A Nets elvette a Heat PO-veretlenségét, mindjárt célban a Spurs

Vágólapra másolva!
2014.05.11. 09:52
null
A Brooklyn ezúttal felülkerekedett a Miamin (Fotó: Reuters)
Mára virradóra két találkozót rendeztek meg az észak-amerikai profi kosárlabdaliga rájátszásának második körében, ahol a csapatok már a harmadik mérkőzéseket vívják egymással. A Brooklyn Nets két sima kudarc után behúzta első hazai derbijét a Miami Heat ellen, ám a Portland Trail Blazers „kispad híján” otthon is simán kapitulált a már 3–0-ra vezető San Antonio Spurs előtt. Jöjjenek a részletek!

 

Brooklyn Nets–Miami Heat 104–90

A harmadik negyed döntött. LeBron James 16 pontos első negyedével tartotta magát a Heat és Livingstonnak a dudaszó pillanatában dobott kosara ellenére vezetett is a második játékrész elején, de már itt fordítani tudtak a hazaiak. A harmadikban aztán futottak egy 12–4-et és kintről szétdobták a Heatet, a negyedik negyed első felében már a húszat is stabilan verdeste a különbség, csak az utolsó percekben tudott kozmetikázni a Miami.

Triplaeső hulljon rátok. Az eddigi két meccsen csak szenvedett a Nets kintről, ezúttal viszont eksztázisban dobtak játékosai. Összesen 15 hármast értékesítettek 25 kísérletből, előbbi franchise-rekord. Johnson és Teletovic együtt ebből kilencet vállaltak, de Shaun Livingston szezonbeli második(!) hármasát értékesítette futtából, a félpálya közepéről. Mellette Alan Anderson sem egy triplavető, de most kétszer is betalált kintről, Paul Pierce pedig faulttal együtt is betalált a negyedik negyed hajrájában. Jórészt ezeknek köszönhető, hogy a húsz gólpasszt ritkán elérő Kidd-legénység 26 asszisztot osztott ki – pontosan kétszer annyit, mint ellenfele.

Ma nem jöttek a kiegészítők. LeBron James 28, Dwyane Wade 20 pontot szórt, de rajtuk kívül elég harmatos volt a Heat. Bosh és Battier dobásai nem ültek, Chalmers nem is vállalt, a padról Ray Allen kilenc pontja jelentett némi segítséget – na meg James Jones kilenc perc alatt beszórt 3/3 triplája. De ezúttal rajta és Jamesen kívül csak két hármast tudtak dobni, ráadásul a dupla duplázó (15 pont, tíz pattanó) Blatche vezetésével nagyon megnyerte a lepattanóharcot is a Brooklyn (43–27).

Villant a kispad. Amellett, hogy a kezdők is hozták, amit kell, a Nets kispadja is megbízható volt, Blatche és Teletovic vezérletével 40 pontot tettek be a közösbe, míg a Heat cseréi csupán 25-öt. A két említett mellett Alan Anderson is jól teljesített, ez pedig döntő faktor volt, hiszen a Miami padjáról igazából senki sem volt tényező.

A Nets legjobb dobói: Joe Johnson 19/15, Blatche 15, Pierce 14/6
A Heat legjobb dobói: L. James 28/9, Wade 20, Bosh 12

Portland Trail Blazers–San Antonio Spurs 103–118

Az első félidőben eldőlt. Előbb 15, majd még bőven a félidő vége előtt 23 egységnyi fórt hozott össze a hengerlő Spurs, aztán a fordulást követően volt jó néhány ritmusváltása az öt két számjegyű dobóteljesítményt felvonultató Blazersnek, ám igazán közel már nem tudott férkőzni Terry Stotts csapata, mely számára gyakorlatilag véget ért a sorozat, ugyanis soha egyik gárda sem nyert párharcot az NBA-ben 0–3-ról felállva.

Egyértelmű a különbség: a kispad. Mo Williams távollétében hat(!) pontot hozott össze a hazaiak cseresora, ebből CJ McCollum négyet dobott az utolsó másfél percben, így pedig hiába a kezdők kollektív remek játéka, a már az első félidőben húsz felett termelő, végül negyven pontig jutó texasi pad jelentette a differenciát a felek közt.

A zsenikre maradt a piszkos munka is. Tony Parker 29-et szórt, Tim Duncan is egy híján 20 egységig jutott, Kawhi Leonard (16 pont, tíz lepattanó) dupla duplázott, Manu Ginóbili pedig 14 pontot és öt gólpasszt jegyzett a kispadról beállva. Az oregoniaknál négyen érték el a húszas határt és Robin Lopez (13 pont, hét lepattanó, három gólpassz) is szépen a négy vezér keze alá dolgozott, de mint feljebb említettük, a padok harcában nem volt egy súlycsoportban a két gárda.

A Blazers legjobb dobói: Matthews 22/12, Aldridge, Lillard 21-21
A Spurs legjobb dobói: Parker 29/6, Duncan 19, K. Leonard 16/3

NBA, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, HARMADIK MÉRKŐZÉS
Brooklyn Nets
–Miami Heat 104–90 (29–30, 22–19, 26–14, 27–27)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2–1 a Miami javára

NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, HARMADIK MÉRKŐZÉS
Portland Trail Blazers–San Antonio Spurs 103–118 (18–28, 22–32, 29–23, 34–35)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–0 a San Antonio javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik