A Portland legyőzte a ligaelső Spurst

Vágólapra másolva!
2011.02.02. 09:08
Címkék
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 99. játéknapján a liga legjobb mérlegével álló csapata, a San Antonio Spurs a Portland Trail Blazers otthonában 99–86-os vereséget szenvedett. Nyert viszont a bajnok Los Angeles Lakers és a Boston Celtics is.

LaMarcus Aldridge volt a ligaelső veszte. A portlandi kosaras a San Antonio elleni mérkőzésen szenzációsan játszott, pályafutása második legjobb „terméseként” 40 ponttal, valamint 11 lepattanóval segítette csapatát 99–86-os győzelemhez.

Tony Parker (elöl) mindössze hat pontig jutott,
Tim Duncan 15-ig (Fotó: Action Images)
Tony Parker (elöl) mindössze hat pontig jutott, Tim Duncan 15-ig (Fotó: Action Images)

„Elég tűrhető mérkőzése volt, nemde? Harmincöt-negyven ponton tartottuk. Nem tudom, mert egy idő után már nem számoltuk. Nagyon jól játszott” – tréfálkozott az ellenfél legjobbjával kapcsolatban Gregg Popovich, a Spurs főedzője.

A Trail Blazers Aldridge kiváló teljesítménye mellett elsősorban annak köszönheti sikerét, hogy a mérkőzés végét sokkal jobban bírta esélyesebb riválisánál. Alig nyolc perccel a lefújás előtt még 78–78-at mutatott az eredményjelző, ám a Portland egy 21–8-as rohammal zárta le a mérkőzést. Ezt a 21 egységet Aldridge, Wesley Matthews és Andre Miller hozta össze.

A vereség ellenére a Spursnek továbbra is toronymagasan a legjobb a mérlege nyugaton, a csapat mindössze a 8. vereségénél jár, míg a második Los Angeles Lakers már 15-nél.

A bajnokcsapat azonban a mostani játéknapon nem növelte kudarcainak számát, a Lakers a Houston Rocketset győzte le 114–106-ra. A sikerből természetesen ezúttal is a legtöbb ponttal, szám szerint 32-vel Kobe Bryant vette ki a részét. Mellette Pau Gasol játszott szenzációsan, a spanyol 26 ponttal és 16 lepattanóval végzett.

A mérkőzés elég izgalmasra sikeredett, a csapatok csak a hosszabbításban vitték dűlőre a dolgokat. Ebben a szezonban először ráadásra kényszerülő Lakers volt a jobb, amely 10–2-es rohammal zárta le az összecsapást.

Ray Allen 22 pontjával ez egész mezőny legeredményesebb játékosa volt a Sacramento–Boston mérkőzésen. A Celtic – bár a szünetben 54–45-ös vesztésre állt – végül 95–90-re nyert.

NBA 
ALAPSZAKASZ, 99. JÁTÉKNAP
New Orleans Hornets–Washington Wizards 97–89
Portland Trail Blazers–San Antonio Spurs 99–86
Sacramento Kings–Boston Celtics 90–95
Los Angeles Lakers–Houston Rockets 114–106 – h. u.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik