A Raiders megvált JaMarcus Russelltől

Vágólapra másolva!
2010.05.07. 15:23
null
A 2007-es 1/1-es kiválasztott, JaMarcus Russell (jobbra) új csapatot kereshet magának (Fotó: Action Images)
Címkék
Javában tart a holt szezon a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL), azonban így is számos érdekesség történt az elmúlt napokban: az Oakland Raiders kirúgta a 2007-es játékosbörze (draft) első számú választottját, JaMarcus Russellt; a Cincinnati Bengalsnél kapott új esélyt „Pacman” Jones; letartóztatták a „Minden héten háború” sztárját, Lawrence Taylort, illetve új szerződést kapott a saját posztján a legjobbak közé tartozó Jahri Evans és Patrick Willis.

Russellt nagy reményekkel választotta annak idején a Raiders, személyében a franchise sikerességét hosszú éveken át biztosítani tudó irányítót látta Al Davis, ám hároméves NFL-pályafutása alatt ezt a reményt nem tudta beteljesíteni, miközben nem kevés pénzt tehetett zsebre – eddig 36 millió dollárt keresett, és a Fosztogatóknak további hárommilliót kell még kifizetniük neki, igaz, így legalább felszabadítottak 6.45 milliót a 2010-es fizetési sapkából.

Ha Russell produkcióját és a bérét jobban megvizsgáljuk, láthatjuk, hogy ezért a hatalmas összegért cserébe hét győzelmet ért el a Raidersszel (5.7 milliót keresett egy sikerrel), és három év alatt mindössze 18 touchdownpasszt adott (2.2 milliót ért számára mindegyik).

Ligaközeli információ szerint két, korábbi első körös játékos, a Dallas Cowboys által a 2006-ös börze 18. helyén kiválasztott linebacker, Bobby Carpenter és a St. Louis Rams egy évvel korábban – összesítésben a 19. helyen – megszerzett támadófalembere, Alex Barron helyet cserélhet egymással.

Maradva a dallasi vonulatnál, a legutóbb a Cowboysban szereplő, a balhéi miatt számos alkalommal eltiltott Adam (Pacman) Jones újra esélyt kapott egy NFL-ben szereplő csapattól: a problémás játékosokat korábban is előszeretettel begyűjtő Cincinnati Bengals kétéves szerződést kötött a visszahordóként is bevethető cornerbackkel.

Nem „Pacman” az egyetlen zűrös klasszis, akiről a napokban a hírek szóltak, ugyanis a rendőrség tájékoztatása szerint New York külvárosában letartoztatták az egykori NFL-sztárt, Lawrence Taylort. Egyelőre csak annyit lehet tudni az esetről, hogy a New York Giants legendáját nemi erőszak bűntettével kapcsolatban fogták el a rendőrök.

Taylor a játékos-pályafutása után több filmben és tévésorozatban is szerepelt. A magyar nézők az „Any Given Sunday" című alkotásból ismerhetik leginkább, amelyet a magyar mozikban „Minden héten háború" címmel vetítettek.

Két, a saját posztján a legjobbak közé tartozó játékos is meghosszabbította a szerződését: a bajnok New Orleans Saintsnél guardként szereplő Jahri Evans, illetve a San Francisco 49ers kötelékébe tartozó belső linebacker, Patrick Willis.

Evans hétéves kontraktus alá kanyarította a nevét, amely értelmében a legjobban fizetett belső falemberré vált a ligában – teljesítményétől függően ezen időszak alatt akár 56.7 millió dollárt is kasszírozhat, amelyből 19 milliót mindenképpen megkap –, míg Willis ötéves megállapodást kötött, melynek alapján akár 50 milliót is kereshet (nála 29 millió a garantált pénzösszeg).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik