A ráadásban győzött és jutott tovább a Penguins

Vágólapra másolva!
2010.04.25. 08:18
null
A Penguins a ráadásban nyert, és továbbjutást ünnepelhetett (Fotó: Action Images)
Címkék
A Pittsburgh Penguins a második harmadban még 3–0-s vesztésre állt az Ottawa Senators otthonában, ám egyenlített, majd Pascal Dupuis ráadásban szerzett góljával 4–3-ra győzött, és ezzel bejutott az NHL Keleti főcsoportjának elődöntőjébe. Nyugaton a San Jose Sharks 5–2-re megverte a Colorado Avalanche együttesét, és szintén továbbjutott.

Fantasztikus játékot láthatott az ottawai nézőközönség a Senators és a Penguins meccsén, de a végén csak a vendégek szurkolói ünnepelhettek. A drámaian alakuló csatát a Pittsburgh nyerte meg Pascal Dupuis hosszabbításban szerzett góljával, és ezzel 4–2-re megnyerte az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcot.

Pedig a hazaiak a második harmadban már 3–0-ra vezettek, sőt egy pillanatig úgy tűnt, hogy 4–1-re is vezetnek, ám a játékvezetők nem adták meg a találatot a videó megtekintése után.

Matt Cooke aztán a második gólját szerezve egyenlített, és a ráadás tizedik percében Dupuis eldöntötte a találkozót és a továbbjutást.

A San Jose Sharks – ha nem is ilyen izgalmas körülmények között – is idegenben harcolta ki a továbbjutást nyugaton. Joe Pavelski két gólt szerzett, a vendégek pedig 5–2-re megnyerték a meccset, ezzel összesítésben 4–2-re győztek.

Azért ez a találkozó sem volt unalmas: Pavelski csak a harmadik harmadban szerezte meg a vezetést együttesének, amely az utolsó pillanatokban kétszer is betalált a kapusa nélkül támadó Colorado Avalanche ellen.

A Chicago Blackhawks izgalmas meccsen, a ráadásban verte meg 5–4-re a Nashville Predatorst, és már csak egy győzelemre van a továbbjutástól. Patrick Kane 13.6 másodperccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített, majd Marian Hosse a hosszabbításban eldöntötte a találkozót. Folytatás magyar idő szerint hétfő éjszaka Nashville-ben.

 NHL
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Ottawa Senators (5.)–Pittsburgh Penguins (4.) 3–4 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2, a Penguins javára
   
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Colorado Avalanche (8.)−San Jose Sharks (1.) 2–5
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2, a Sharks javára
Chicago Blackhawks (2.)−Nashville Predators (7.) 5–4 – h. u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, a Blackhawks javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik