A Washington átvette a vezetést keleten

Vágólapra másolva!
2010.11.08. 10:37
null
Ovecskinék átvették a vezetést keleten (Fotó: Action Images - archív)
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 30. játéknapján összecsapott a Keleti főcsoport első két helyezettje – a Washington hosszabbításban legyőzte a Philadelphiát, ezzel átvette a vezetést. A címvédő Chicago kikapott hazai jégen az Edmontontól, a New York Rangers otthonában nyert és ezzel vezeti a Nyugati főcsoportot a St. Louis, kilenc gól és hazai siker az Anaheim–Nashville meccsen.

A Keleti főcsoport első és második helyezettje csapott össze az NHL 30. játéknapján. A Washington végül hosszabbításban győzte le az eddigi listavezető és legutóbbi hat meccsét megnyerő Philadelphiát. A mérkőzés legjobbja a hosszabbítás 29. másodpercében győztes gólt szerző Capitals-védő, Mike Green lett. A Capitals kapujában végig Braden Holtby állt, aki a pénteki Boston Bruin elleni mérkőzés harmadik harmadában váltotta Michal Neuvirthet. A mindössze 21 éves hálóőr remekül (92%-os hatékonysággal) védett a találkozó folyamán, 25-ből 23 lövést hatástalanított.

„A legfontosabb, hogy a kapus esélyt adjon védéseivel csapatának a győzelemre, és akkor nagy valószínűséggel meg is nyeri a meccset. Örülök, hogy ez sikerült, mert önbizalmat meríthetek belőle” – nyilatkozta Holtby.

A fiatal kapust a győztes gólt szerző Green is dicsérte.

„Holtby hihetetlen volt. Neuvirth előtt is jó volt játszani védőként, mert megbízom benne. Egy fiatalabb kapusra nehezebb így rábízni magad, de a fiatal Holtbyban is lehet bízni, ő kellett ahhoz, hogy nyerjünk” – mondta Mike Green.

A St. Louis folytatta remek győzelmi sorozatát, immár hét mérkőzést nyert meg zsinórban, ezúttal a New York Rangers otthonából hozta el a két pontot, és ezzel nyugaton került a tabella élére.

Az Edmonton Oliers a címvédő Chicago Blackhawks otthonában győzött, Sam Gagner 1+1-gyel zárt, Nyikolaj Habibulin 96%-os hatékonysággal védte az Edmonton kapuját.

Az Anaheim Ducks hazai pályán 5–4-re nyert a Nashville Predators ellen, a győztes gólt két másodperccel a harmadik harmad vége előtt Paul Mara szerezte, Saku Koivu pedig két góllal és két gólpasszal zárt.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 30. JÁTÉKNAP
Washington Capitals–Philadelphia Flyers 3–2 – h. u.
Chicago Blackhawks–Edmonton Oilers 1–2
New York Rangers–St. Louis Blues 0–2
Anaheim Ducks–Nashville Predators 5–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik