egy négyperces emberhátrányt, és nem kapott gólt egy majdnem egy percig tartó kettős hadfogyatkozás során sem – többek között ennek a hősiességnek lett a jutalma a győzelem. Evander Kane, Tim Stapleton és Dustin Byfuglien egy-egy góllal és gólpasszal, Ondrej Pavelec 30 védéssel járult hozzá a rég várt sikerhez.

Ha utazni kell, minden rendben – valahogy így gondolhatják a Philadelphiánál, amely a Carolina vendégeként sem rezelt be: meglett a hatodik győzelem is idegenben. A végül két gólig és egy asszisztig jutó Claude Giroux alig egy perc elteltével megszerezte a vezetést a Keleti főcsoport éllovasának, a második harmad hetedik percében már 4–1 volt az állás – szóval, Peter Laviolette vezetőedzőnek nem különösebben kellett izgulnia ama csapat ellen, amelyet 2006-ban Stanley-kupa-győzelemig kormányozott.

Giroux immár 11-11 gólnál és gólpassznál jár a szezonban, de említést érdemel klubtársa, Jaromír Jágr nagyszerű formája is: az ezúttal két gólpasszt kiosztó veterán cseh támadó a legutóbbi tíz mérkőzése közül nyolcon pontot szerzett. Úgyszintén jó napja volt egy másik tapasztalt philadelphiai hokisnak, Chris Prongernek, ő három gól előkészítéséből vette ki a részét.

A Buffalo az utolsó harmad kezdetén még kétgólos hátrányban volt Montrealban, mégis sikerült folytatnia jó sorozatát – a legutóbbi öt meccsén négy győzelem került a keleti második helyen utazó Sabres puttonyába. Jason Pominville és Derek Roy góljával a rendes játékidő végére meglett az egyenlítés, majd a találat nélküli ráadáspercek után jött a szétlövés.

A felkapaszkodó csapata két góljához assziszttal hozzájáruló Thomas Vanek, valamint Brad Boyes betalált, a meccsen 25 védést bemutató Jhonas Enroth két kísérletet hatástalanított – így dőlt el a csata a Buffalo javára.

NHL
ALAPSZAKASZ, 38. JÁTÉKNAP
Montreal Canadiens–Buffalo Sabres 2–3, szétlövéssel
Winnipeg Jets–Tampa Bay Lightning 5–2
Carolina Hurricanes–Philadelphia Flyers 3–5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik