A Sedin-ikrek vezették győzelemre a Vancouvert

Vágólapra másolva!
2011.02.05. 11:38
null
Ünnepelnek a Sedin-ikrek – Daniel (balra) és Henrik (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság 110. játéknapján a Detroit Red Wings hazai pályán meglepően sima vereséget szenvedett a Columbustól. A ligaelső Vancouver hétgólos meccsen, 4–3-ra nyert a bajnok Chicago ellen. A Pittsburgh 3–2-re verte meg a Buffalót. A Penguinsben ötmeccses kihagyás után újra pályára lépett az orosz Jevgenyij Malkin, aki ismét megsérült.

Jevgenyij Malkinnak nincs szerencséje mostanában. A Pittsburgh orosz klasszisa a Buffalo elleni meccsen tért vissza azt követően, hogy öt mérkőzést is ki kellett hagynia egy vírusfertőzés, illetve egy térdsérülés miatt, de a második harmadban egy ütközésnél ismét megsérült, ami miatt le kellett cserélni.

Ráadásul nemcsak őt volt kénytelen nélkülözni a Penguins, hanem az agyrázkódás miatt egy hónapja hiányzó kapitányt, Sidney Crosbyt és a sérült újoncot, Mark Letestut is.

A Pittsburgh azonban nem érezte meg a hiányzókat, a 2–0-ra elveszített első harmad után a második játékrészben három gólt szerzett a csapat, amivel 3–2-re megnyerte a mérkőzést.

A ligaelső Vancouvert a Sedin-ikrek vezették győzelemre a bajnok Chicago ellen. A második harmad közepén 3–2-es vendégvezetésnél Henrik Sedin talált be, majd gólpasszt adott testvérének (aki az egyenlítésnél szintén szerepet vállalt az előkészítésben), Danielnek, akinek a találatával 4–3-ra győzött a kanadai gárda. A Canucksnak sorozatban ez volt az ötödik sikere.

A Nyugati főcsoportban a Vancouver mögött második helyen álló Detroit meglepetésre hazai pályán kapott ki 3–0-ra a 14. Columbustól. Ezen a meccsen még nem játszhatott a Red Wings két, régóta sérült sztárja, Pavel Dacjuk és Tomas Holmström, ám a következő meccsen, a Nashville ellen elképzelhető, hogy mindketten pályára léphetnek.

A Washington 5–2-re nyert a Tampa ellen, Alekszandr Ovecskin egy góllal és három assziszttal, Nicklas Bäcsktröm pedig két góllal és két gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

NHL
ALAPSZAKASZ, 110. JÁTÉKNAP
New Jersey Devils–Florida Panthers 3–4 – hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins–Buffalo Sabres 3–2
Detroit Red Wings–Columbus Blue Jackets 0–3
Tampa Bay Lightning–Washington Capitals 2–5
St. Louis Blues–Edmonton Oilers 5–3
Vancouver Canucks–Chicago Blackhawks 4–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik