A Spurs ellen oktatott a Houston, rangadót nyert a Nuggets és a Lakers

Vágólapra másolva!
2018.12.01. 09:43
null
Harmincegy ponttal nyert San Antonióban a magára találó Rockets (Fotó: Twitter)
Idei talán legjobb teljesítményét nyújtotta a Rockets San Antonióban, James Hardenék látványos játékkal arattak kiütéses győzelmet az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali játéknapján. Szintén könnyedén nyert a Sixers, a Thunder, a Pistons és a Celtics, a Lakers a Dallas ellen, a Nuggets pedig Portlandben nyert nagyon fontos rangadót, míg a Grizzlies két hosszabbítás után gyűrte le a Brooklynt.

 

Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 128–95

Nem adott esélyt a Boston. Könnyedén és látványosan kosárlabdázott a hazai alakulat, a Pelicans elleni 124 pont után most 128-cal szezoncsúcsot szórt Brad Stevens gárdája és úgy fest, hogy rátalált valamire támadásban – pedig Jaylen Brown és Al Horford sem játszott, helyettük Marcus Smart és Marcus Morris került be a kezdőbe. Végleg a harmadik negyedben döntötte el a győzelem sorsát a Celtics, akkor 6/8 triplát bombáztak be és 39-20-ra nyerték azt a játékrészt, itt már a harminc pontot verdeste a különbség – összességében 17/31 triplát süllyesztettek el, de közben 54–32-re nyertek a festékből is, mindenhol dominálni tudtak. Egyénileg Kyrie Irving (29 pont, 11/15 mezőnyből, 5/7 tripla, 27 perc) játékát érdemes leginkább kiemelni, de heten is elérték a tízpontos határt, most mindenki hozzátette, amit kellett, úgyhogy sorozatban második sima győzelmüket aratták, így utazhatnak Minnesotába.

Burks debütált. Első Cavs-meccsét játszotta a Korver-cserében Clevelandbe érkező Alec Burks és az ő számaira nem igazán lehet panasz – 15 pontot szórt a padról beszállva, kiharcolt 8 büntetőt, leszedett 6 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt és ellopott 2 labdát, új csapata egyik legjobbja volt. Ez mondjuk nem volt nagy fegyvertény, mert nem igazán akadt kiemelkedő egyéni teljesítmény a vendégeknél, minden téren messze elmaradtak a Bostontól és teljesen esélytelenül szenvedtek vereséget, így 3–11-gyel zárták novembert.

A Celtics legjobb dobói: Irving 29/15, Morris 15/6, Hayward 14/3
A Cavaliers legjobb dobói: Clarkson 16/9, Burks 15, Sexton 15

Charlotte Hornets–Utah Jazz 111–119

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Dobófesztivál. A Charlotte annyira arra figyelt, hogy kontrollálni tudja a festéket, hogy sokszor teljesen feladta a perimétert, a Utah pedig valósággal szétlőtte ellenfelét a triplavonalon túlról – ez volt a mérkőzés kulcsa, hiszen 18 hármast vágott be Quin Snyder alakulata és a fontos pillanatokban mindig betalált kintről. Ebben nagy szerepe volt a kispadról szenzációsan beszálló Jae Crowdernek (24 pont, 7 gólpassz, 6/10 tripla), illetve a Jazzben debütáló Kyle Korvernek, aki első meccsén rögtön 14 pontot és 4/6 triplát tett be a közösbe, a záró etapban is volt nagyon fontos dobása, azonnal megmutatta, hogy mennyire értékes. A helyzeteket elsősorban Donovan Mitchell (30 pont, 6 gólpassz) kreálta, ő volt a csapat vezére, a palánk alatt pedig Rudy Gobert (20 pont, 17 lepattanó, 4 blokk) gondoskodott arról, hogy végig nagyon figyeljenek arra a területre a hazaiak – a remek első negyed után volt egy kis hullámvölgyük Rubióéknak, de a negyedik játékrészben már kézben tartották a dolgokat, úgyhogy fontos idegenbeli győzelemmel gazdagodhattak.

Bajban volt a Hornets. Egyébként is nagyon a festékre figyelt védekezésben a Charlotte, de még inkább így volt ez a második negyed után, amikor Cody Zeller bordasérüléssel kivált – innentől elég sokat small-balloztak, Gobert-t pedig sokszor csak duplázásokkal, csapdákkal tudták megállítani. Ezekből viszont a Jazz szépen kipasszolgatta és megjáratta a labdákat, aztán bedobálta a hármasokat, a dobópárbajban pedig most nem tudták felvenni a harcot a hazaiak, Kemba Walker nem játszott extrát és bár a Lamb, Parker páros mindent megtett, ez most kevésnek bizonyult.

A Hornets legjobb dobói: Lamb 24/6, Walker 21/3, Parker 20
A Jazz legjobb dobói: Mitchell 30/6, Crowder 24/18, Gobert 20

Detroit Pistons–Chicago Bulls 107–88

Carter Jr. egyedül maradt. Kizárólag az újonc magasember játszott jól a vendégeknél, ő beszórt 28 pontot 11/18-as mezőnymutatóval, leszedett 7 lepattanót és kiosztott 3 blokkot is, elöl-hátul egymaga nyújtott elfogadható teljesítményt – főleg támadásban volt botrányosan gyenge körülötte a csapat, rajta kívül csak Jabari Parker érte el a tíz pontot (szörnyű hatékonysággal), csapatszinten pedig 14.3 százalékkal sikerült beszenvedniük három darab triplát. Így természetesen nem lehetett esélyük a győzelemre, az első negyed után komoly hátrányban voltak és nem tudták megszorítani a Detroitot, most pedig back-to-backre utaznak Houstonba.

A back-to-back első fele megvan. A Bulls után másnap a Golden State-et fogadja a Detroit és természetesen ez volt a kötelező része ennek a back-to-backnek, amit különösebb probléma nélkül be is húzott a hazai alakulat. Az első félidőben Reggie Jackson villogott (20 pont, 6/8 tripla), összességében pedig ismét a két magasember, Blake Griffin (20 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz) és Andre Drummond (19 pont, 20 lepattanó, 2 labdaszerzés, 4 blokk) játékára építhettek – Carter Jr. ellen kicsit küzdeniük kellett, de a többieket levették a pályáról, így a 34–21-re behúzott nyitó játékrész után nem forgott veszélyben a győzelmük. A negyedik negyedben már pihenőt is kaptak a kezdők, hogy valamivel frissebbek legyenek a GSW ellen, bár Dwane Casey szerint amikor egy ilyen csapatot fogadnak otthon, akkor az energiával nem szokott probléma lenni.

A Pistons legjobb dobói: Jackson 20/18, Griffin 20/6, Drummond 19
A Bulls legjobb dobói: Carter Jr. 28, Parker 12

Philadelphia 76ers–Washington Wizards 123–98

Pihenős, láblógatós. Még csak nem is dobott jól a Sixers, de ezúttal erre sem volt szüksége a hazai alakulatnak, ugyanis az első félidőben így is annyira szétszedte ellenfelét Brett Brown együttese, hogy húsz pont feletti előnyt épített ki, innentől pedig a tréner szépen ki is ültette a kezdőit – 22–25 percet játszott az első sor, sőt, JJ Redick mindössze 19-et töltött parketten. Ez az egyéni statisztikáknak nem tett jót (bár Embiid 16 ponttal, 15 lepattanóval és 3 blokkal zárt így is...), de az egészségnek és a frissességnek biztosan, az első félidőben pedig volt annyi látványos, oda nem nézős, hát mögötti, láb közötti passzuk és megoldásuk, hogy a közönség sem moroghatott nagyon amiatt, hogy a cseréket kell nézni a meccs végén. A nagyszünet után már 35 pont is volt a különbség, egyáltalán nem voltak egy súlycsoportban a felek, így a Philly sorozatban második kiütéses győzelmét húzta be és jelenleg ligaszinten az 5. helyen áll.

Gyenge volt a Wizards. Sem Dwight Howard, sem Otto Porter Jr. nem léphetett pályára a vendégeknél, John Wall betlizett (11 pont, 6/15 mezőnyből), Markieff Morris 1/10 dobását tudta a gyűrűbe küldeni, megint agyonverték őket lepattanózásban és minden másban is – Scott Brooks szerint a Sixers gyorsabb, lendületesebb, pontosabb volt és minden területen lejátszotta őket. A második félidőben már ő sem erőltette a kezdőket és pihenőt adott nekik, hiszen back-to-back fogadják a Brooklynt, ahol most már javítaniuk kellene, mert az egymás után érkező két kiütéses vereség azt mutatja, hogy ismét szétestek.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 16/3, McConnell 15/3, Redick 14/3
A Wizards legjobb dobói: Beal 19/6, Rivers 15/9, Bryant 12

Brooklyn Nets–Memphis Grizzlies 125–131 – két hosszabbítás után

Conley és Jackson döntött. Marc Gasol nem százszázalékos állapotban vállalta a játékot a vendégeknél, így ő most nem dominált (bár hasznosan és jól játszott), volt azonban két olyan csapattársa, akik a Grizzlies élére álltak és extra teljesítménnyel szállították a győzelmet. A memphisi védekezés ezúttal sem igazán állt össze, nem is voltak jobbak a Brooklynnál és a rendes játékidő végén kis híján ki is kaptak, hiszen az utolsó percben hét ponttal égtek, de ekkor jött az újonc Jaren Jackson Jr.: előbb bevert egy clutch triplát faulttal együtt, hozzátette a büntetőt is, majd a Nets eladott labdája után még egy nagyon távoli hármast is elsüllyesztett, ezzel hosszabbításra mentett – igaz, ehhez Mike Conley blokkja is kellett a Brooklyn utolsó játékánál. Az első ráadás végén is a Netsnek állt a zászló, de ott Conleyé volt az utolsó szó, majd a második túlórában az irányító már nem bízta a véletlenre a dolgot: csapata 14 pontjából 13-at ő szerzett ebben az időszakban és ezzel győzelemre vezette övéit. Conley végül 37 ponttal és 10 gólpasszal zárt, de az újonc Jackson 36 pontos, 8 lepattanós meccse is szenzációs, főleg hogy ilyen fiatalon eddig csak LeBron James és Kevin Durant jutott el 30 pontig – a Grizzlies három vereség után óriási küzdelemben tudott javítani, következőleg majd Philadelphiába utazik.

Ezt hogyan vesztette el a Nets? A rendes játékidő végén már kézben volt ez a meccs a hazaiaknak 51 másodperccel az órán, hétpontos előnnyel, de Jackson mindkét triplája óriási volt, közte pedig amatőr hibát vétve eladták a labdát egy bedobásnál, hogy aztán az utolsó támadásukat se tudják befejezni, hiszen Conley-tól kaptak egy blokkot. Az első hosszabbításban is ők voltak jobbak, de ott is a kulcsszituációkban sorra követték el a hibákat, a végén megint eladták a labdát, úgyhogy törvényszerű volt, hogy a második ráadásban vereséget szenvedjenek – pedig D'Angelo Russell egymaga nyolc pontot szórt ebben az időszakban, de Conley ekkor már túldobta. A 16 bedobott hármas és a 30 kiharcolt büntető is szép, voltak nagyszerű egyéni teljesítményeik, de egyetlen clutch játék hiányzott ahhoz, hogy tényleg meg is nyerjék azt a meccset, amelynek nagy részében jobbak voltak ellenfelüknél – így viszont zsinórban ötödször is kikaptak és egyre mélyebbre kerülnek.

A Nets legjobb dobói: Russell 26/15, Carroll 21/12, Napier 18/6
A Grizzlies legjobb dobói: Conley 37/6, Jackson Jr. 36/9, Gasol 15/6

Miami Heat–New Orleans Pelicans 106–101

Kiütésnek indult. 12 éve nem látott első negyedet produkált a Miami, a jó védekezés mellett támadásban szinte minden beesett a floridaiaknak, akik nem sokkal a kezdés előtt úgy döntöttek, hogy a vörös mezüket veszik fel inkább, mert a Vice szerelésben csak a vereségeiket gyűjtögették eddig – kereken 20 ponttal vezettek egyetlen játékrészt követően, ez 2007 óta nem fordult velük elő hazai pályán. A második játékrészben is ez folytatódott, hamarosan 31 egységre hízott a különbség, a Pelicans csak a téglákat dobálta kintről, gyakorlatilag mindent rosszul csinált, míg a Heatnél Josh Richardson és a kispadról érkező Dwyane Wade is alkotott. Aztán 59–28-nál, nem egészen három perccel a nagyszünet előtt történt valami...

A végét szorossá tette a New Orleans. Alig másfél perc alatt egy 12–0-t rohantak a vendégek, amivel még a szünet előtt változtattak kicsit a hangulaton, majd a második félidőt Anthony Davis egyszemélyes 11–0-s etappal kezdte, itt már látótávolságon belülre került a gárda. Innentől egészen a meccs végéig rohamozott az együttes, Davis végül szenzációs számokkal zárt (41 pont, 15/23 mezőnyből, 9 lepattanó, 4 blokk), de hiába, utol végül nem tudták érni ellenfelüket – a hajrában már csak három pont volt közte, de a Heat éppen eleget tudott tenni ahhoz, hogy a végső dudaszóig megőrizze a vezetést. Az utolsó percben ehhez Richardson clutch kettesére és a Pelicans két elrontott dobására volt szükség, de a nehéz időszakát élő hazai alakulat végül kiharcolta a győzelmet, Alvin Gentry, a vendégek vezetőedzője pedig azt mondta, hogy közel tökéletesen játszottak a második félidőben, de akkora előnyt adtak, hogy már ez sem volt nekik elég, így el kell fogadniuk a vereséget.

A Heat legjobb dobói: Richardson 20/9, Wade 18/6, Olynyk 13/9
A Pelicans legjobb dobói: Davis 41/6, Holiday 21, Mirotic 15/9

Oklahoma City Thunder–Atlanta Hawks 124–109

Ezt most kintről nyerte meg a Thunder. Nem a megszokott módon alakult a meccs az OKC részéről, hiszen ezúttal egyáltalán nem a kemény, fizikális védekezéssel és a festék uralásával hozta a győzelmet, sokkal inkább az extra kinti dobóteljesítménnyel – a hatékonyságot tekintve a liga legrosszabbul triplázó csapata 18 hármast küldött a helyére 44 százalékkal. Az előnyt is így építette fel a gárda, a második negyedben 7/13 távolit süllyesztett el és ennek köszönhetően húsz ponttal vezetett a nagyszünetben, a fordulás után pedig már csak ezt kellett beosztania – igaz, a Hawks azért próbált rohamozni, de ezen az estén mindenre válaszolni tudtak a hazaiak egy-két jó kinti dobással. Russell Westbrook végül egy lepattanóval csúszott le a tripla dupláról (23 pont, 9 lepattanó, 10 gólpassz), Alex Abrines 7/11 hármassal zárt, Paul George is eljutott 20 pontig és összesen hatan lépték át a tízes határt, úgyhogy a szokásoshoz képest könnyedebb, látványosabb játékkal hozta a kötelezőt Billy Donovan együttese, ezzel ott van a nyugati dobogón.

Young visszatérése nem sikerült tökéletesre. Trae Young, az Atlanta újonc irányítója ebben az államban nőtt fel, ide járt egyetemre és rengeteg OKC-meccsen volt ott nézőként, jól ismeri a csarnokot, a hangulatot, a szurkolókat, akik a bemutatásnál hangos ovációval köszöntötték. A fiatal aztán a pályán is inkább a publikumnak okozott örömet, mert 4/15-öt dobott mezőnyből és mindössze kilenc pontig jutott, nem igazán tudott bizonyítani Oklahoma Cityben és a Hawks összességében nem is nagyon tudott hozzászólni ehhez a találkozóhoz – a lazább Thunder-védekezés réseit igyekeztek kihasználni Collinsék, de ez most csak arra volt elég, hogy helytálljanak és tisztességes vereséget szenvedjenek. A bravúr így elmaradt, most jön nekik némi pihenő, aztán fogadják a Warriorst.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 23/6, Abrines 21/21, George 20/9
A Hawks legjobb dobói: Collins 19, Len 19/9, Prince 15/6

San Antonio Spurs–Houston Rockets 105–136

Hello Houston, hol voltál eddig? Talán idén először játszott úgy a Rockets, ahogy a tavalyi szezont végigcsinálta, könnyedén, gyorsan, látványosan és eredményesen – eddig a győzelmeiknél is nagyrészt a védekezésükkel, vagy James Harden extrájával voltak sikeresek, de a csapatjáték talán most működött eddig legjobban. Harden (23 pont, 7 lepattanó, 10 gólpassz), Capela (27 pont, 12 lepattanó, 4 blokk), Gordon (26 pont, 7/11 tripla) és a visszatérő Paul (14 pont, 10 gólpassz) is azt csinálta, amihez legjobban ért, csapatszinten 22 tripláig jutottak, 32 gólpasszukra összesen 5 (!) eladott labda jutott és most megvolt a ritmus, a lendület, a sebesség – eddig a liga egyik leglassabban játszó csapata voltak idén, most viszont újra a tavalyi fordulatszámukon pörögtek. Ez pedig elég is volt ahhoz, hogy átgázoljanak a San Antonión, már az első negyedet 16 ponttal nyerték meg, a nagyszünetben 20 egység felett járt az előnyük, a záró etapot pedig közel 40 pontos különbséggel kezdhették meg, úgyhogy a kezdők kaphattak némi pihenőt is – talán ez volt az a mérkőzés, ami elindítja felfelé Mike D'Antoni alakulatát.

Mélyponton a Spurs. A hazaiaknak minimális esélyük sem volt arra, hogy megszorítsák négy vereségből érkező ellenfelüket, sem elöl, sem hátul nem ütötték meg a szintet, így két nappal a 39 pontos minnesotai vereség után most 31-gyel kaptak ki és csak azért ennyivel, mert a végén kozmetikázni tudtak a Rockets cseresora ellen – ez viszont így is történetük második legsúlyosabb hazai veresége lett. Gregg Popovich csapata ebben a szezonban már negyedszer engedett legalább 135 pontot aktuális ellenfelének, pedig az ezt megelőző 22 évben ez összesen kétszer (!) fordult elő, ráadásul két meccsel van már az 50 százalékos mérleg alatt, amire utoljára 2009 novemberében, 4–6-nál volt példa – minden szempontból iszonyatosan mélyen vannak most Aldridge-ék és nem nagyon látni a kiutat.

A Spurs legjobb dobói: Aldridge 20, DeRozan 18, White 11/3
A Rockets legjobb dobói: Capela 27, Gordon 26/21, Harden 23/9

Phoenix Suns–Orlando Magic 85–99

Szegény embert az ág is. Nem elég, hogy a Suns a ligautolsó, ezúttal a csapat két alapembere, Devin Booker és TJ Warren is hiányzott sérülés miatt. Az első negyedben ez még nem okozott gondot, a másodikban viszont átvette a játék irányítását az Orlando, a negyedik negyedre pedig teljesen összedőlt a hazai rotáció. A hiányzók helyén kezdő Okobo, Jackson duó 9/32-vel célzott mezőnyből, mellettük Mikal Bridges is mindössze két egységig jutott, így hiába Ayton és Ariza elfogadható játéka, a Crawford vezette kispad időnként jó teljesítménye, összességében nem sok esélyük volt – zsinórban negyedszer kaptak ki.

Kényelmes győzelem. Aaron Gordon jól tért vissza hátsérüléséből (18 pont, 8/12 mezőnyből), Vucsevicset nem nagyon tudta lelassítani Ayton (sem), 25 pontos-15 pattanós dupla-duplát gyártott, DJ Augustin és a padról beszálló, a negyedik negyed elején a döntő kosarakat beszóró Rossban is volt bőven pont, folyamatosan kosarakat tudtak szerezni, így különösebb izgulni valójuk nem akadt. Simán elbírták Fournier gyenge meccsét, hatmeccses túrájukon úgy is 2-3-mal állnak, hogy Aaron Gordon sérüléssel bajlódik – zárásként Miamiban léphetnek vissza az 50 százalékra.

A Suns legjobb dobói: Ayton 19, Crawford 18/9, Ariza 10/3, Jackson 10
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 25/6, Ross 21/6, Gordon 18/3

Los Angeles Lakers–Dallas Mavericks 114–103

Doncic gyenge dobásai ma nem fértek bele. Jobban kezdte a meccset a remek formában lévő Dallas, de Luka Doncic dobásai sem ekkor, sem később nem igazán ültek, és bár a játék többi szegmensében igyekezett hozzátenni (6 pont 2/13 mezőnyből, 6 pattanó, 5 gólpassz, 3 szerzett labda, 2 blokk), a helyére nem nagyon lépett fel senki. Ráadásul a másik playmaker, Dennis Smith Jr. is gyengélkedett, a harmadik negyedben pedig komoly gondba is került a Mavs. Itt még egyszer megrázta magát JJ Barea, aki több kosárral, illetve gólpasszal jelentkezett, Dwight Powell is szállította a pontokat, de a negyedik negyed közepére elfogytak a nyulak a Dallas cilinderéből, a vége pedig sima vereség lett.

Kentavious Caldwell-Pope volt a mérleg nyelve. LeBron James átlagos volt ma (28 pont, 5 pattanó, 4 gólpassz), Kyle Kuzma csak a végére találta meg a dobásait, ráadásul a kezdőből McGee és Ball is faultgondokkal küzdött, ennek is köszönhető, hogy a Lakers az első félidőben nem tudott igazán felpörögni. A nagyszünetben aztán összekapták a védekezésüket, nagy nehezen sikerült magukhoz ragadniuk az előnyt, Ingram mellé Kuzma is feljavult, a kispadról pedig extrán hatékony volt Tyson Chandler (6/6 mezőnyből, 12 lepattanó). Caldwell-Pope a negyedik negyedben lépett elő, a meccset eldöntő futás főszereplőjévé vált: 90–86 után egy 15–3-mal került nyerő helyzetbe a Los Angeles, ebből a hátvéd 9 ponttal vette ki a részét. A hazaiak így végleg megállították a zuhanásukat, zsinórban másodszor győztek és vasárnap a Suns ellen tovább nyújthatják sorozatukat.

A Lakers legjobb dobói: James 28/6, Ingram 19, Kuzma 15/9
A Mavericks legjobb dobói: Barnes 29/12, Powell 17, Smith 13/3

Portland Trail Blazers–Denver Nuggets 112–113

A borzasztó triplázás okozta a Portland vesztét. Az első félidőben agyonverték a Blazerst, 68 pontot szórt be a Denver, fordulás után aztán beindult a hazai csapat, jó védekezésekkel sikerült visszajönniük egylabdás végjátékra. Damian Lillard nem dobott jól (6/16 mezőnyből, 8 gólpassz), de összességében nem mozgatta rosszul a csapatot, a pontokat pedig szállította CJ McCollum (33 pont, 14/21 mezőnyből), Aminu (20 pont, 7/9 mezőnyből) és Nurkic (17 pont, 11 pattanó), és még a padról beszálló Leonard is eljutott 11-ig. A végjátékban azonban kijött az egész mérkőzésen látható gondjuk: távolról Lillardon és Aminun kívül gyakorlatilag mindenkinek bedeszkázták a gyűrűt, pedig több esélyük is volt a győzelemre. Az utolsó játéknál nagyon figyeltek arra a denveriek, hogy ne Lillard dobjon, ő szépen meg is passzolta az üresen álló McCollumot, aki azonban a negyedik triplakísérletét sem tudta bedobni – a vége így bosszantó vereség, amivel visszaestek a nyugati 6-7. helyre.

Gary Harris nagyon kellett. Két meccset hagyott ki a kezdőhátvéd, a visszatérése pedig parádésra sikeredett: 27 pontot, közte a végjátékban egy borzasztó fontos triplát tett a közösbe. Kellett is tőle a jó teljesítmény, mert Jamal Murray finoman fogalmazva sem állt a helyzet magaslatán: rettenetesen dobott, 6 másodperccel a vége előtt pedig nem tudott megfogni egy bedobást, kilépett a pályáról, így teremtve meg egy utolsó utáni esélyt a Portlandnek. Jokics átlagos meccsét Paul Millsap kompenzálta, egyrészt bevert 22 pontot és leszedett 10 lepattanót, másrészt három perccel a vége előtt helyretette a csapattársakat, ami Malone mester szerint igencsak kellett a mai sikerhez. A Denver ugyanis 17 pontos előnyben is volt, innen sikerült felengedni az ellenfelet, miután a kispadról egyedül Monte Morris szólt hozzá érdemben, így a kezdőötösnek masszív perceket kellett a pályán töltenie. A végén aztán szerencséje volt a Nuggetsnak az utolsó dobásnál, „hatpontos” meccset sikerült behúzniuk idegenben, és tapadnak a nyugati listavezető Clippersre – a mestervizsga most jön, Torontóba látogatnak.

A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 33, Aminu 20/6, Nurkic 17
A Nuggets legjobb dobói: Harris 27/12, Millsap 22/6, Morris 16/6

NBA, ALAPSZAKASZ
Boston Celtics
–Cleveland Cavaliers 128–95
Charlotte Hornets–Utah Jazz 111–119
Detroit Pistons–Chicago Bulls 107–88
Philadelphia 76ers–Washington Wizards 123–98
Brooklyn Nets–Memphis Grizzlies 125–131 – hosszabbítás után
Miami Heat–New Orleans Pelicans 106–101
Oklahoma City Thunder–Atlanta Hawks 124–109
San Antonio Spurs–Houston Rockets 105–136
Phoenix Suns–Orlando Magic 85–99
Los Angeles Lakers–Dallas Mavericks 114–103
Portland Trail Blazers–Denver Nuggets 112–113

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik