A New York és a New Jersey folytathatja keleten

Vágólapra másolva!
2012.04.27. 09:08
null
Craig Anderson (fehérben) Marián Gáborík kísérletét hárította, de a két kapott gól is túl soknak bizonyult <br />(Fotó: Reuters)
Címkék
A New York Rangers és a New Jersey Devils sikerét hozta az első forduló utolsó játéknapja az NHL rájátszásában. A Rangers hazai pályán 2–1-re legyőzte az Ottawát, így várhat a Washingtonra a következő körben, míg a Devils Floridában a duplázó Adam Henrique második hosszabbításban szerzett találatával kiharcolta a Philadelphia elleni folytatást. A Keleti főcsoport négy elődöntőséből így hármat a liga legerősebb csoportja, az Atlanti divízió ad. A playoff éjszaka a Nyugati konferencia Phoenix–Nashville párharcának első összecsapásával folytatódik.

Az Atlanti csoport az uralma alá vette a Keleti főcsoportot az NHL rájátszásában: a Pittsburgh elleni belharcot megnyerő Philadelphia után a New York Rangers és a New Jersey Devils is a konferencia elődöntőjébe jutott, méghozzá hétmérkőzéses párharcot követően.

A Rangers az Ottawa elleni utolsó összecsapáson diadalmaskodott 2–1-re úgy, hogy az összes gól a második harmadban esett. A New York-iaknál Marc Staal és Dan Girardi talált be, az utolsó állva maradt kanadai csapat pedig Daniel Alfredsson révén szépített. Az öt találkozó után még 3–2-re vezető Senators azonban nem tudott újra betalálni a 26 védést bemutató Henrik Lundqvist kapujába.

„A hatodik meccs megnyerése után tudtuk, hogy ha visszajövünk Ottawából, nem bukhatunk el. Az a produkció csak fokozta a lelkesedésünket, és a közönségtől felénk sugárzott energia segítségével felül tudtunk kerekedni" – mondta Girardi.

A Rangers először adott otthont hetedik mérkőzésnek az 1994-es Stanley-kupa-finálé óta, s akárcsak akkor, ezúttal is nyert. Hazai pályán négyből négy a mutatója a döntő meccseken, idegenben viszont ötből ötször elbukott (a Senators összmérlege a hetedik felvonásokon ötből semmi). A playoff legelőkelőbb kiemeltjeként már csak hazai pályán játszhat 7. mérkőzést.

A New Jersey Floridában 2–0-s előnyről kényszerült hosszabbítást játszani, s az első, gól nélküli ráadás 20 perce után a másodikban Adam Henrique tovább is ütötte csapatát. Az újonc az első harmadban élete első playoff-góljával juttatta előnyhöz csapatát, majd a különbséget Stephen Gionta duplázta meg. A Panthers Stephen Weiss és Marcel Goc találataival egyenlített, de Martin Brodeur további 43 floridai próbálkozást hárított.

„Kiestünk, ám ha csillapszik az élmény okozta csalódottságunk, és visszagondolunk az idényre, azt hiszem, nem kell szégyenkeznünk, hiszen messzire eljutottunk. Ebben senki sem hitt előzetesen" – mondta Weiss, aki alakulatával csoportgyőztes lett az alapszakaszban a Washington előtt.

A Capitals azonban még mindig áll a rájátszásban, és a New Yorkra vár, míg a Devils a Philadelphia ellen folytatja a küzdelmeket.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
New York Rangers (1. kiemelt)–Ottawa Senators (8.)
2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3
Florida Panthers (3.)–New Jersey Devils (6.)2–3 – kétszeri hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–4
A FŐCSOPORTOK ELŐDÖNTŐJÉNEK PÁROSÍTÁSA
KELETI FŐCSOPORT
New York Rangers (1.)–Washington Capitals (7.)
Philadelphia Flyers (5.)–New Jersey Devils (6.)
NYUGATI FŐCSOPORT
St. Louis Blues (2.)–Los Angeles Kings (8.)
Phoenix Coyotes (3.)–Nashville Predators (4.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik