A San Jose és a Montreal is jelentős hátrányban

Vágólapra másolva!
2010.05.19. 09:21
null
A Chicago a rájátszásban másodszor ünnepelhetett győzelmet a San Jose ellen (Fotó: Action Images)
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszása során a keleti döntőben a Philadelphia Flyers hazai pályán győzte le másodszor is a Montreal Canadienst, míg a nyugati fináléban a Chicago Blackhawks ismét idegenben nyert a San Jose Sharks ellen.

A Montreal ebben a rájátszásban már többször bebizonyította a Washington és a Pittsburgh elleni párharcok alkalmával, hogy nem lehet leírni, ám most mégis úgy tűnik, hogy kipukkadt a kanadai lufi, elfogyott a Canadiens ereje.

Jacques Martin együttese a Philadelphia elleni keleti főcsoportdöntő második találkozóját is elveszítette, ezúttal 3–0-ra, és a két találkozón összesen kilenc gólt kapott, miközben egyet se lőtt, így már 2–0-s hátrányban van az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

Pedig helyzetei szép számmal voltak az idegenben pályára lépő kanadaiaknak, a vendégek összesen 30-szor lőttek kapura (szemben a hazaiak 20 próbálkozásával), de egyszer sem tudtak túljárni a meccs hősévé előlépő Michael Leighton kapus eszén. A Flyers mindegyik harmadban egy gólt ütött, s végül simán győzött.

A másik ágon, a nyugati fináléban a Chicago is 2–0-ra vezet, azzal a különbséggel, hogy mindkétszer idegenben verte meg a San Josét.

A második összecsapáson nagyon meggyőzően kezdtek a látogatók, ugyanis a második harmad kilencedik percében már 3–0-ra vezettek,  a végén pedig 4–2-re diadalmaskodtak. A Blachawks legjobbja a gólt és gólpasszt is jegyző Jonathan Toews volt, míg a másik oldalon a kétgólos Patrick Marleu játékát lehet kiemelni.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ  
Philadelphia Flyers (7.)–Montreal Canadiens (8.) 3–0
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Philadelphia javára 
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ  
San Jose Sharks (1.)–Chicago Blackhawks (2.) 2–4
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Chicagónak

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik