A Portland harmadszor is megverte a Dallast

Vágólapra másolva!
2010.03.26. 10:14
null
Aldridge (jobbra) volt a Portland vezére a Dallas ellen (Fotó: Action Images)
Címkék
 Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság 144. játéknapján a Dallas Mavericks szenvedett 101–89-es vereséget a Portlandtől. A Miami könnyedén nyert Chicagóban, míg a Houston meglepetésre otthon maradt alul a Los Angeles Clippersszel szemben.

A Nyugati főcsoportban 3. helyen álló Dallas az utóbbi hetekben jó formát mutató, igaz, legutóbbi meccsén a Phoenixtől vereséget szenvedő Portlandhez látogatott.

A Trail Blazers ebben a szezonban már kétszer megverte a Maverickset, s a 20 pontja mellett 10 lepattanót is begyűjtő LaMarcus Aldridge vezetésével ezúttal is győzött. Sorozatban ez volt az ötödik hazai sikere a Portlandnek.

A győzelemben annak is nagy szerepe volt, hogy Brandon Royék remekül megfogták a vendégek klasszisait, Dirk Nowitzkit, Jason Kiddet és Shwan Mariont, csak Caron Butler jutott 20 pont fölé a Dallasból.

A Miami úgy is 29 pontot vert rá Chicagóban a Bullsra, hogy Dwyane Wade többet pihent a megszokottnál, 29 perc alatt csak 12 pontot dobott, igaz, nem elhanyagolható, hogy adott tíz gólpasszt is. A Heat vezére ezúttal Jermaine O’Neal (24 pont) volt.

A Houston meglepetésre hazai pályán kikapott a Los Angeles Clipperstől.

 NBA
ALAPSZAKASZ, 144. JÁTÉKNAP
Portland Trail Blazers–Dallas Mavericks 101–89 
Chicago Bulls–Miami Heat 74–103
Houston Rockets–Los Angeles Clippers 93–96 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik