A San Jose Sharks újabb pofont kapott

Vágólapra másolva!
2010.03.22. 09:50
null
Gólokban sem volt hiány, de záporoztak a pofonok is: Zack Stortini (Edmonton Oilers, jobbra)<br />és Douglas Murray (San Jose Sharks) osztja egymást (Fotó: Reuters)
Címkék
Az &eacute;szak-amerikai j&eacute;gkorongbajnoks&aacute;g (NHL) alapszakasz&aacute;nak 149. j&aacute;t&eacute;knapj&aacute;n a Phoenix Coyotes sz&eacute;tl&ouml;v&eacute;sben győz&ouml;tt a Dallas Stars vend&eacute;gek&eacute;nt. Hazai p&aacute;ly&aacute;n lőtt &ouml;t g&oacute;llal nyert az Edmonton Oilers, az Anaheim Ducks &eacute;s a Florida Panthers, idegenben pedig a Buffalo Sabres.

Bunyó vezette fel a Boston–Rangers összecsapást, Brandon Prust és Steve Begin akaszkodott össze egymással öt-öt percért. A kedélyek ezt követően sem csillapodtak, egymás után jöttek a kiállítások, gól azonban nem született. A folytatásban aztán már volt hoki és gól is: a bostoni két találatra a Rangers 24 kapuralövésből egy góllal felelt.

A Calgary vezető találatára hárommal válaszolt a Minnesota, így hiába volt aktívabb és támadóbb a Flames, vereséget szenvedett. A Buffalo négy góllal kezdett a Carolina ellen, ekkora hátránnyal nem is tudtak mit kezdeni a házigazdák.

Négy gól és két verekedés színesítette a Florida Panthers–Tampa Bay Lightning összecsapást, a házigazdák 0–1 után 4:16 perc alatt hármat vágtak. A vendégek kapujában Mike Smith nem remekelt: negyven lövésből szedett be ötöt.

Az 57. percben egyenlített, a rákövetkezőben pedig a győztes találatot is megszerezte az ellenfelénél jóval aktívabb Nashville Predators a St. Louis Blues vendégeként. A győztes együttesben Dustin Boyd duplázott.

Hiába záporoztak a lövések az Atlanta Thrashers kapujába, a cseh légiós, Ondrej Pavelec lehúzta a rolót: a Philadelphia Flyers 45 lövéséből csak egyet nem tudott védeni.

Kétgólos hátrányból még felállt a Dallas a Phoenix ellen, de a szétlövésben a Coyotes volt a jobb: a büntetőpárbajt négy páros után 2–1-re a vendégek nyerték meg.

Nem sok esélyt adott a 25 lövésből öt gólt (!) szerző, „lesajnált", ligautolsó Edmonton a hatodik egymást követő vereségét elszenvedő San Josénak, utóbbi kapujában álló Jevgenyij Nabokovnak volt már jobb meccse, és alighanem lesz is még. A mérkőzés hajrájában két pár is öt percért osztotta egymást.

Két harmad után az Anaheim már 4–0-ra vezetett a Colorado ellen, a finn Teemu Selänne NHL-pályafutásának mérföldkövéhez érkezett: a liga történetének 18. játékosaként elérte a 600 gólos határt. Ezzel a harmadik európai lett, akinek sikerült ez a bravúr, korábban az ugyancsak finn Jarri Kurri (601) és a cseh Jaromír Jágr volt erre képes, előbbi 601-gyel zárt, utóbbi 646-tal köszönt el az NHL-től. A mérkőzésre visszatérve, valami lehetett a levegőben: itt is négyen vezették le fölös energiáikat verekedéssel.

NHL 
ALAPSZAKASZ, 149. JÁTÉKNAP
Boston Bruins–New York Rangers 2–1
Minnesota Wild–Calgary Flames 4–3
Carolina Hurricanes–Buffalo Sabres 3–5
Florida Panthers–Tampa Bay Lightning 5–2
St. Louis Blues–Nashville Predators 2–3
Philadelphia Flyers–Atlanta Thrashers 1–3
Dallas Stars–Phoenix Coyotes 2–3 – szétlövéssel
Edmonton Oilers–San Jose Sharks 5–1
Anaheim Ducks–Colorado Avalanche 5–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik